En ineens duurt het nog maar een maand voordat mijn baby geen baby meer is. Ik ben even huilen in een hoekje! Niene maakt het allemaal niets uit en ze is inmiddels weer heel wat babyskills rijker. Ook vertel ik meer over de bloedtest die ze binnenkort moet ondergaan. Tijd voor een update! Lees je mee?

We slapen weer!

Laat ik het afkloppen, maar het lijkt erop dat de virussen ons huis echt verlaten hebben. We hebben het allemaal flink te pakken gehad, maar Niene was by far het zieligst. Kort na het verschijnen van de vorige update werd ze superziek. Erik is zelfs ’s nachts met haar naar de huisartsenpost geweest omdat ze als een dood vogeltje lag te hoesten en te huilen. Ik ben normaal gesproken helemaal niet snel bezorgd, maar ik was zelfs even bang dat ze haar zouden opnemen, zo zielig was ze. Dit was de tweede keer in korte tijd, maar gelukkig kreeg ze nu een kuurtje en een andere neusspray. Daardoor knapte ze in de loop van de week wat op. En dat had weer een goede invloed op haar (en daarmee onze) nachtrust, dus het goede nieuws is: we slapen weer!

Update 11 maanden - Mama's Meisje blog

Die stomme tandjes

Maar snotterig is ze nog steeds, want die stomme tandjes veroorzaken een heleboel leed. Dat is echt compleet nieuw voor mij: Suus heeft echt nooit last gehad van tandjes, helaas heeft Niene het minder goed getroffen. Daardoor is ze de ene dag wat vrolijker en fitter dan de andere dag, maar als zonnetje in huis is ze 99% van de tijd erg goed gemutst. Ondanks de verstopte neus, rode wangen en andere kwaaltjes! Inmiddels zijn er al heel wat tandjes bijgekomen en daardoor eet ze nu makkelijker fruit en warme hap met stukjes. Het brood snijd ik zelfs in repen, want ze heeft helemaal geen geduld om alles stukje voor stukje te eten en doet liever alles zelf. Ze eet sinds een week of drie haar boterham helemaal op en dus kunnen we beginnen met aftellen. Niene moet namelijk gedurende twee maanden een hele boterham per dag hebben gegeten, voordat ze getest kan worden op coeliakie. Omdat haar grote zus dit heeft, worden wij als gezinsleden allemaal getest. Zo bleek uit mijn bloedtest dat ik drager ben van het gen en daarom moet ik om de 2 jaar opnieuw getest worden. Over anderhalve maand mag Niene dus mee naar de prikpost, waar bloed wordt geprikt en al snel daarna de uitslag bekend zal zijn. Een veelgestelde vraag is of ik er tegenop zie. Nee, of er nu één of twee van mijn kinderen coeliakie hebben, dat verandert voor ons niet zoveel. Het zou vooral lastig zijn voor haarzelf maar aan de andere kant weet ze dan ook niet beter. We wachten het rustig af! En als ik zie hoe Suus ervan is opgeknapt en hoe goed we ons ermee redden, kan ik alleen maar blij zijn! Ik denk dat er een heleboel mensen veel meer zorgen om hun kinderen hebben :)

Zitten, staan, samen spelen

Om nog even door te gaan over dat ‘zelf doen‘: nadat Niene weer enigszins hersteld was van de griep, heeft ze dat hoofdstuk flink uitgebreid. Deze bijna dreumes wil helemaal nergens mee geholpen worden: zitten, staan, samen spelen: ze vindt het allemaal geweldig en geniet er zichtbaar van. Zo kruipt ze de hele kamer rond, op jacht naar speelgoed dat ik niet speciaal voor haar heb neergelegd. Nee, de Duplo van haar grote zus is véél interessanter! Suus vindt dat niet altijd leuk, maar ze zullen toch moeten leren om samen te spelen. Niene vindt het ook fantastisch als je haar onder de armen vastpakt en ze dan op haar beentjes staat. Ze probeert zich in de box al op te trekken, maar echt staan lukt nog niet. Al ben ik bang dat dat niet meer zo lang gaat duren…

collage update 11 maanden - Mama's Meisje blog

Birthday preps

Allemaal leuk en aardig, maar ik kan je wel vertellen dat het echt niet leuk is dat ik over een maand geen baby meer in huis heb. Een dreumes… Wanneer ben jij zo groot geworden, meisje?! Ik ben even huilen in een hoekje… Ik kan er een boek over schrijven, maar praktisch gezien houdt het in dat we weer een feestje gaan vieren! En feestjes vieren, dat doen we graag dus is moeders de vrouw al begonnen met birthday preps ;) Een van mijn favoriete dingen om te doen! Natuurlijk komt er weer een sweet table en op Instagram Stories deelde ik al een sneak peek. Daarop kreeg ik heel veel vragen: wat heb ik besteld? Waar? Linkjes? Wees gerust, ik ga álles met jullie delen, maar ná de verjaardag van Niene :) First things first! Dan ga ik nu nog maar even heel veel met mijn baby knuffelen en deel ik rond de eerste verjaardag nog één keer een update over Niene. Mijn baby <3

Tandjes: veroorzaken die ook zoveel leed bij jouw kindje(s)? Heb je nog handige tips om het leed te verzachten? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence