Iets meer dan een week geleden reden we op zondag naar een leuk plekje in Twente. We plukten aardbeien, aten het heerlijkste ijs mét aarbeien en Suus speelde in de speeltuin van De Manderveense Aardbei. Nieuwsgierig? Er staat een fotoverslag op de blog!

Aardbeien uit de zelfpluktuin

Eén van de eerste woordjes die Suus zelf kon zeggen, was “aapbeitje“. Ze heeft het niet van een vreemde, want Erik en ik zijn ook gek op aardbeien dus wat dat betreft zijn wij erg gelukkig in de zomer. Een tijdje geleden hoorde ik over de zelfpluktuin in Manderveen en daarom besloten we op een zonnige zondag de kindjes mee te nemen naar de Manderveense Aardbei. Dit ligt op een half uurtje rijden vanaf onze woonplaats en is zeker de moeite waard! Een echte Twente Tip dus en daarom vertel ik jullie graag hoe leuk wij het hebben gehad! Wij keken van tevoren op de Facebookpagina van de Manderveense Aardbei. Het is namelijk niet iedere dag mogelijk om zelf te plukken, dit ligt eraan hoeveel mensen er zijn geweest en aan de weersomstandigheden. Iedere ochtend wordt op Facebook aangegeven of er die dag zelfpluk is, even checken dus voordat je er naartoe gaat! Bij aankomst meldden we ons in het winkeltje en kregen daar twee bakjes mee om de geplukte aardbeien in te doen. Met onze bakjes liepen we richting de zelfpluk en gingen aan de slag!

img 5308

manderveense aardbei

Spelenderwijs leerzaam uitje

Van te voren vroeg ik me af of Suus het wel leuk zou vinden, maar ze was echt enthousiast. De aardbeien worden bij de Manderveense Aardbei geteeld op speciale stellingen die voor volwassenen de ideale hoogte hebben. Wij tilden Suus om en om op en lieten haar de geplukte aardbeien in het bakje doen. Ze snoepte er al snel eentje weg en riep de hele tijd: “aapbeitje! Aapbeitje! Opeten!“. Ze hielp ook mee met aanwijzen en natuurlijk wilde ze een bakje tillen nadat we deze vol hadden geplukt. Ik vind dit uitje een mooie combinatie van spelen en leren. Wij willen onze kinderen graag bijbrengen waar ons eten vandaan komt en op deze manier hielp Suus zelf mee om de aardbeien te plukken en in het bakje te doen. Nadat de bakjes vol waren, rekenden we deze af in het winkeltje en daarna gingen we op het terras zitten. Niene kreeg een fles terwijl wij genoten van het heerlijkste boerenijs met slagroom en, hoe kan het ook anders, aardbeien! Dat waren geen kinderachtige ijsjes (lees: veel!), maar onze aardbeienlover heeft alles opgegeten. Erik en ik natuurlijk ook ;)

img 5343

img 5344

Uitje in zomervakantie Twente

Nadat we het ijsje op hadden, mocht Suus nog even spelen in de speeltuin. Deze speeltuin grenst aan het terras, op deze manier kun je makkelijk (onder het genot van iets lekkers) toezicht houden op je spelende kroost. Er staan, naast ijs, nog veel meer smakelijkheden met aardbeien op de kaart, natuurlijk met aardbeien. Je ziet het thema ‘aardbei‘ ook overal terug: in het winkeltje zijn allerlei producten te koop, de bediening draagt shirts met aardbeien erop afgebeeld en op het erf is de aardbei volop aanwezig. Zelfs op de koffiekopjes en het servies staan aardbeien afgebeeld! Tijdens ons bezoek was er zelfs een accordeonist en daardoor hing er een gezellig sfeertje. Naast aardbeien is het ook mogelijk om frambozen, rode bessen en bramen te plukken, maar het is wel handig om van te voren even te informeren wanneer deze rijp zijn. De Manderveense Aardbei is van mei tot en met september dagelijks geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur en reserveren is niet nodig. Kijk dus even op Facebook of bel om te vragen of er die dag zelfpluk mogelijk is! Meer informatie vind je op hun website. Wij vonden het een geslaagd uitje en genoten de week erna nog van de lekkere zoete aardbeien. En we komen zeker nog eens terug!

img 5364

manderveense aardbei1

Ben jij al eens bij de Manderveense Aardbei geweest? Of bij een pluktuin in jouw regio? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram! Ken je een leuke ‘Twente Tip’ die je wilt terugzien op de blog of ben je geïnteresseerd in een samenwerking voor deze rubriek? Mail me dan: info@mamasmeisje.com

liefs karin