Klaar voor nieuwe budget kinderkledinginspiratie? Ik shopte enkele weken geleden nieuwe outfits voor mijn meiden en maakte een aantal ‘Twee Tientjes proof’ combi’s. Ook ging Eef de uitdaging aan om een nieuwe outfit voor Soof te scoren en dat is héél goed gelukt! Helemaal klaar voor het voorjaar én voor minder dan €20. Lees je mee?

Eigen stukje

Wat kreeg ik superleuke reacties op deze shoplog vol voorjaarskleding! Mijn meiden zijn helemaal klaar voor het voorjaar en ik ben heel blij met de gescoorde kledingstukken. Ik shopte bij Zara, H&M en Next Direct en vooral over de laatste kreeg ik enthousiaste berichten. Veel mama’s kennen deze webshop nog niet, maar het is zeker de moeite waard om er een kijkje te nemen! Van al die nieuwe items maakte ik enkele leuke combi’s die ‘Twee Tientjes Challenge proof’ zijn. Natuurlijk vind je de details weer in mijn stories op Instagram ;)

budget kinderkleding goedkoop outfit onder 20 euro - Mama's Meisje blog

Een nieuwe outfit voor Soof

Naast onze eigen budgetvondsten selecteerde ik uit alle aanmeldingen weer een mama die de uitdaging mocht aangaan. Eef ging op pad voor haar dochter Soof en zocht naar een te leuke voorjaarsoutfit die in het budget van de Twee Tientjes Challenge past! Ik kan wel zeggen dat dat heel goed gelukt is, want ik werd helemaal vrolijk bij het zien van de nieuwe outfit voor Soof!

Naam, leeftijd & mama van…

Ik ben Eef, 29 jaar en mama van Soof. Soof is 6 jaar.

Wat geef je per maand uit aan kinderkleding? Wat zijn de duurste uitgaven? Koop je in één keer een heleboel of shop je liever in gedeeltes?

Ik ben heel erg van de koopjes en kom eigenlijk altijd uit met de sales als er nieuwe kleding nodig is. Maar natuurlijk shop ik ook graag buiten de sales om en ben ik dan nog steeds prijsbewust bezig. Zodra ik kinderbijslag binnen heb, verdeel ik het bedrag. En eigenlijk kom ik altijd uit met de nieuwe maand waarin we weer kinderbijslag krijgen. Als Soof nieuwe kleding of schoenen nodig heeft, dan haal ik dat natuurlijk. Omdat ze smalle voeten heeft, ben ik vaak minimaal €100 kwijt aan schoenen buiten de uitverkoop. Dit is ook geen probleem, goede schoenen zijn belangrijk en dat is dan meteen de duurste uitgave. De rest geef ik uit aan kleding, ondergoed en sokken. Ik shop wanneer het nodig is, maar kijk met de uitverkoop wat er wordt aangeboden en wat ik dan nodig heb. Omdat de prijsjes meestal aantrekkelijk zijn, is het wel moeilijk om de verleiding te weerstaan maar ik kijk dan echt of het binnen het budget past.

Mijn favoriete winkels en merken zijn:

Wibra, Zeeman, H&M, Zara en Primark

Liever naar de winkel of liever online shoppen?

Beide, al shop ik bij H&M en Zara wel liever online.

Mijn grootste miskoop is:

In de uitverkoop shirtjes kopen die een maat groter zijn, voor het volgende seizoen. Vervolgens bleek het dan niet te passen… Ik koop dus niets meer vooruit.

Shoplog stapeltje nieuwe kinderkleding low budget shoppen - Mama's Meisje blog

Mijn budget fashiontip is…

Kijk vooral naar wat nodig is. ga (eventueel samen met je zoon of dochter) de kledingkast in voor een pas sessie. Kijk naar wat niet meer past of kapot/vies is en maak dan opnieuw de balans op. Koop vervolgens alleen wat echt nodig is. Ik doe dit meestal voordat we de nieuwe kinderbijslag krijgen of als we naar een nieuw seizoen gaan. Dan haal ik bijvoorbeeld de winterkleding uit de kast en leg de zomerkleding erin. Meestal heb ik nog items van het jaar ervoor en kijk ik nogmaals of daar nog kleding tussen zit die haar nog past. Ze is een tenger meisje en ze heeft vaak nog een gedeelte van het nieuwe seizoen de kleding aan die nog past. Bijvoorbeeld zomershirtjes met een leuk vest erop of een rokje met een legging of maillot eronder.

Waar heb je geshopt voor de Twee Tientjes challenge?

Ik heb online geshopt bij H&M en Zara.

Wat heb je uitgegeven voor deze challenge?

Broek: €9,99 (H&M)
Shirt: €7,95 (Zara)
Totaal: €17,94

Broek H&M Top Zara voorjaarscollectie meisjeskleding budget maat 122 - Mama's Meisje blog

Wat vind je van de Twee Tientjes challenge en de gekochte outfit?

Deze Twee Tientjes Challenge is superleuk! Ik ben blij met de gekochte outfit en vind het zelf ook erg leuk om budget wise met kinderkleding bezig te zijn.

Wat een leuke outfit, Soof! Wil je ook meedoen en budgetshoppen op kosten van Mama’s Meisje? In dit artikel leg ik meer uit over de Twee Tientjes Challenge en hoe je je kunt aanmelden! Wat vind jij van de nieuwe outfit voor Joas? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!