Op zoek naar een leuk uitje in Flevoland? Wij gingen naar pannenkoekenhuis Hans en Grietje in Zeewolde en in deze blog deel ik graag mijn ervaring. Lees maar mee!

Betaalbare uitjes in de schoolvakantie

Onze voorjaarsvakantie begon een dagje eerder, want er werd een studiedag ingepland. Vinden wij helemaal niet erg, want studiedagen zijn perfect voor een dagje uit! Het zoeken naar betaalbare uitjes in de schoolvakantie is iets waar ik altijd tijdig mee begin, maar het duurde even voordat ik een geschikte optie vond voor deze vrije vrijdag. We hikken net een beetje tussen winterweer en voorjaarszonnetje in en dan is mooi en droog weer geen garantie. Na lang dubben schoot me ineens te binnen dat Hans en Grietje Zeewolde nog op ons to visit lijstje stond! We waren al eens van plan om dit pannenkoekenhuis te bezoeken tijdens ons weekendje weg op de Veluwe, maar ze zaten toen al vol. Meteen de eerste tip: reserveer! Tijd voor de herkansing, want op weg naar een weekendje Friesland hoefden we maar een half uurtje om te rijden om deze bijzondere plek te bezoeken. Ik vertel je graag meer over onze ervaring!

Hans en Grietje pannenkoekenhuis review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

Pannenkoekenhuis Hans en Grietje

Vlakbij het Harderbos – waar je ook een kidsproof avonturenroute hebt met uitkijktoren, wiebelbrug en trekpont – ligt Pannenkoekenhuis Hans en Grietje. Alhoewel: in mijn ogen dekt ‘pannenkoekenhuis’ by far niet de lading van wat je aantreft in en om dit restaurant. In onze ogen een betaalbaar uitje: er wordt géén entree gerekend en parkeren is gratis, maar eigen consumpties zijn (logischerwijs) niet toegestaan. Wij hebben gereserveerd voor de lunch en zijn heel benieuwd. Als we aan komen rijden, krijg ik al een beetje Efteling vibes. Nadat we geparkeerd hebben, lopen we het terrein op en kunnen we niet om de Grote Snoeptoren heen. In dit gebouw vind je een snoepwinkel, waarover later meer. Ook kun je hier in de zomer op het terras plaatsnemen (er is een horecapunt aanwezig) en de kinderen kunnen op avontuur in deze grote toren! Maar dat is niet het enige: het speelpark is ontzettend uitgebreid met een skelterbaan, een waterpark rondom een prachtige ‘snoepboom’, springkussens en speeltoestellen. Ook is er een nieuw project in aanbouw: het Spookhuis! Dit wordt een heel avontuurlijk nieuw én groot speeltoestel! Tevens heb je de mogelijkheid om voor €4 bij de kassa een Broodkruimeltjesroute te kopen. Deze route is ongeveer 1.6 km lang, bestaat uit allerlei opdrachtjes om meer te weten te komen over heks MikMak en duurt ongeveer 45 tot 60 minuten. Er is niets aan gelogen: bij Hans en Grietje Zeewolde is ontzettend veel te beleven, de enige pech die wij hadden was de regen…

Speeltuin

De speeltuin bij Hans en Grietje Zeewolde is enorm uitgebreid. Zoals gezegd hadden wij pech met het weer: het regende al de hele ochtend, waardoor het terrein was veranderd in één grote modderpoel. Maarrrr we laten ons natuurlijk niet tegenhouden door een beetje regen, we zijn tenslotte niet van suiker. We hadden de weersverwachting al gecheckt: kleine kans dat het zou stoppen met regenen. Maar we hadden geluk, want toen we de pannenkoek op hadden, klaarde het helemaal op! De zon liet zich zelfs zien, dus regenlaarsjes aan en spelen maar! Het leuke van de speelgelegenheid bij Hans en Grietje vind ik dat er veel ‘verstopte’ elementen in zitten. Bijvoorbeeld in de Grote Snoeptoren, daar kunnen de kinderen met een trap omhoog en dan zoeven van een grote glijbaan. Maar ze kunnen ook klimmen, door tunnels kruipen of zich verstoppen in één van de ruimtes onder de toren. Hierdoor hebben ze echt het gevoel op avontuur te zijn! Er is een grote airtrampoline, een skelterbaan en bij warm weer kunnen de kinderen verkoeling zoeken bij het waterpark. Die laatste is fantastisch vormgegeven – daar zijn die Efteling vibes weer – in de vorm van een prachtige snoepboom. Yes, bij mooi weer kunnen de kids zich hier urenlang vermaken! Op iedere vierkante meter in en om de speeltuin valt iets te ontdekken en hetzelfde geldt voor het restaurant. Je komt hier ogen en oren tekort!

Hans en Grietje Speeltuin - Mama's Meisje blog

Glutenvrij eten bij Hans en Grietje Zeewolde

Als moeder van een dochter met coeliakie heb ik sinds de diagnose een extra taak: uitzoeken waar er lekker en betrouwbaar glutenvrij gegeten kan worden tijdens onze dagjes weg en vakanties. Hoe zit het met glutenvrij eten bij Hans en Grietje Zeewolde? Van tevoren deed ik – net als altijd – mijn research: ik checkte in een Facebookgroep voor ouders van kinderen met coeliakie de ervaringen. Die waren veelal positief en bij mijn reservering gaf ik aan met één glutenvrije gast te willen komen. Daarop kreeg ik na enkele dagen een mailtje: mijn reservering was verwerkt en het was genoteerd, maar ik werd erop geattendeerd dit nogmaals bij het bestellen door te geven. Geen probleem, zo gezegd, zo gedaan. De glutenvrije pannenkoek werd op een speciaal kleur bord geserveerd en we kregen, na hierom gevraagd te hebben, een nieuwe fles stroop en bus poedersuiker. Onze dochter heeft heerlijk gegeten en nergens last van gehad. Onze ervaring met glutenvrij eten bij Hans en Grietje is dus positief!

Onze ervaring

Omdat het bij aankomst nog regende, gingen we bijna gelijk naar binnen bij Hans en Grietje Zeewolde. Het pannenkoekenrestaurant is al een beleving op zich: in iedere ruimte beweegt en gebeurt íéts. Dat maakt het tot een magisch uitje dat trouwens niet alleen heel leuk is voor de kinderen, maar óók voor de grote mensen. Wij zaten in de ruimte waar alles op de kop aan het plafond hangt en de vloer trilt: de Groninger zaal. Maar er zijn meer zalen, al hebben wij die niet allemaal gezien, en je kunt zelfs een beweegbare tafel reserveren tegen meerprijs! In het restaurant zitten allerlei verborgen ruimtes, meerdere verstopte glijbanen en een speelkelder. Er zijn zelfs een snoepwinkel en een bakkerij en alles is prachtig gedecoreerd, dus je kijkt je ogen uit. Wij vonden de pannenkoeken erg lekker en betaalden met z’n vijven voor 5 pannenkoeken en 5 drankjes €80 (eigenlijk €74 maar we gaven fooi). Dat is €16 per persoon voor eten én spelen, in mijn ogen een betaalbaar uitje. Ook kregen de kinderen ieder een muntje bij hun pannenkoek. Dit muntje (een HeksenCoin) staat gelijk aan een bedrag van €1 en kun je in de snoepwinkel gebruiken om iets lekkers uit te kiezen. Je kunt ze natuurlijk ook opsparen om iets groters te kiezen, als je hier vaker komt. Onze meiden kozen voor Skittles, een Twix en een KitKat en die hebben ze later in het weekend opgesnoept. We hadden natuurlijk wel pech met de regen, waardoor we buiten niet optimaal hebben kunnen genieten, maar dat is een goede reden om nog eens terug te komen. Ben je dus eens in de buurt en op zoek naar een uitje in Flevoland, dan raad ik je zeker aan om Hans en Grietje te bezoeken!

kindvriendelijk restaurant kidsproof Flevoland tip - Mama's Meisje blog

Praktische informatie

Een bezoekje aan Hans en Grietje Zeewolde in de planning? Hierbij wat praktische informatie & tips:

 • Adres: Sternweg 2a in Zeewolde.
 • Entree/prijzen: voor het speelpark en het restaurant geldt geen entree. Logischerwijs zijn eigen consumpties niet toegestaan: spelen zonder reservering (en dus consumptie) is niet toegestaan. Als je binnen reserveert, ben je verplicht een maaltijd te nuttigen. Check alle voorwaarden op de reserveringspagina van Hans en Grietje! Zeewolde.
  • Voor het gebruik van de skelterbaan wordt €0,50 borg gevraagd.
  • Je reserveert voor een tijdsblok, check de website voor meer informatie hierover.
 • Parkeren: gratis.
 • Zelf meegebrachte etenswaren: niet toegestaan. Spelen is gratis in combinatie met consumptie in het restaurant/bij horeca op het speelpark.
 • Wifi: er is wifi voor gasten aanwezig.
 • Kinderwagen/buggy: zowel het restaurant als het speelpark zijn goed toegankelijk met kinderwagen en buggy.
 • Er is een verschoonruimte voor baby’s aanwezig in het damestoilet.
 • Honden zijn toegestaan op het speelterrein, mits ze hun behoefte niet op het terrein doen. In het restaurant zul je niet geplaatst worden in een deel met bewegende tafels of bewegende vloeren.
 • Meer informatie vind je op de website van Hans en Grietje Zeewolde!

Ben jij al eens bij Hans en Grietje Zeewolde geweest? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog