De zomervakantie staat op het punt van beginnen en dat betekent dat er niets leuks op televisie is… Mama’s Meisje to the rescue, want ik zette een heleboel TV tips voor deze zomer je op een rijtje! Met deze bingewaardige series, documentaires, terugkijk- en zomer kijktips kom jij de komende maanden wel door!

TV-tips voor deze zomer

Voor alle mensen die tv kijken in de zomer zonde vinden, “want we zitten lekker buiten nu het langer licht is“: misschien moet je deze blog dan maar overslaan. Begrijp me niet verkeerd, ik ben dól op de zomer! Maar de muggen en steekvliegen die buiten rondzweven zijn op hun beurt weer dól op mijn armen en benen en dus zit ik ’s avonds veel liever binnen. Dat gekriebel en de muggenbulten: no thanks! Naast mijn voornemen om in de zomermaanden weer nieuwe boekentips te kunnen afvinken op mijn to read list, ben ik óók van plan om enkele series, documentaires en gemiste programma’s te bekijken. Ik ben duidelijk niet de persoon die tijdens de zomermaanden de televisie skipt, maar eerlijk is eerlijk: het aanbod op de reguliere zenders is vaak bedroevend. Toch verzamelde ik de afgelopen weken allerlei leuke tv-tips voor deze zomer en die deel ik natuurlijk graag met je!

TV-tips voor deze zomer Bingewaardige series, documentaires en terugkijktips - Mama's Meisje blog

B&B Vol Liefde

Oooh jongens, ik zit al met smart te wachten op vanavond… Dan begint het tweede seizoen van B&B Vol Liefde, waarin 8 Nederlandse single B&B-eigenaren hun harten openstellen voor een leuke partner uit Nederland! Toen ik vorig jaar naar dit programma keek, vond ik het de verrassing van de zomer: het was echt ontzettend grappig en leuk om naar te kijken. Dus ook deze zomer zit ik elke werkdag om 20.30 uur klaar om B&B Vol Liefde te kijken op RTL4, al kan vooruitkijken via Videoland natuurlijk ook :)

Au Pairs

“Noah, Emma, Imre en Wendie vertrekken naar Miami voor het avontuur van hun leven: ze gaan drie maanden aan het werk als au pair bij Amerikaanse gezinnen. Naast zorgen voor kinderen, koesteren ze allemaal hun eigen dromen en verlangens. Hoe ontwikkelen ze zich tot een ware au pair?” Eigenlijk kijk ik amper naar programma’s op de publieke omroep, maar ik zapte toevallig langs toen er een voorstukje van Au Pairs te zien was. Dit programma is sinds 21 juni 2022 elke dinsdag om 20.25 uur te zien op deze zender, maar je kunt het ook terugkijken via NPO Plus. In totaal zijn er 8 afleveringen van ongeveer drie kwartier. Het wekte gelijk mijn aandacht dus ging ik op zoek naar meer info. Ik vond Vier handen op één buik ook zo’n aanrader en na het lezen van de schuingedrukte tekst op de website van NPO3 besloot ik om Au Pairs ook terug te gaan kijken. Ik heb aflevering 1 inmiddels gezien en ben superbenieuwd naar de volgende: aanradertje hoor en daarom onmisbaar tussen deze zomerse tv-tips! Er staat trouwens ook nog twee eerdere seizoenen op NPO Plus voor wie het leuk vindt!

Keep Sweet op Netflix

Volg jij Instagramexpert ByBird al? Zo niet: doen, want naast supertoffe InstaHacks en tips deelt ze ook weleens een goede Netflix tip. Eentje daarvan is de documentaire Keep Sweet: Pray and Obey die ik laatst in haar stories voorbij zag komen. Ik noteerde ‘m meteen, want een documentaire over de opkomst van Warren Jeffs in de Fundamentalistische Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen en zijn schokkende strafzaak klinkt heel interessant. Deze docuserie bestaat uit vier afleveringen (zo’n drie kwartier per aflevering) waarin we zien hoe Warren Jeffs de aanhangers van zijn kerk indoctrineerde en zijn misdadige praktijken onder de radar hield. Een soort The Handmaid’s Tale maar dan in real life. Ik heb ‘m nog niet gezien maar hij is toegevoegd aan mijn lijst. Dit soort dingen vind ik altijd reuze interessant maar gun mezelf altijd te weinig tijd om hiernaar te kijken. Perfect dus voor als er weinig op televisie is. Als je ook van dit soort docuseries houdt, dan mag deze niet op je lijstje met tv-tips voor deze zomer ontbreken!

Videoland: Ze weten alles van je

Een paar weken geleden keken we ’s avonds naar de talkshow van Humberto en werd er door de vrienden van Arjen Kamphuis verteld over de nieuwe Videoland serie die onlangs verscheen: ‘In 2018 verdwijnt cyberexpert Arjen Kamphuis op mysterieuze wijze in Noorwegen. Tot op de dag van vandaag roept de verdwijning veel vragen op en is zijn verhaal voer voor complottheorieën. Zit er ‘iemand’ of ‘iets’ achter zijn verdwijning? Onderzoeksjournalist Nadia duikt in zijn vermissing. De serie is een spannende combinatie van documentaire en fictie‘. Ik was gelijk nieuwsgierig naar deze documentaire en heb ‘m daarom toegevoegd aan mijn lijst met tv-tips voor deze zomer. Als je onderstaande trailer bekijkt, dan snap je vast waarom:

VIDEOLAND TIP: A Million Little Things

Halftime

Is ze nog steeds Jenny from the Block of zijn de sterallures volop aanwezig? In de documentaire Halftime zien we het leven van Jennifer Lopez, één van mijn jeugdidolen. Ik denk dat velen met mij heel wat dansjes hebben gemaakt op één van haar vele hits en films hebben gekeken waarin zij acteerde. Ze werd gevolgd in de aanloop naar de Half Time Show tijdens de Super Bowl in 2020 (samen met Shakira) en we krijgen in 1,5 uur een intiem inkijkje terwijl de zangeres en actrice terugblikt op haar carrière en mijlpalen. Ook hubby Ben Affleck komt aan het woord en hoewel in veel recensies naar voren kwam dat ze vooral zelf heeft bepaald wat ze wilde laten zien, zette ik ‘m toch op mijn tv-tips voor deze zomer lijstje.

Nog meer zomer kijktips

Heb je bovenstaande series en documentaires al bijgeschreven bij je tv-tips voor deze zomer? Voor sommigen moeten we even aftellen, maar hier zijn nog meer zomer kijktips:

  • Seizoen 4 van New Amsterdam staat sinds kort op Videoland. Just sayin’…
  • Vanaf 20 juli is seizoen 4 van Virgin River te zien op Netflix
  • Laat het maar snel september zijn, want dan kunnen we seizoen 5 van The Handmaid’s Tale bingen op Netflix
  • Momenteel kijk ik naar het laatste seizoen van Peaky Blinders op Netflix. Helaas is deze serie daarmee tot een einde gekomen.
  • Check ook mijn november 2022 tips op Netflix!

Welke tv-tips voor deze zomer zou jij hieraan willen toevoegen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog