Was het een maandje geleden nog zonnig en zomers, kunnen we nu wel stellen dat de herfst écht is begonnen. Niet alleen buiten: ook de kledingkasten van mijn meiden hadden weer een update nodig. Natuurlijk koos ik ook weer een leuke mama uit die mocht gaan shoppen voor de Twee Tientjes Challenge! Deze keer ging mama Daphne op pad voor haar zoontje Gijs. Kijk je mee?

Herfst-proof kleding

Wat is er toch aan de hand? Deze zomer versleet Suus niet alleen 7 paar schoenen en sandalen, ook haar kleding was ‘ineens’ allemaal te klein. Ik weigerde om nog nieuwe zomerkleding aan te schaffen, dus ze moest haar tijd maar even uitzitten. Maar begin september gaf ik mezelf het startsein om de kasten te vullen met herfst-proof kleding. Tot dan toe moest ik altijd dubbel shoppen: de kleding die ik van Suus heb bewaard, paste Niene steeds niet in het juiste seizoen. Maar nu was het ein-de-lijk zover: de bewaarde kleding matcht met het seizoen! Niene had dus veel minder nodig, al shopte ik alsnog wat leuke setjes voor haar. Het is per slot van rekening een heel ander meisje dan Suus en daarom kreeg ze wat aanvulling op de kleding die ik nog bewaard had. Voor Suus kocht ik superleuke items die je allemaal kunt bekijken in deze shoplog! Naast mijn eigen geshopte kleding, waarvan er veel Twee Tientjes Challenge proof zijn, werden er ook hele leuke setjes voor zowel jongens als meisjes ingestuurd via Instagram. Je kunt ze bekijken via mijn Instagramkanaal, waar je het hoogtepunt ‘Twee Tientjes’ kunt aanklikken.

collage ingestuurde outfit onder 20 euro twee tientjes challenge budget kinderkleding - Mama's Meisje blog

Een nieuwe outfit voor Gijs

Naast mijn enorme shopsessie en alle ingestuurde outfits, koos ik ook weer een mama uit die op pad mocht voor de Twee Tientjes Challenge! Daphne ging op kosten van Mama’s Meisje de uitdaging aan en scoorde een nieuwe outfit voor Gijs, kijk maar…

Naam, leeftijd & mama van…

Ik ben Daphne, 29 jaar en keihard in de ontkenning dat de big 3-0 op de loer ligt. Ik ben de mama van Gijs, bijna 2 jaar.

Wat geef je per maand aan kinderkleding uit? Wat zijn de duurste uitgaven? Koop je in één keer een heleboel of shop je liever in gedeeltes?

Eerlijk gezegd durf ik daar geen antwoord op te geven en doe ik op dit gebied wel een beetje aan struisvogelpolitiek. Als je het mijn man zou vragen? Veel te veel! Stiekem is dat ook wel zo, maar ik heb echt een mega zwak voor kinderkleding!
De duurste uitgaven zijn over het algemeen zijn schoenen. Ik vind het belangrijk dat hij op goede schoenen loopt en dan kom je al snel in de duurdere prijscategorie.
Ik shop eigenlijk altijd in gedeeltes. Ik vind het leuk om her en der wat spullen voor hem aan te schaffen. In het verleden kocht ik nog wel eens vooruit qua maten, maar dat doe ik niet meer. Bijna alle kleding die ik vooruit kocht ging ongedragen weer uit de kast.

Mijn favoriete winkels en merken zijn:

Ik ben groot fan van de budget merken zoals Hema, H&M, Zara en Zeeman. Toch blijf ik ook een zwak houden voor de wat luxere merken zoals Tumble ’n Dry, Noppies en Name It.

Liever naar de winkel of liever online shoppen?

Liever naar de winkel! Ik vind het veel te leuk om te mixen en matchen in een winkel, de stofjes te voelen en door de rekken te struinen op zoek naar leuke koopjes.

collage budgetkleding voor jongens Zara outfit onder de 20 euro kinderkleding goedkoop budgetproof - Mama's Meisje blog

Mijn grootste miskoop is:

Die heb ik vooral gedaan in de babytijd. Ik kocht toen ik zwanger was super leuke outfitjes met stoere vestjes en spijkerbroekjes, maar in de praktijk vond ik de boxpakjes vele malen makkelijker en aangenamer voor Gijs.

Mijn budget fashiontip is:

Shop ook eens bij een tweedehandswinkeltje! Wij hebben sinds kort een winkeltje in de stad zitten wat tweedehands “merk”-kleding verkoopt. Het ziet er allemaal nog super mooi uit, je bespaart een hoop geld en je bent ook nog eens goed bezig voor het milieu.

Waar heb je geshopt voor de Twee Tientjes Challenge?

Het broekje en spijkerblouse komen beide van de Zara.
Het witte t-shirtje komt van de Zeeman.

Wat heb je uitgegeven voor deze challenge?

Broekje: €8,95
Spijkerblouse: €10,95
T-shirt: €0,99
Totaal: €20,89

Twee Tientjes Challenge een nieuwe outfit onder 20 euro jongenskleding Zara budgetshoppen budgetfashion budgetmama - Mama's Meisje blog

Wat vind je van de challenge en de gekochte outfit?

Ik vond de challenge moeilijker dan gedacht! Voornamelijk omdat ik niet een té basic outfit wilde. Uiteindelijk zat ik één euro boven budget, maar voor die prijs heb ik wel een stoere combinatie outfit gescoord dus ik ben zeker tevreden!

Wat ik nog kwijt wil…

Je kunt ons volgen via Instagram: @huisjeboompjegijsje !

Wat een leuke outfits, Daphne! Wil je ook meedoen en budgetshoppen op kosten van Mama’s Meisje? In dit artikel leg ik meer uit over de Twee Tientjes Challenge en hoe je je kunt aanmelden! Wat vind jij van de outfits die Daphne kocht? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!