Hieperdepiep hoera! Suus werd vorige week 5 jaar en dat vierden we met een unicorn feestje! In deze blog vertel ik waar ik alle versiering voor de unicorn sweet table scoorde. Lees je mee?

Unicorn feestje

Toen begin dit jaar het land ‘op slot’ ging, zag ik het nog niet zo gebeuren, maar niets is minder waar. De verjaardag van Suus kwam eraan en hoewel we dat vorig jaar gevierd hebben in gedeeltes, was het toen toch iets minder leuk. Al bracht het zeemeermin kinderfeestje destijds wel veel gezelligheid in huis, een blokjesverjaardag is toch niet wat je voor je kind wilt. Dit jaar besloten we de dag in tweeën te splitsen zodat we niet een bomvolle huiskamer zouden hebben, maar dit kwam toch meer in de buurt van een ouderwetse verjaardag dan we in anderhalf jaar tijd hebben meegemaakt! Ze heeft er het hele jaar naartoe afgeteld, wel 186 keer gevraagd hoeveel nachtjes ze nog moest slapen en toen was het ein-de-lijk zover: haar vijfde verjaardag en we hebben er weer een gezellige boel van gemaakt. Hoewel ze er lang op moest wachten, was ze heel stellig toen ik vroeg wat voor feestje ze wilde: een unicorn feestje. Zoals bij iedere kinderverjaardag pak ik graag uit en dus kon een unicorn sweet table niet ontbreken. Ik laat je zien waar ik de eenhoorn feestartikelen scoorde, welke glutenvrije verjaardagstaart ik bestelde én welke cadeautjes Suus kreeg!

unicorn sweet table unicorn feestje - Mama's Meisje blog

eenhoorn feestartikelen - Mama's Meisje blog

Eenhoorn feestartikelen

Als je dochter 5 jaar wordt, hoef je eigenlijk niet meer te hopen dat ze nog beïnvloedbaar is op het gebied van het feestthema. Ik probeerde nog of ze een ‘sweets’ feestje met pastelkleurtjes, snoepjes en donuts leuk vond, maar ze wilde echt alleen maar unicorns. Dus unicorns werden het! Bij AliExpress bestelde ik niet alleen alle decoratie voor de cake smash en boho birthday van Linn, ik selecteerde meteen een hele bups eenhoorn feestartikelen. Je kunt het maar vast in huis hebben. Dit bestelde ik voor de aankleding van de unicorn sweet table: unicorn slinger (€2,94), tassels in lila, mintgroen, zalm en lichtroze (€2,04), eenhoorn cake topper (€4,14), diverse unicorn folieballonnen (€3,69) en een set met wegwerpservies in regenboogkleuren (€12). Het tafelkleed scoorde ik voor €2,99 bij Zeeman, het bord voor de donuts bestelde ik jaren geleden via bol.com en we zetten het geheel op een tuintafel. Ik zie het resultaat van de sweet table altijd pas als ik de boel klaarzet, maar ook deze keer was ik enorm blij met hoe alles matchte!

glutenvrije verjaardagstaart - Mama's Meisje blog

glutenvrij gebak glutenvrije donuts ervaring bakkerij de anti gluut - Mama's Meisje blog

Glutenvrije verjaardagstaart

Wat is een unicorn sweet table zonder taart en zoetigheden? Vanwege haar dieet ging ik al tijdig op zoek naar een glutenvrije verjaardagstaart. Sinds de verjaardag van Linn heb ik een nieuw favoriet adresje en ik besloot daar wederom te bestellen. Ik koos bij Bakkerij de Anti Gluut voor een verjaardagstaart. Dit is een basic taart van vanille biscuit gevuld met aardbeien confituur en vanille crème. Bovenop zijn sprinkles aangebracht en de taarttopper kreeg natuurlijk ook een mooi plekje. Daarnaast koos ik voor donuts die helemaal in het thema werden versierd. Suus vond ze prachtig! Ook bakten we, net als bij de verjaardag van Niene, twee glutenvrije sloffen. Deze keer niet met aardbeien, maar met mini marshmallows. Een glutenvrije cake versierd met unicorn sprinkles én een glutenvrije brownie konden ook niet ontbreken. We eten waarschijnlijk nog twee weken taart, maar hé: iedereen heeft gesmuld en voor Suus was het feestje extra leuk omdat ze altijd al veel moet overslaan. Voor herhaling vatbaar dus!

cadeau kado tips meisje 5 jaar - Mama's Meisje blog

Hieperdepiep!

Eerder deelde ik ook het verlanglijstje voor een meisje van 5 jaar al op Mama’s Meisje en wat een geluksvogel, want Suus kreeg een heleboel van dat lijstje cadeau! Een dansmat van K3, skeelers + beschermers, tekenspullen, een radio en cd’s, een ketting en armbandjes en ik ben nog een heleboel vergeten, maar het kind is compleet in de watten gelegd en was helemaal in de wolken. Bij het opstaan was het bewolkt, maar later klaarde het helemaal op en hebben we lekker buiten kunnen zitten. Al met al was het een heerlijke dag en viel de unicorn sweet table helemaal in de smaak. We bewaren de versiering van de sweet tables altijd om zelf een keer te hergebruiken óf om weg te geven aan jarige nichtjes, neefjes, vriendinnetjes en vriendjes. Voor dit jaar hebben we de kinderverjaardagen weer gehad, dus op naar volgend jaar!

Wat vind jij van deze unicorn sweet table? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1