Je knippert een keer met je ogen en de countdown naar de volgende schoolvakantie is alweer begonnen… De meivakantie komt eraan en daarom ontving ik van Uitgeverij Deltas een heleboel leuke doeboeken! Nog leuker: ik mag óók twee Doe-pakketten weggeven!

Doe-pakket voor de meivakantie

Toen ik zelf nog op de basisschool zat, leken die vakanties altijd een eeuwigheid op zich te laten wachten. Nu ik zelf moeder ben en mijn oudste dochter schoolgaand is, trek ik die misvatting terug. De lockdowns helpen natuurlijk ook niet mee, maar voor mijn gevoel is de voorjaarsvakantie pas net achter de rug en nu komt de meivakantie er alweer aan. Aan ons als moeders (en natuurlijk ook vaders) de taak om een volgepland activiteitenprogramma aan te bieden. Nee hoor, dat valt hier wel mee, maar ik vind het toch prettig om dingetjes achter de hand te hebben zodat ik een activiteit kan aanbieden op hardnekkige verveeldagen. We hopen natuurlijk op zonnig weer en veel buitenspelen, maar Suus vindt het ook heel fijn om te knutselen of zich te buigen over een leerzaam doeboek! Speciaal voor haar leeftijdscategorie heeft Uitgeverij Deltas hele afwisselende doeboeken die op een prettige manier uitdaging bieden. Ik ontving een bomvol doeboeken pakket én mag twee lezers verblijden met zo’n zelfde Deltas Doe-pakket. Benieuwd wat erin zit? Lees maar mee!

Het leukste kijk- en zoekboek voor kinderen deltas - Mama's Meisje blog

Het leukste kijk- en zoekboek

Zoekboeken staan hier garant voor plezier en in Het leukste kijk- en zoekboek valt heel wat te ontdekken! Van allerlei verschillende dieren tot het heelal en van drukke steden tot unicorns: je kunt het zo gek niet bedenken of het staat in dit zoekboek. Achterin het boek staan ook de oplossingen, dat blijkt weleens handig te zijn kan ik uit ervaring zeggen. Met dit 86 pagina’s tellende boek zijn die kleine speurneuzen wel even zoet, dus sowieso een aanrader voor de meivakantie!

‘Het leukste kijk- en zoekboek’ (Kasia Dudziuk, Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044760125), adviesprijs €9,95 is zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.

Sjabloonkaarten dieren tekenen voor kinderen - Mama's Meisje blog

Zo teken je de dieren van de boerderij

Urenlang oefende ik erop: het tekenen van een paard. Ik was helemaal dol op die dieren en in de klas leek soms een ware wedstrijd gaande om wie het mooiste paard kon tekenen. Maar hoe pak je dat nou eigenlijk aan? Met handige hulp van Zo teken je de dieren van de boerderij natuurlijk! In dit doosje zitten 12 sjabloonkaarten met allemaal verschillende dieren. Teken met potlood langs de rand van het sjabloon, kleur in en… tadaa! Veel tekenpret gegarandeerd!

‘Zo teken je de dieren van de boerderij’ (Uitgeverij Deltas ISBN: 9789044758313), adviesprijs: €14,95 is zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.

Eerste stappen naar schrijven oefenen leren hulp kleuters - Mama's Meisje blog

Eerste stappen naar schrijven

Over stipjes schrijven (tracing) is niet alleen maar leuk, het is ook erg nuttig! Jonge kinderen leren daardoor namelijk een heleboel vaardigheden die ze later nodig hebben bij het leren schrijven. Het is goed voor de fijne motoriek, voor een goede samenwerking tussen ogen en handen (oog-handcoördinatie) en het ontwikkelen van ruimtelijk inzicht (afstanden tussen lijntjes en letters inschatten, van links naar rechts schrijven). Kortom: Eerste stappen naar schrijven is voor je kind ontzettend leuk om te doen, maar brengt stiekem nog veel meer. In de map zit een beschrijving met extra informatie voor ouders. Daarnaast zit er een kladblok in met allerlei vrolijke illustraties en diverse uitdagingen van stipjes die je kunt kan ‘schrijven’. Beide zijden van ieder papier zijn bedrukt en bieden dus genoeg leerzaam speelplezier!

‘Eerste stappen naar schrijven’ (Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044758085), adviesprijs: €9,95 is zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar. 

Kleuren op nummer kinderen doeboek leerzaam - Mama's Meisje blog

Kleuren op nummer

Kleuren op nummer: dat bleek Suus geweldig te vinden toen ze dit tijdens de tweede lockdown als huiswerkpakketje kreeg van school. In het Deltas Doe-pakket zit ook een kleuren op nummer kleurboek. Het staat bomvol vrolijke tekeningen die graag ingekleurd willen worden! Met kleurpotloden of stiften in de aanslag, goed kijken naar de code en kleuren maar! Super leerzaam!

‘Kleuren op nummer’ (Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044759679), adviesprijs: €6,95 is zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.

WIN: Deltas doeboeken pakket (2x)

Niet alleen Suus ontving zo’n prachtig Deltas Doe-pakket: ook jij maakt kans op één van de twee Deltas doeboeken pakketten! Wil je kans maken op deze geweldige prijs? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten waarom jij graag kans maakt op dit fantastische pakket
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 24 april 2021. De winnaars krijgen uiterlijk 28 april bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

commerciële content: disclaimer