Vorige week was ik aanwezig bij een Instawalk die werd georganiseerd door Twente Natuurmonumenten en dailygreenspiration. Het was een thuiswedstrijd, want op een half uurtje rijden van mijn woonplaats ligt De Lutte en daar is een heel bijzonder ‘bomenmuseum’. Ik maakte prachtige foto’s en neem jullie mee naar Arboretum Poort Bulten! Kijk je mee?

Nazomeren in De Lutte

Wauw, die nazomer lijkt niet meer te stoppen en dat kwam goed uit, want afgelopen vrijdag was ik in het Twentse De Lutte voor een heuse Instawalk. Door Katja van dailygreenspiration en Twente Natuurmonumenten was ik uitgenodigd om naar Arboretum Poort Bulten te komen en daar waren nog veel meer leuke bloggers, Instagrammers en fotografen aanwezig. We begonnen onze meeting in de bijgelegen schenkerij, waar we kennismaakten onder het genot van een heerlijke lunch.

collage1 11

Een kijkje in de “Wereldbomentuin”

Nadat we kennis hadden gemaakt en hadden genoten van de lekkere lunch, was het tijd om het bomenpark in te gaan. In het arboretum staan ruim 2500 bomen en heesters, verdeeld over ongeveer 1000 verschillende soorten. We werden opgedeeld in twee groepen en begeleidt door de boswachters van Twente Natuurmonumenten. Nu ben ik totaal geen bomenkenner, maar vind ik het gewoon heerlijk om er lekker op uit te gaan, het liefst met de kindjes. Door de uitleg van de boswachters ben ik gedurende deze middag heel anders naar mijn omgeving gaan kijken. In deze tuin staan bomen van allerlei verschillende formaten, met de meest prachtige kleuren en uit de hele wereld. Een echte “Wereldbomentuin” dus!

img 8108

collage2 5

img 8126

Wandelen, leren en ontdekken

Sinds mijn bekkenklachten steeds minder hevig zijn, wandel ik heel veel met de kindjes. Suus vindt bomen geweldig, want ze kijkt altijd omhoog en roept “bomen!“. Ook de blaadjes op de grond, eikels en kastanjes en natuurlijk de vogels in de lucht vindt ze prachtig om te benoemen. Als ze wat groter is, wil ik haar zeker nog eens meenemen naar het arboretum in De Lutte. Hier staan bomen van wel 100 jaar oud en niet de random soorten die je in de meeste bossen tegenkomt. Er zijn leuke slingerpaadjes, er loopt normaal gesproken een beek door dit park (helaas was deze door de warmte van afgelopen zomer drooggevallen), ik spotte diverse soorten paddestoelen en in het voorjaar schijnt het er op bepaalde plekken vol te staan met orchideeën. Het arboretum is iets om zeker in je achterhoofd te houden als je op zoek bent naar een leuke plek om te wandelen met de kinderen, mooie plaatjes te schieten en te ontdekken. Elk seizoen heeft zijn eigen charme en dat zie je terug in het arboretum. De fotogenieke herfst was in ieder geval een prachtige kennismaking!

img 8195

collage3 3

img 8157

Meer informatie over Arboretum Poort Bulten vind je hier! Twente Natuurmonumenten organiseert vele activiteiten voor kinderen tijdens de Herfstvakantie! Benieuwd wat er in Twente en in andere regio’s te doen is? Kijk dan even hier!

Vind jij het ook zo leuk om er met je kinderen op uit te gaan? Ben jij wel eens bij Arboretum Poort Bulten geweest of misschien iets vergelijkbaars? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin