Daar is ie dan: de eerste editie van de Twee Tientjes Challenge! En wat voor een… Mama Petronella ging de uitdaging aan en ging op pad voor haar zoontje Mart. Benieuwd of het gelukt is, wat zij gekocht heeft en waar ze low budget shopte? Lees dan snel mee!

Low budget shoppen voor €20

Wow, wat kwamen er ontzettend veel inzendingen binnen nadat ik de Twee Tientjes Challenge lanceerde! Het was dan ook ontzettend lastig om te kiezen, maar ik besloot dat ik als eerst een jongensmama op pad wilde sturen. Petronella ging de uitdaging van het low budget shoppen aan en ging met €20 sponsored by Mama’s Meisje op pad voor haar zoontje Mart! Ik kan wel zeggen dat ze de Twee Tientjes Challenge een vliegende start heeft gegeven, want wat heeft ze er iets leuks van gemaakt! Kijk maar mee!

Twee Tientjes Challenge budget shoppen fashion kinderkleding kidsfashion hip betaalbaar goedkoop tips - Mama's Meisje blog

Naam, leeftijd & mama van…

Ik ben Petronella, 26 jaar en ik ben de mama van Mart Fedde. Mart is nu bijna 1,5.

Wat geef je per maand aan kinderkleding uit? Wat zijn de duurste uitgaven? Koop je in één keer een heleboel of shop je liever in gedeeltes?

Ik koop iets als ik iets leuks zie, dus dat is niet echt per maand. Maar er gaat behoorlijk wat geld uit aan meestal ietwat te dure kinderkleding want ja, ik verzin altijd wel weer een nieuw excuus om datgene wat ik dan zie te kopen, ‘Nou, Mart heeft toch helemaal nog geen rode trui? Wel 10 blauwe, een zwarte en een groene maar nog geen rode‘. Of  ‘stel we krijgen ooit nog een kindje en het word weer een jongen… Dan kan deze prijs gewoon door de helft‘. Die laatste heeft vaak het meeste succes. Ik denk dat de duurste uitgave misschien wel de sokken zijn. Die dingen: ik weet het niet hoor. Ik vind altijd maar 1 terug of alles verdwijnt alsof het nooit in huis geweest is.

Twee Tientjes Challenge 1 low budget shoppen outfit jongen jongenskleding 20 euro goedkoop - Mama's Meisje blog

Mijn favoriete winkels en merken zijn:

Ik vind Babyhuis Wierdsma in Sneek een hele leuke winkel. Maar nu Mart vaker 92 dan 86 aanheeft sla ik die nu over. Verder ben ik fan van Zara, HEMA of van die leuke winkels met allemaal leuke merkjes. Mijn favoriete merken zijn Noppies, Tumble ’n Dry, Z8 (de laatste collecties dan weer net niet), Tommy Hilfiger en Ralf Lauren. Deze merken koop ik vaak online.

Liever naar de winkel of liever online shoppen?

HEMA ga ik het liefst naartoe, maar de rest shop ik graag online. Online is er vaak net meer korting als in de winkel en met de leuke merkjes is elke euro mooi meegenomen.

Mijn grootste miskoop is:

Ralf Lauren schoentjes. Mart heeft deze schoenen letterlijk 2x aangehad op de fiets zodat ze niet uitvielen. Anders zaten ze nog geen 10 seconden aan zijn voet.

Mijn budget fashiontip is…

Ik koop altijd een hele stapel polo’s bij de Zara, die dingen staan geweldig en zien er top uit. Deze polo’s kosten altijd €4,99 en soms in de aanbieding zelfs maar €3,99. Mart draagt ze in de zomer heel veel maar onder een leuke trui of onder een stoer vest kan het ook. Het maakt voor mij de outfit altijd net wat stoerder.

Zara polo's budget fashiontip Twee Tientjes Challenge 1 - Mama's Meisje blog

Waar heb je geshopt voor de challenge?

Ik heb een rode trui met de tekst HAPPY erop gekocht bij de HEMA. Normaal ben ik helemaal niet van de teksten of plaatjes op kleding maar dit vond ik wel stoer staan. Stiekem was dit gewoon een meisjes trui maar de kleur staat ook enorm mooi bij een jongetje.
De spijkerbroek heb ik gekocht bij de C&A, dat is een winkel die ik normaal altijd oversla. Ik vind dat ze vaak kleding hebben met grote Disney figuren erop. Nu ben ik dol op Disney maar niet levensgroot op de trui van mijn kind. Wat ik belangrijk vind aan een spijkerbroek is dat de broek small bij de benen langs loopt, dit staat Mart gewoon het mooist. En die heb ik voor heel weinig hier kunnen scoren.
Daarna ben ik opzoek gegaan naar een polo shirt voor onder de trui. Geloof me, dit was niet te doen… Ik heb overal gezocht maar niets kunnen vinden dus ben ik gegaan voor een paar sokken en een romper om de outfit compleet te maken. Voor het beeld heb ik wel een polo onder de trui gedaan. Zonder de polo is voor mij de outfit niet compleet. De sokken en de romper komen bij de Zeeman vandaan.

Twee Tientjes Challenge 1 outfit jongens low budget goedkoop jongenskleding tip - Mama's Meisje blog

Wat heb je uitgegeven voor deze challenge?

Trui €6,50
Broek €7,-
Sokken €1,99
Romper €1,99
Totaal €17,48

Wat vind je van de challenge en de gekochte outfit?

Deze challenge is leuk! Ik heb op een hele andere manier geshopt dan dat ik normaal doe. Ondanks dat je goed moet zoeken naar de pareltjes vind ik deze outfit net zo geslaagd als iedere andere outfit in Mart zijn kast.

Wat ik nog wil zeggen…

Dit was voor nu een enorm moeilijke challenge. Bij letterlijk elke winkel waar ik naar binnen liep stond met koeienletters SALE op de ramen. Alles maar dan ook alles was in de sale. Toch wilde ik me aan de regels houden en heb ik een mega leuke en kleurrijke outfit weten te scoren. Maar het heeft me heel wat winkeltripjes gekost. Als de sale er niet is en dus alle collecties weer in de winkel hangen, is deze challenge echt haalbaar en doet het niet onder aan een duurdere outfit.

Outfit Twee Tientjes Challenge Mart - Mama's Meisje blog

Wauw, wat is deze low budget outfit goed geslaagd, Petronella! Ik vind ‘m echt geweldig! En wat een fijne budget fashiontip heb je gedeeld, ik denk dat daar een heleboel mama’s blij van worden :) 

Wil je ook meedoen? In dit artikel leg ik meer uit over de challenge en hoe dat kan! Wat vind jij van deze eerste editie van de Twee Tientjes Challenge? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1