Uitjes met een peuter: ik vind het soms wel lastig. Tijdens onze vakantie besloten we een bezoekje te brengen aan Hof van Eckberge in Eibergen. Wauw, dit uitje was écht een succes en vandaag laat ik jullie zien waarom ik dit belevingspark een bezoekje waard vind! Kijk je mee?

Dagje uit met peuter

Een uitje met een peuter: ik ervaar het als een uitdaging. We wonen in een regio waar superveel te doen is, maar de meeste leuke dingen zijn toch wel geschikt voor iets oudere kids. Tijdens onze vakantie brachten we een bezoek aan Hof van Eckberge in Eibergen en dat was een enorm succes. En of dit een geschikt uitje is voor kinderen vanaf de peuterleeftijd! Eibergen ligt in de Achterhoek (Gelderland) en dus stiekem niet in Twente, maar het ligt er wel vlakbij. Wij reden er precies 18 minuten over, dus mocht je in Twente wonen of er eens in de buurt zijn: een bezoekje aan Hof van Eckberge is écht de moeite waard!

img 6190

Klimmen en klauteren in de binnenspeeltuin

Bij aankomst parkeren we op de gratis parkeerplaatsen. Omdat de zomervakantie in Gelderland alweer is afgelopen, is het lekker rustig en parkeren we voor de deur. Bij de entree betalen we alleen voor Erik en mijzelf, Suus mag gratis naar binnen. Kindjes vanaf 90 centimeter betalen entree en ook wordt ons een arrangement voor Suus aangeboden. Hierbij krijgen we drie pakjes drinken, een muntje voor een softijsje en een bon voor patat met snacks mee. Omdat Suus sinds kort glutenvrij moet eten in verband met coeliakie, doe ik navraag. Geen enkel probleem, de snacks kunnen glutenvrij gemaakt worden en het softijsje wordt ingeruild voor een waterijsje. Suus is ondertussen niet meer te houden en struikelt zowat over haar eigen benen bij het zien van al dat leuks! We nemen plaats aan een tafeltje vlakbij het klimgedeelte voor de allerkleinsten. Suus vermaakt zich opperbest, terwijl wij vanaf ons tafeltje alle zicht op haar hebben. Onder het genot van koffie en thee vermaakt ze zich ruim drie kwartier met klimmen en klauteren in dit gedeelte van de binnenspeeltuin. Daarna gaan we een kijkje nemen bij het grote klimtoestel. Erik gaat nu wel mee, want dit is wel een next level enorm complex met allerlei toffe dingen zoals een rodelbaan, een glijbaan, trampolines en een soort toren met netten waar kinderen doorheen kunnen klauteren. Suus durft zelfs alleen van die mega hoge glijbaan, zoveel plezier heeft ze!

hof van eckberge

Lekkere lunch en buitenspelen

Na anderhalf uur speelplezier en rode wangen, protesteert Suus even als ik aangeef dat we nu eerst gaan eten. Maar met een pakje drinken op de stoel komt ze even tot rust. Suus eet patatjes en een glutenvrije frikandel (normaal gesproken is dit een mini frikandel en een kipnugget) en wij bestellen een broodje carpaccio. Dat kun je zelf aan de self-service bar bestellen, waarna je een soort alarm meekrijgt. Zodra dit alarm afgaat, kun je bij het pick up point je bestelling ophalen. Ideaal, want zo ontstaan er op drukke dagen geen lange wachtrijen. Naast lunchen kun je in het restaurant ook terecht voor diverse soorten koffie, thee, gebak, frisdranken, tussendoortjes en diner. Op de website staat ook een menukaart, mocht je dit van tevoren graag willen inzien. Op de menukaart staan glutenvrije (verkrijgbare) en vegetarische opties vermeldt. Toch handig nu wij daar zelf op moeten letten. Na de smakelijke lunch is het tijd om buiten te ontdekken wat daar allemaal te doen is!

hof van eckberge1

img 6268

Mini ZOO, kabelbaan en speeltoestellen

We vonden het binnen al zo groot, maar buiten kijken we helemaal onze ogen uit. We lopen via het ruime terras de buitenspeeltuin in. Het terras was tijdens ons bezoek niet in gebruik, maar ik kan me voorstellen dat je hier op zomerse dagen goed kunt toeven. Direct aan het terras grenst een omheinde speeltuin waar een schommel, glijbaan en enkele klimtoestellen staan. Op de website staat dat deze afgeschermde zone speciaal is ingericht voor kinderen tot 4 jaar, maar ik zou Suus hier niet alleen laten spelen terwijl ik op het terras zat. Daarvoor zijn de toestellen me net iets te hoog, maar onder ons toeziend oog vermaakte ze zich prima! Daarna liepen we richting de dierenverblijven en zagen we stekelvarkens, alpaca’s en prairiehonden. In een ander gedeelte was een groot zand- en waterspeelzone, houten klimtoestellen, schommels, een groot springkussen en nog meer dierenverblijven! Er is zoveel te doen, we komen gewoon tijd tekort tijdens dit uitje…

hof van eckberge2

img 6279

hof van eckberge3

Hof van Eckberge: echt een aanrader!

Helaas gaat het flink regenen en haasten we ons weer naar binnen. Daar mag Suus zich nog even uitleven in het klimtoestel, bekijken we de tropische vissen in de diverse aquaria en ontdek ik dat er zelfs een snoezelruimte is. Ook kunnen de kinderen bowlen en lasergamen en bouwen met grote legoblokken. Kinderen kunnen niet zomaar de deur uit lopen, want deze is gesloten en kan alleen door de receptioniste geopend worden. De toiletten zijn schoon, er is een babyverschoonruimte en het eten smaakt prima! Wil je meer informatie over Hof van Eckberge, openingstijden en prijzen? Check dan even de website. Wij vinden Hof van Eckberge als uitje echt een aanrader en komen zéker nog eens terug om nog meer leuks te ontdekken!

hof van eckberge4

Wat is het favoriete uitje van jouw peuter? Ben je al eens bij Hof van Eckberge geweest? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin 1