Het feestgedruis in huize Mama’s Meisje is weer verdwenen, we hebben twee van de drie verjaardagen weer gehad! Suus is ontzettend verwend en aangezien wij dit van te voren al zagen aankomen, gingen we dit jaar voor een creatieve oplossing. Wij gaven onze dochter een tweedehands cadeautje. Hoe, waarom en wat? Ik vertel er vandaag alles over!

Kind jarig: ze krijgen al zoveel!

Werden we tijdens de kraamperiode al bedolven onder de cadeaus, zo’n verjaardag staat ook garant voor een cadeau-regen waar je tegen zegt. Ongeveer een maand voor Suus haar verjaardag begonnen we ons te buigen over welk cadeau we haar zouden geven. Ik zette een wensenlijstje op papier en maakte hier later nog een blogpost van. Want een meisje dat blij wordt van het gooien met de folders die wekelijks in de brievenbus liggen en kraken met een lege verpakking lotiondoekjes… Wat moet je die in hemelsnaam voor haar verjaardag geven? Wij zijn natuurlijk niet de enigen die een cadeautje geven en dat is ook eigenlijk de reden waarom we uitweken naar een tweedehands cadeautje. Ze krijgt al zoveel!

Vintage nostalgie

Er schoot me iets ontzettend leuks te binnen. Iets nostalgisch, om door te geven en een leuk projectje om te pimpen. Op zolder stond nog het hobbelpaard dat ik voor mijn verjaardag kreeg toen ik één werd. Natuurlijk in het hippe design van de late eighties, maar nog in zeer goede staat! Vintage nostalgie ;) Ik besloot het hobbelpaard van zolder te halen en Erik heeft ‘m toen geschuurd en van heel veel laagjes kras- en bijtvaste lak voorzien. Hoe geweldig?

Tweedehands cadeautje hobbelpaard pimpen opknappen verjaardag kind - Mama's Meisje blog

Ze is net zo blij met een tweedehands cadeautje

Het was, zoals we al verwachten, een doorslaand succes. Ze vind het hobbelpaard helemaal geweldig! En mama ook, want hij is nu wit en past perfect in het interieur. Suus heeft héél veel nieuwe cadeautjes gekregen maar het maakt voor haar geen enkel verschil. Ze is net zo blij met een tweedehands cadeautje! Wij vinden het erg leuk om te zien hoe onze dochter plezier heeft met het hobbelpaard van mama! Voor de gelegenheid heb ik de foto’s er nog even bij gepakt :D

do or don't tweedehands cadeautjes verjaardag kind - Mama's Meisje blog

Tweedehands cadeautje verjaardag kind do don't - Mama's Meisje blog

Koop jij een tweedehands cadeautje voor je kind?

Als iets nog in goede staat is of dat wordt na een kleine pimp-behandeling, vind ik tweedehands een hele fijne en leuke oplossing voor een verjaardagscadeautje. Stel je voor dat onze dochter heel graag een trampoline in de tuin zou willen hebben. Die zijn best prijzig. Loop ik tegen een tweedehands exemplaar in goede staat aan? Dan is mijn keuze al gemaakt. Maar ook met tweedehands speelgoed en kleding heb ik geen enkel probleem. Mits het in goede staat én (na een eventuele wasbeurt) schoon is. Dit is natuurlijk mijn keuze, maar ik ben ook wel heel benieuwd naar jullie mening hierover.

Hoe ga jij hiermee om? Zou jij een tweedehands cadeautje kopen voor je kind? Waarom wel of juist niet? Laat je reactie achter in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin 1

 

 

 

 

 

Bron: uitgelichte afbeelding