De weegschaal en ik waren de afgelopen maand niet zulke dikke vriendjes als de maanden hiervoor. Ik ben nu drie maanden aan het afvallen met NBFM en praat jullie bij: hoe staat het ervoor? Je leest het in deze nieuwe update!

Die ellendige bekkenpijn

Ik was lekker op weg, de teller stond op min 5 kilo en ik was vastberaden om vol te houden en door te zetten. Maar toen! Toen kreeg ik weer last van mijn bekken en deze keer zeurde het veel langer door dan de afgelopen tijd. Stommer dan stom, want door die ellendige bekkenpijn kwam de klad er helemaal in. Wandelen was echt een no go, dat kon ik niet doen bovenop een dag met de kinderen plus het huishouden. Op een gegeven moment kon ik mijn oefeningen niet eens meer pijnloos doen dus een afspraak bij de fysio was snel gemaakt. Een flinke tegenslag en dat deed mijn mindset weinig goed…

Newborn Fit Mama update afvallen lunchtip - Mama's Meisje blog

Iets te vaak gesnoept

Waar is de Karin die riep dat ze vol ging houden zodat ze met kerst kon genieten? Slappeling alert, want ik heb de afgelopen maand iets te vaak gesnoept. Confession: er zijn drie chocoladerepen, chocoladepepernoten, een zak chips en twee nachoschotels gesneuveld in de strijd. I know, niet erg slim met het oog op afvallen, maar ik kon geen weerstand bieden aan al dat lekkers en greep er dus meerdere keren naar. Daarna baalde ik natuurlijk als een stekker, lekker mezelf voor de gek houden. “Voor wie wil ik nu eigenlijk afvallen? Ik was toch degene die zei dat ze gezonder wilde leven? Lekker bezig dan!“. Allemaal gedachten die door mijn hoofd schoten. Vorige week was ik het zat en gaf ik mezelf weer een schop onder m’n reet. Herpakken troel, anders zit die vijf kilo er weer aan voor kerst en kun je helemaal overnieuw beginnen!

Mama's Meisje blog collage afvallen na zwangerschap tips ervaring Newborn Fit Mama

Het getal op de weegschaal…

Maar dan komt het meest bijzondere. Want hoewel ik dus flink los ben gegaan (tenminste: ik vind het nogal wat), staat het getal op de weegschaal al drie weken stil. En dan niet de ene keer 100 gram meer en de andere keer 200 gram minder, nee: exact hetzelfde gewicht. Toen ik dus vorige week wederom ging wegen en alwéér hetzelfde getal zag staan, realiseerde ik me iets. Want hoewel het maar een getal is, ben ik maar een bofkont dat het niet gigantisch omhoog is gegaan na mijn gesnaai. Hoe zou ik me voelen als dat wel het geval was? Precies! En daarom was het gewoon klaar! Over iets meer dan een maand is het kerst en dan wil ik graag (in de buurt van) mijlpaal numero 2 zitten: 10 kilo eraf. Dat betekent dat ik aan de bak moet, want de teller staat na drie maanden op min 6,2 kilo. Ze gaan er niet vanzelf af, dus ik heb het wandelen weer opgepakt, ben weer op de fiets geweest en haal geen gesnaai meer in huis. Wish me luck, alle support is welkom want ik hoop dat ik jullie bij de volgende update kan melden dat het me keihard gelukt is!

Hoe ga jij om met zulke tegenslagen en ‘zin in alles wat niet mag’ tijdens het afvallen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin