Het is alweer een tijdje geleden dat ik onze tuinverbouwingsplannen deelde. Je zou bíjna denken dat er niets gebeurde, maar het tegendeel is waar. De afgelopen maanden is er een heleboel werk verzet en hoewel het nog niet af is, deel ik vandaag het eerste resultaat! Ik wilde de overkapping inrichten in Ibiza style en dat is errrrrg goed gelukt… Kijk maar mee!

De grote tuinverbouwing

Het heeft nogal wat voeten in de aarde, letterlijk en figuurlijk. Vorig jaar begonnen we met de grote tuinverbouwing en hoewel we het al lang af hadden willen hebben, loopt het leven soms anders. Zo kwam er ‘even’ een baby tussendoor en dus moesten we de verbouwing op de bovenverdieping voor laten gaan. Linn is inmiddels alweer bijna 3 maanden en in de tussentijd is er buiten een heleboel werk verzet. Als je bijna alles zelf doet, kost het nu eenmaal meer tijd, maar we komen aardig in de buurt van de eindstreep. Het is nog niet af, maar achter het puntje ‘overkapping’ kan een vinkje hoor! Al ver voordat het bouwen van de schuur begonnen was, had ik al in m’n hoofd dat ik de overkapping wilde inrichten in Ibiza style. Afgelopen weken stortten we ons op dit gezellige zithoekje en omdat ik retetrots ben op het resultaat, kon ik het niet laten om er een blog over te schrijven. Klaar voor een frisse dosis tuin inspiratie?

Overkapping in Ibiza style ingericht - Mama's Meisje blog

Overkapping inrichten in Ibiza style

Vorig jaar begonnen we met het ontwerpen van een schuur in de achtertuin. Zoals ik eerder verteld heb, wonen wij op een boerderij en daardoor hebben we een ruime tuin. De schuur zou aan de achterzijde in de tuin komen, vlakbij het speelgedeelte voor de kinderen. Omdat we het ontwerp zelf konden maken, besloten we er een overkapping aan vast te laten bouwen. In eerste instantie leek me dat vooral handig voor het drogen van de was, het wegzetten van buitenspeelgoed of als we in de toekomst weer eens een konijntje zouden aanschaffen. Maar toen de schuur er eenmaal stond, bleken we qua opbergruimte meer dan genoeg plaats voor buitenspeelgoed ín de schuur te hebben. Ook voor een konijnenhok zouden we elders in de tuin een mooi plekje kunnen maken en om die overkapping nu ‘leeg’ te laten, alleen voor de was…? Precies! We besloten er toch een gezellige zithoek van te maken, vooral omdat we er lekker koel kunnen zitten op warme zomerdagen. Ik wilde de overkapping graag inrichten in Ibiza style en verzamelde allerlei leuke items en accessoires om tot dit heerlijke sfeertje te komen.

Tuin inspiratie zithoek in de tuin overkapping - Mama's Meisje blog

Overkapping van Douglas hout

Allereerst de basis: waar bestaat dit bouwwerk allemaal uit? Allereerst is er een fundering gestort. Daarop zijn kalkzandstenen muren gezet en tegen dit kalkzandsteen zijn lage muurtjes gemetseld van antracietkleurige stenen. Vervolgens is het geheel bekleed met Douglas hout, waarna het dak is bekleed met dakleer. De overkapping van Douglas hout is in het begin nog vrij fel van kleur, maar dit hout vergrijsd gedurende de jaren als je het niet behandelt. Dat is dus helemaal wat je zelf wilt: wij willen het laten vergrijzen. Vervolgens hebben we het terras aangelegd met cobblestones. We spotten op een plaatselijke verkoophoek een aantal partijen van dezelfde maat en kleur die beide keren gratis op te halen waren. Lekker voordelig in een toch al prijzige verbouwing én perfect passend in het landelijke geheel. De basis was gelegd, tijd om de boel in te richten!

Olijfbomen kopen Bloemen bij Sandra twente olijfboom - Mama's Meisje blog

Prachtige olijfbomen

Bij een overkapping in Ibiza style kan een olijfboom natuurlijk niet ontbreken. Sowieso ben ik fan van planten en bloemen die een grijzige kleur blad hebben, omdat dit zo lekker matcht met mijn inrichting. Dat geldt natuurlijk ook voor het vakantiesfeertje in onze zithoek in de tuin, dus ging ik op zoek! Al snel ontdekte ik Bloemen bij Sandra en hun uitgebreide assortiment. Zij hebben niet alleen oogverblindende boeketten met bloemen, vazen en bloempotten, maar ook diverse binnen- en buitenplanten én prachtige olijfbomen. En dat voor een aantrekkelijke prijs met regelmatig leuke aanbiedingen! Wil je een olijfboom kopen? Dan zou ik je sowieso aanraden om deze winkel te volgen op Instagram, zodat je op de hoogte blijft van het huidige aanbod en bijpassende potten. Wij kochten twee olijfbomen met bijpassende potten, dat samen met potgrond thuis werd bezorgd. Ideaal! De olijfbomen zijn meer dan 25 jaar oud, hebben een stamomtrek van ongeveer 25 à 30 centimeter en zijn winterhard. Ze hebben het hele jaar door blad en zijn makkelijk in onderhoud, wat dan weer ideaal is voor mensen zoals ik die geen mega groene vingers hebben. Wij hebben één olijfboom bij de overkapping gezet, de andere staat op het andere terras waar we ook plannen hebben. Ik ben vooral blij met het formaat van deze boompjes: doordat we een grote tuin hebben, vallen veel planten nogal in het niet. Deze prachtige olijfbomen zijn echte blikvangers!

tweedehands meubels gebruiken voor in de tuin - Mama's Meisje blog

Wie wat bewaart…

In de tijd dat we nu bezig zijn met de tuin, heb ik al heel wat prachtige tuinmeubelen en zithoekjes voorbij zien komen. Aangezien de Ibiza style voor in de tuin helemaal hip is, hadden we er natuurlijk voor kunnen kiezen om een nieuwe tuinset aan te schaffen. Maar ja, zo’n tuinverbouwing is al duur genoeg en we hebben nog steeds geen geldboom in de tuin staan ;) In de loop der jaren heeft Erik zich weleens afgevraagd waarom we zoveel meubels op zolder bewaarden, maar ik heb nu eenmaal een goede vooruitziende blik, haha. Je voelt ‘m al aankomen, want alle meubels die onder de overkapping staan, zijn tweede-, derde- en vierdehands en dat geeft het zithoekje net dat beetje extra charme. Wie wat bewaart… Zo kreeg ik het stoeltje met stof in koeienvacht-look al een jaar of 10 geleden, net als de twee rieten stoelen. De schommelstoel stond destijds bij Suus en Niene op de babykamer en het witte kastje, het gepimpte tafeltje,het theekastje aan de wand en de salontafel zijn ook allemaal exemplaren die we kregen of voor een prikkie kochten via verkoophoekjes. Ik word altijd enorm vrolijk van dit soort projectjes, want het leuke is dat alles verrassend goed bij elkaar past. Ik ben nog wel van plan om de salontafel te pimpen in wit of zwart, maar omdat deze altijd binnen heeft gestaan, laat ik ‘m eerst tot volgend voorjaar buiten staan om het hout te laten wennen.

Accessoires overkapping boho bohemian wit zwart style - Mama's Meisje blog

Accessoires

De finishing touch voor deze overkapping in Ibiza style zijn toch echt de accessoires! Ik heb van alles met elkaar gemixt: spulletjes die ik nog had liggen, maar ook hele mooie nieuwe dingen! Zo kreeg ik van Zoedt de geweldige tuinposter, muurcirkels en het buitenkussen toegestuurd. De muurcirkels kun je zowel binnen als buiten ophangen met dubbelzijdige tape of schroefjes. Wij kozen voor het laatste, omdat het buitenaf nog wel eens tekeer kan gaan qua wind en we zo zeker weten dat ze blijven hangen. Ik vind de kleuren perfect passen bij het Douglas hout! En het leuke is dat de gele kleur ook weer terugkomt in het buitenkussen, dat van een waterafstotend materiaal is gemaakt. Een echte blikvanger, net als de tuinposter met de tekst: “zon, wijn & kletsen“. Ik voel instant summer vibes opkomen met deze toffe items die lekker matchen met het sfeertje dat ik wilde creëren! Ze zijn allemaal van weerbestendig materiaal zijn gemaakt, dus het ziet er het hele jaar door gezellig uit onder de overkapping. Maar er is meer! Op het witte kastje staan een zwarte lantaarn, er hangen een spiegel met macramé rand, een soort macramé gordijn (helaas uitverkocht) en een bloempot aan touw. Ook ligt er een buitenkleed onder de salontafel (ook uitverkocht). Deze items kocht ik nieuw bij Xenos en daarvoor was ik in totaal iets minder dan €45 kwijt. Vervolgens zette ik nog twee witte bloempotten met blauw siergras, een schaal met vetplanten en een witte bloempot met lavendel neer. De rest van de accessoires had ik nog op zolder staan en ook al dacht ik soms: “laat ik eens wat wegdoen“, nu ben ik blij dat het hier toch goed tot z’n recht komt! Het enige wat er nog moet gebeuren, is het aansluiten van verlichting, het plaatsen van spotjes en het installeren van de stopcontacten. We doen dit in één keer als de rest van de tuin ook af is. En of deze gezellige plek veel gebruikt gaat worden: lekker buiten werken als het weer het toelaat, wijntjes drinken op zwoele zomeravonden en kopjes thee tijdens playdates terwijl de kinderen met hun vriend(innet)jes schommelen en het speeltoestel bestormen! Je leest het: de tuin is nog niet eens helemaal af en ik ben nu al een tevreden mens. Tot de volgende tuinblog, wordt vervolgd!

Zou jij je overkapping inrichten in Ibiza style of ga je liever voor een ander sfeertje? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer