Yay! Een maand geleden vertelde ik over mijn stabiele gewicht, mijn voornemen om weer te gaan hardlopen en hoe fijn ik me weer voelde. Hoe zit dat een maand later? Tijd voor een update, want ik ben inmiddels al negen maanden aan het afvallen met NBFM! Ik deel hoeveel ik ben afgevallen, inside information over mijn buik, twee juichmomentjes, tegenslag én een puntje dat ik allang had kunnen doen… Lees je mee?

Oude spijkerbroeken

Hoewel ik me nooit slecht heb gevoeld over mijn eigen lichaam, is er wel een puntje dat ik niet zo praktisch vind. Na mijn eerste zwangerschap is de huid van mijn buik al slapper geworden én voorzien van strepen. Zo’n keizersnede helpt ook niet echt mee, want tel een gigantische buik op bij het doorsnijden van je buikspieren en je snapt dat het echt een tijdje duurde voordat ik weer oefeningen kon doen. En toen kwam baby twee, waarbij mijn buik nóg gigantischer werd. En werd ook deze baby geboren door middel van een keizersnede. Zeg maar dag tegen je buik, mama! Mijn buik is dus nogal slap, behoorlijk gestreept en alle buikspieroefeningen ten spijt: dat overtollige vel zorgt voor zo’n typische mummy tummy. Lekker boeiend allemaal: ik maak me er niet druk om, want ik hou van mijn lijf. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik mijn bikini in de wilgen heb gehangen. Badpak = comfort zone! Maar, en nu komt het, toen ik mijn oude spijkerbroeken een tijdje geleden paste, wilde de knoop niet dicht. Terwijl ik met datzelfde gewicht na de zwangerschap van Suus wél in die spijkerbroeken paste. Stom! Toch was het afgelopen maand zover: ik pas mijn oude spijkerbroeken weer! Juichmomentjes hoor! En het werd me maar eens te meer duidelijk hoeveel mijn lijf veranderd is na de zwangerschappen.

collage update afvallen newborn fit mama 9 maanden resultaat ervaring - Mama's Meisje blog

Slecht bezig

Wat wist ik het in die vorige update zeker: ik zou as we speak op zoek gaan naar de perfecte hardloopschoenen. U zei? Oeps, dat puntje op de agenda is nog even doorgeschoven naar een ‘niet nader bepaald tijdstip’. Ik had dat natuurlijk al lang kunnen doen, maar de drukte haalde me even in. Slecht bezig! Niet helemaal, want ik heb me de afgelopen maanden nog steeds het schompes gewandeld en gefietst. Heerlijk! Het fijne vind ik dat ik het allemaal steeds beter volhoud, een teken dat mijn conditie steeds beter wordt. En dat is me heel wat waard, want ik kom van ver! Op Ameland gingen we ook helemaal los en hebben we heel wat kilometers gefietst en gewandeld. Het fijnste van dit alles? Dit deed ik allemaal zónder bekkenpijn. Yay for that! En zie je die foto van mij op de fiets met Suus achterop? Wow, tussen Suus en Niene in zou ik die echt verwijderd hebben, want check die benen! Maar toen keek ik met zulke andere ogen naar mezelf. Ik ben nu veel zelfverzekerder en voel me goed in mijn lijf. Een happy mom: stralend, trots en lekker in d’r vel. Toch was er na al deze actieve weken tóch nog een tegenslag. Aan het begin van deze maand kreeg ik ineens wel weer last van mijn stuitje en onderrug. En deze keer ging het niet weg. De nieuwe afspraak bij de bekkenfysio moet dus weer even gemaakt worden. Hopelijk kan ik daarna weer verder waar ik gebleven was!

collage update 9 maanden afvallen met NBFM newborn fit mama dieet leefstijl - Mama's Meisje blog

Gewicht

Mooi allemaal, maar toch kijk ik ook naar het gewicht op de weegschaal. En nee, ik verwacht niet dat ik me nóg beter of gelukkiger ga voelen als ik een bepaald gewicht behaald heb. Maar ik wil wel nog heel lang van dit goede gevoel kunnen genieten. En daarom ga ik door met afvallen. Want ik weet dat het zoveel betekent voor mijn gezondheid! In de afgelopen maand was ‘balans’ het toverwoord: beweging uitbouwen, gezond eten maar ook mogen genieten van snacks en chocolade. En met resultaat! In deze maand ben ik weer afgevallen: 1,1 kilo om precies te zijn. Ik weeg nu 86,9 kilo en ben in totaal 11,1 kilo afgevallen. Ik ga gestaag, maar blijf stabiel: #goals! Deze way of life past perfect bij mij, is goed vol te houden en ik kan er levenslang mee vooruit. Oké, nu wordt het echt tijd om nieuwe hardloopschoenen te scoren! Na het bezoekje aan de fysio dan maar… Tot de volgende update ;)

Ben jij gelukkig met jezelf en je lijf? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1