Drie weken geleden vertelde ik over mijn plan om weer af te vallen na de zwangerschap. Ik vond het wel weer tijd voor een update, waarin ik meer vertel over de uitvoering van mijn plan en of ik al ben afgevallen. Lees je mee?

Een goede start

Vol energie begon ik aan mijn goede voornemen om af te vallen. Niet meer snoepen, behalve op één moment in de week. Meer bewegen, dus wandelen en op de fiets! Ik begon supergoed en dat ging ongeveer twee weken zo door. Het was enorm warm de afgelopen weken en dat scheelde ook in mijn eetlust: ik heb dan niet zoveel honger. Maar door mijn achtergrond als diëtist, weet ik dat ik te weinig at overdag. En vervolgens had ik ’s avonds weer last van zin in suiker! Ik zat dan wel braaf met mijn komkommertjes, kwarkje of nootjes op de bank, maar stiekem had ik superveel zin in alles wat ik van mezelf niet mag eten. Over het bewegen kan ik kort zijn: dit begon ook heel goed, maar door praktische zaken én door het warme weer, kwam het er niet veel van na anderhalve week. En zo strandde mijn poging in een weekend vol feestjes!

afvallen na 2e zwangerschap

Babyshower, verjaardag en bruiloft

In de eerste anderhalve week viel ik ruim 2 kilo af. Maar toen kwam de klad erin. Ooh, die feestjes. In twee weekenden tijd had ik drie feestjes: de babyshower van een vriendin, de verjaardag van Erik en de 60-jarige bruiloft van mijn pake en beppe. Onder het mom van: het gaat toch al slecht, genoot ik dus van al het lekkers wat er was. Nouja, genieten… Een stemmetje in mijn achterhoofd zei wel dat het misschien niet zo’n goed idee was om een stuk gebak te nemen. Of nog één, omdat we taart overhielden na de verjaardag. Tja, spijt komt altijd na de zonde, zeggen ze dan ;) En dus raapte ik al mijn goede moed weer bij elkaar en ben ik nu écht heel serieus bezig. Het fijne is dat ik na de vorige bevalling zo’n fijn leefstijlprogramma heb gevolgd. De oude eetlijsten heb ik nog en dus heb ik die er weer bij gepakt.

afvallen na 2e zwangerschap1

Afvallen met een leefstijlprogramma

Het programma dat ik na de zwangerschap van Suus heb gevolgd, was voor mij erg succesvol. In 12 weken tijd viel ik 8,2 kg af. Helaas was ik op dat moment veel minder in staat om mijn beweging op te bouwen, vanwege de bekkenklachten die ik na de bevalling nog maanden heb gehad. Deze keer is dat gelukkig anders, dus ik ga mezelf weer een schop onder mijn kont geven en keihard werken aan en voor mezelf. Ik wil me weer lekker voelen in mijn eigen lijf en met op de bank zitten en een reep chocolade opeten gaat ‘m dat niet worden. Streng voor mezelf zijn en nadenken, me bewust zijn van wat ik eet. Zo’n programma helpt mij daarbij, dat weet ik uit ervaring. Ik heb al een keer laten zien dat ik het kan en dat wil ik deze keer overtreffen!

Ben jij ook bezig (geweest) met afvallen? Hoe pak jij dit aan? Ik ben erg nieuwsgierig naar ervaringen van anderen! Ik lees je reactie graag in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

liefs karin