Afgelopen zondag genoot ik samen met vriendinnen van een heerlijke high tea bij Landgoed Kaamps in Deurningen. Vandaag vertel ik er meer over, want wist je dat je hier ook heel veel leuke dingen te doen hebt voor kinderen? Kijk maar mee!

Een kijkje bij de boer

Als je Deurningen (een klein dorpje in Overijssel) binnenrijdt, kun je het bijna niet missen: Landgoed Kaamps! Een boerderij, kaasmakerij, landgoedwinkel én brasserie in één. Op Landgoed Kaamps houdt de familie Nijland 180 melkkoeien en van de melk die zij geven, worden ter plaatse zuivelproducten en kaas gemaakt. Zelf ben ik inmiddels drie keer bij Kaamps geweest en omdat ik het er zo leuk vind, besloot ik mijn ervaring met jullie te delen! Er is namelijk genoeg te zien, te ontdekken en te proeven voor jong en oud en dat maakt dit kijkje bij de boer tot een gezellig dagje uit!

img 5050

Van gras tot kaas: belevingsboulevard

Waar komt ons voedsel vandaan? Deze basiskennis is in mijn ogen essentieel en een bezoekje aan de belevingsboulevard op Landgoed Kaamps draagt hier aan bij. De belevingsboulevard is gratis toegankelijk voor iedereen en geeft je een kijkje in de stal, waar de koeien in hele fijne omstandigheden vertoeven. Ventilatoren tijdens de warme zomermaanden, massageborstels, speciale matrassen waar ze op kunnen liggen en een mestrobot die de boel schoon houdt. In de belevingsboulevard hangen allerlei informatieborden die het hele proces van gras naar kaas laten zien. Ook kun je door grote glaswanden meekijken in de kaasmakerij. Een leuke ontdekkingsreis voor jong en oud, want niet iedereen komt regelmatig op een boerenerf!

kaamps deurningen mamas meisje

Brasserie de Botterkökk’n: vers bereid met streekproducten

Bij brasserie de Botterkökk’n op Landgoed Kaamps wordt er goed voor de inwendige mens gezorgd. Je kunt er van de menukaart bestellen, van een kopje koffie tot een lunch of, zoals wij zondag deden, een complete high tea. Boer’n thee leuten zoals ze dat bij Kaamps noemen en eerlijk gezegd is dit by far de lekkerste high tea die ik tot nu toe gehad heb. Alle zoete en hartige hapjes zijn vers bereid met eigen gemaakte of streekproducten uit de regio. En dat proef je! Een heerlijke verwennerij en een gezellige manier om een middagje me-time te besteden. We begonnen met een soepje vooraf, daarna kwamen er warme en koude hartige en zoete hapjes op tafel. De thee mochten we kiezen van een speciale theekaart en werd onbeperkt bijgevuld. Speciaal voor kinderen is er de boer’n kids thee, met hartige en zoete hapjes speciaal voor kinderen. Heb je iets lekkers geproefd, zoals de Toscaanse kaas van Boer’n Trots (het eigen kaaslabel van Kaamps), dan kun je dit in de landgoedwinkel op het erf kopen en meenemen naar huis. Zo stopt het genieten niet na afloop van bijvoorbeeld deze boer’n thee! In de brasserie kun je ook boer’n kaas leuten (high cheese met wijn of speciaalbier) en kaasracletten, uniek in de omgeving!

kaamps deurningen mamas meisje2

img 5036

kaamps deurningen mamas meisje1

Kinderboerderij en speeltuin

Voor de kinderen is er echt genoeg te doen bij Kaamps. Wat dacht je van een speeltuin met klimrek, wipwap, schommel en glijbaan? Ook is er een kinderboerderij met geiten, schapen, konijnen en kippen. Het terras is daar vlakbij (ik zeg: papa en mama op het terras en kindjes lekker spelen) en je kunt ook een ijsje halen aan een loket bij de landgoedwinkel, dus ben je in de buurt: ga eens langs! Bij Landgoed Kaamps kun je gratis parkeren en het ligt naast tuincentrum Borghuis, dus je kunt een bezoekje ook combineren! Wil je meer informatie over openingstijden en activiteiten, zoals kinderfeestjes, workshops en dergelijke? Kijk dan even op de website van Kaamps.

kaamps deurningen mamas meisje3

Ben jij al eens bij Landgoed Kaamps geweest? Of zit er iets vergelijkbaars in jouw regio? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram! Ken je een leuke ‘Twente Tip’ die je wilt terugzien op de blog of ben je geïnteresseerd in een samenwerking voor deze rubriek? Mail me dan: info@mamasmeisje.com

liefs karin