Vijf maanden! Waar is mijn baby? De afgelopen maand maakte Niene geen sprongetjes maar sprongen! Vandaag vertel ik over hoe het nu gaat, wat ze allemaal kan en hoeveel ze drinkt en eet. Ook kreeg ik nogal bijzondere reacties op een Instagram Story. Lees je mee?

Altijd een feestje met Niene

Ik heb het al vaker benoemd, maar Niene is echt een heerlijk relaxte baby. Ze chilt ‘m als een baas en is niet snel overstuur. Ze lacht eigenlijk 98% van de tijd en in die overige 2% heeft ze honger of ze doet zichzelf pijn. Ze zit heerlijk in haar vel en daardoor is het heel makkelijk te zien als dat een keertje niet zo is. Want het is heus wel een keer mis hoor, met Niene. Dan heeft ze een beetje een offday, maar dat is eigenlijk nooit van lange duur. Meestal lacht ze zich wel door zo’n dag heen of slaapt heel veel. Niene is in de afgelopen maand weer als een speer gegaan en het was zoals altijd weer een feestje met Niene!

img 5847

De groei van Niene en reacties daarop

Niene is groot, daar hoeven we geen doekjes om te winden. Ze werd geboren met een gewicht van 9 pond en volgt nu haar eigen lijn boven de curve. Bij controle op het consultatiebureau maakt er nooit iemand een punt van en ook onze omgeving doet er gewoon normaal over. Kijk, ik vind het ook verbazingwekkend dat mijn baby al naar maat 80 gaat. Toen ik een Instagram Story postte met de tekst ‘74 eruit, 80 erin, kind krijgt geen eten meer‘, snapte ik heus dat ik reactie kon verwachten. Het was grappig bedoeld, voor het geval je twijfelde: mijn kind krijgt nog steeds eten. Alleen sommige moeders willen me wel heel graag vertellen hoe groot mijn kind wel niet is (“wat een reus!”, “wow, dat is echt niet normaal!”) en dat hun kind pas met 16 maanden (of welke leeftijd dan ook) maat 80 droeg. Ik hoef me niet te verantwoorden, maar ik wil hier toch even iets op zeggen. Ja, mijn kind is groot. Nee, ze wordt niet overvoed. Ja, ik sta er ook van te kijken. Nee, ik heb je advies niet nodig want we redden ons prima. Bottom line: ieder kind is anders. Zelfs binnen één gezin kan ik je vertellen ;) Dus leuk als je reageert, maar als je niets positiefs te melden hebt: hou het bij jezelf of unfollow. Waarvoor dank! Ik ben dus druk bezig geweest om de kledingkast weer om te pakken, zoals je ook kon lezen in het weekoverzicht van gister. Niene heeft het vooral in de omvang nodig: qua lengte slaan we de broekspijpen en mouwen vaak nog om. De kleren die ze nu draagt, had Suus aan toen ze al kon staan. Daardoor gebruiken we vooral de leggings en broekjes van soepele stof. Een jeans zit gewoon stugger en is minder fijn voor zo’n mini.

img 5731

Omrollen, prikjes en oefenhapjes

Afgelopen maand kreeg Niene bij de controle op het cb weer prikjes. Voorlopig is ze er een tijdje van af, gelukkig had ze ook deze keer weinig last. We zijn begonnen om wat rijstebloem toe te voegen aan de fles voor het slapen. Die krijgt ze meestal tussen 20:00 uur en 21:30 (afhankelijk van hoe laat ze daarvoor heeft gedronken) en ze slaapt dan door tot ergens tussen 05:30 uur en 06:30 uur. Erg fijn! We geven haar trouwens niet de hoeveelheid die op de verpakking staat, maar de helft. Ze werd anders zo moe van zo’n zware fles, dat ze halverwege in slaap viel en midden in de nacht weer honger kreeg. Verder zijn we begonnen met de eerste hapjes. Tot nu toe stelt dat nog niet veel voor, want na een paar happen is ze het alweer zat. Oefening baart kunst, dus we geven haar om de dag een andere smaak. Zo heeft ze al wortel, broccoli en bloemkool gehad en ook peer en perzik. Potjes ja, want dat vindt deze mama erg makkelijk. Als ze straks meer volume eet, ga ik de keuken in om ook verse potjes in te vriezen. Ik vind zo’n combi ideaal. Ook heeft Niene zich deze maand voor het eerst omgerold en sindsdien ligt ze regelmatig op haar buik, trots om zich heen te kijken. Totdat ze het zat is en iemand haar moet helpen terug te rollen, want dat lukt haar nog niet. Over een maand is mijn meisje alweer een half jaar, ben benieuwd wat ze dan allemaal weer bij heeft geleerd!

Op welke leeftijd begon jij met groente- en fruithapjes? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!