Afgelopen najaar startte ik met mijn strijd tegen de kilo’s. Tijdens mijn zwangerschap kwam ik 45 kilo aan en ik wilde graag weer terug naar mijn gewicht van voor de zwangerschap. Ik volgde gedurende 12 weken het BenFit programma en viel daarmee 8,2 kg af. Inmiddels zijn we bijna 3 maanden verder, dus tijd voor een update. Hoe gaat het nu?

Cheat days en sporten

Toen ik startte met afvallen, was ik natuurlijk al een heel groot gedeelte van die 45 kilo kwijt. De eerste maand na afloop van het programma kon ik mijn motivatie goed vasthouden. Ik hoefde niet meer op het dagmenu te kijken, wist inmiddels welke keuzes ik op ieder moment van de dag kon maken. Maar na een tijdje kwam de klad er weer in. Ik at weer een keer chocola (lees: meerdere keren) en de chips belandde weer in mijn boodschappenkarretje. Ook ben ik de laatste tijd nogal druk geweest, waardoor ik veel te laat ontbijt en tussendoortjes oversla. Niet echt slim, Karin…

Instagram POSTS

Daar tegenover stond dat ik begon met sporten. Eén keer per week gaan we met een paar meiden squashen. Daarnaast sta ik minstens één keer per week een half uur op de crosstrainer (liefst twee keer). En met het mooie weer wandelen we wat af.

De regelmaat terugbrengen

Al met al is het niet zo dat ik de hele dag zit te snacken of calorieën bunker. Het probleem zit ‘m er in dat ik overdag te weinig eet, waardoor ik ’s avonds honger krijg. Daarom ben ik sinds twee weken weer volop aan het opletten. Ik probeer weer regelmatig te eten en heb de menu’s er weer bij gepakt. Op een werkdag gaat het prima, dan hebben we pauzes en eet ik volgens mijn boekje. Maar als ik een dag vrij ben, dan ontbijt ik pas laat. Eerst Suus aankleden, fles geven en dan nog snel even die was ophangen. Qua sporten en beweging zit ik momenteel wel goed. Ik merk nu al dat ik bij regelmatig eten ’s avonds amper behoefte heb aan vreterij ;) Volhouden dus!

Wat zegt de weegschaal?

IMG 2485

In vergelijking met 3 maanden geleden ben ik nu 2 kilo lichter. Nog 8 kilo tot mijn oude gewicht. Ik merk ook dat ik door het sporten mijn oude figuur terugkrijg. Aangezien ik weer spiermassa opbouw, staar ik me niet blind op het getal dat de weegschaal aangeeft. Mijn kleren zitten nu veel losser dan 3 maanden geleden. Ik pas nog niet in mijn oude garderobe dus ik heb alweer wat nieuwe items aangeschaft.

 

Ik merk dat die laatste kilo’s echt het moeilijkst zijn. Daarom ga ik er hard mijn best voor doen, maar het hoeft niet snel te gaan. Dus als ik af en toe geniet van een guilty pleasure, voel ik me er niet schuldig over. Ik eet 80% gezond en 20% snacktime, dan komt het helemaal goed!

Ben jij bezig met een gezonde leefstijl? Op welke manier geef jij hier invulling aan? Ik  ben erg benieuwd en lees graag jouw reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin