Eigenlijk was ik helemaal niet van plan om te shoppen, maar ik liep tegen twee hele leuke budget verjaardagsoutfits aan… Ook stuurde ik weer een mama op koopjesjacht voor de Twee Tientjes Challenge! Mama Simone scoorde een té leuke nieuwe outfit voor Joas. Kijk je mee?

Budget verjaardagsoutfits

Het is alweer een tijdje geleden dat ik geshopt heb voor mijn kinderen. Suus zit nu al een tijdje in maat 110/116 en het lijkt erop dat dat voorlopig ook nog wel even zo blijft. Oeh, dit zijn gevaarlijke uitspraken, want je zult zien dat er nu een vette groeispurt aankomt. Iets met karma ;) Niene sluipt langzaam in maat 98 maar daarvan had ik nog een hele voorraad liggen. We hebben van alles gepast en toen heb ik meteen de kast omgegooid, want mevrouw is alweer uit maat 92 gegroeid. Beide hebben ze niet veel nieuws nodig, alleen wat nieuwe voorjaarskleurtjes. Die heb ik inmiddels besteld en ik laat jullie volgende week alles zien in een shoplog! Toen we laatst bij Primark waren voor hele andere dingen, kon ik het niet laten om even op de kinderafdeling te kijken. Liep ik daar toch tegen twee leuke budget verjaardagsoutfits aan! Voor Niene scoorde ik er deze salopette met gestreept shirt, welke als set (€16) wordt verkocht. Ze is in maart jarig en ik vond dit wel een hippe outfit voor haar! Ik nam dan ook een 98 mee zodat ik zeker weet dat het past. Suus, die in de zomer jarig is, wordt heel blij van jurkjes en ik liep tegen dit geweldige exemplaar aan (€9). Helaas hing er geen maat 116 meer, maar maat 122 past haar ook prima en ze groeit in de tussentijd ook nog. Blije mama alert! En ook nog Twee Tientjes Challenge proof…

collage budget verjaardagsoutfits primark kinderkleding - Mama's Meisje blog

Een nieuwe outfit voor Joas

Natuurlijk was ik niet de enige die op pad ging voor leuke budgetkleding. Voor de januari editie van de Twee Tientjes Challenge mocht ik weer een nieuwe mama uit alle aanmeldingen selecteren. Deze keer ging Simone de uitdaging aan om een nieuwe outfit voor Joas te scoren. Dat is heel goed gelukt, kijk maar mee!

Naam, leeftijd & mama van…

Ik ben Simone, 25 jaar en mama van Joas en Thijs. Joas is tweeënhalf en Thijs is een half jaar.

Wat geef je per maand uit aan kinderkleding? Wat zijn de duurste uitgaven? Koop je in één keer een heleboel of shop je liever in gedeeltes?

De afgelopen tweeënhalf jaar is Joas door de kledingmaten heen gevlogen waardoor ik voor elke nieuwe maat in een keer veel moest aanschaffen. Ik had elke keer wel iets liggen in de volgende maat, maar niet genoeg om elke dag een schoon setje kleding aan te kunnen. Ik denk dat ik per maand ongeveer €50 aan kleding uitgeef. Dat komt er dus wel eens op neer dat ik twee maanden niks koop en dan in de derde maand in één keer €150 uitgeef. Net hoe het uitkomt en of er alweer nieuwe kleding nodig is. De jongens schelen precies twee jaar dus voor Thijs heb ik nog niets hoeven kopen. Dat heb ik wel gedaan, omdat ik dat leuk vond, maar in principe ligt er genoeg voor hem wat nog van zijn broer is geweest. Het meeste geld gaat zitten in schoenen denk ik. Ik heb voor Joas niet veel paar schoenen, maar wel goede schoenen.

Mijn favoriete winkels en merken zijn:

Momenteel kan ik voor broeken voor Joas het beste slagen bij Primark en Zara. Voor truien en shirts ga ik naar H&M, C&A, Zara en Wibra. Naast deze winkels koop ik elk seizoen 1 of 2 duurzamere items bij PompDeluxe. Voor Thijs vind ik merken als Feetje, Dirkje en Name it fijn en koop ik nog wel eens wat bij TerStal.

Liever naar de winkel of liever online shoppen?

Ik koop het liefst in de winkel, omdat ik het dan gelijk aan kan zien bij Joas. Hij heeft een lang bovenlijf dus niet alle bovenkleding is geschikt. Maar soms is het makkelijker om even wat online te scoren. Dus wissel ik het af.

collage twee tientjes challenge budgetshoppen outfit voor maximaal 20 euro kinderkleding - Mama's Meisje blog

Mijn grootste miskoop is:

Broeken voor Joas van de WE. Het zijn best prijzige spijkerbroeken en zakken continu af. We lopen dus de hele dag die broeken op te hijsen. Zonde!

Mijn budget fashiontip is…

De (spijker)broeken van de Primark zijn momenteel groot favoriet hier. Daarnaast koop ik Joas zijn schoenen altijd bij van Haren. Zij verkopen namelijk merken als Adidas, Nike e.d. en dat zijn goede schoenen voor een leuk prijsje. Dat voelt het minder erg als er na 3 keer dragen al een kras op zit of als ze na twee maanden alweer te klein.

Waar heb je geshopt voor de Twee Tientjes challenge?

Voor deze challenge ben ik bij Zara en Primark geweest.

Wat heb je uitgegeven voor deze challenge?

Broek: €8,00 (Primark)
Blouse: €9,95 (Zara)
Totaal: €17,95

Een nieuwe outfit voor Joas - Mama's Meisje blog

Wat vind je van de Twee Tientjes challenge en de gekochte outfit?

Ik vind het een onwijs leuke challenge waar ik graag aan mee wilde doen. Ik ben heel blij met de gekochte outfit. Het zijn twee items die samen heel leuk zijn, maar ook los van elkaar gecombineerd kunnen worden met items uit Joas zijn kledingkast. Ik hou niet van hele drukke prints dus deze outfit past helemaal in mijn stijl. Lekker basic!

Wat een leuke outfit, Simone! Wil je ook meedoen en budgetshoppen op kosten van Mama’s Meisje? In dit artikel leg ik meer uit over de Twee Tientjes Challenge en hoe je je kunt aanmelden! Wat vind jij van de nieuwe outfit voor Joas? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!