Mijn favoriete seizoen? Lente please! Maar voordat we kunnen genieten van het buitenleven, staan er 4 voorjaarsklusjes op het programma… Lees maar mee!

Toeleven naar de lente

Als we naar buiten kijken is het grijs en grauw: typisch voor de eerste maanden van het jaar. Ik wéét dat het zelfs in april nog kan sneeuwen, maar toch leef ik stiekem al enorm toe naar de lente. Het zonnetje laat zich weer vaker zien, overal beginnen bloemen te bloeien, de vogels fluiten en het is weer langer licht. Ja, de lente en de zomer zijn helemaal mijn seizoen en om ervoor te zorgen dat we straks maximaal kunnen genieten van het mooie weer, zette ik 4 voorjaarsklusjes op een rijtje. Dan zijn we straks helemaal ready om de tuin weer in te kunnen als het weer het toelaat!

Tuin 4 voorjaarsklusjes zodat we de tuin weer in kunnen! - Mama's Meisje blog

Groene aanslag verwijderen

Niets is zo deprimerend dan door je raam naar buiten kijken en dan die aanblik van een leeg terras te zien. Een leeg terras mét groene aanslag welteverstaan! De tuinset, terrasverwarmer en het buitenspeelgoed voor de kinderen hebben we dit najaar al opgeborgen in de schuur. Reken daarbij dat de bloembakken destijds gelijk geleegd zijn en je snapt: het ziet er maar triest uit. Zodra het lentezonnetje voorspeld wordt, is het eerste wat we doen: groene aanslag verwijderen. Dit kan op vele manieren, maar wij doen dit met de hoge drukspuit. Het is altijd een wereld van verschil als we dit hebben afgestreept van het lijstje met voorjaarsklusjes!

Overkapping inrichten

Achter in onze tuin, naast de schuur, hebben we een prachtige overkapping. Nadat de tegels schoongespoten zijn en alles gedroogd is, kan ik niet wachten om de boel weer gezellig in te richten. Van alle voorjaarsklusjes is dit de leukste! Buitenkleed, stoelen en tafeltjes, de barbecue: helemaal klaar voor lange zomeravonden! Op hele warme dagen vinden we hier verkoeling en de warmte blijft er ook onder hangen, wat weer fijn is als het ’s avonds afkoelt. Stukje vlees op de barbecue, de kinderen kunnen tussendoor lekker spelen en we genieten van het mooie weer!

Overkapping inrichten - Mama's Meisje blog

Ramen wassen

Opspattend zand, restjes van bladeren door harde wind: die ramen hebben wat te verduren, maar in het najaar en de winter vertik ik het om ramen te wassen. Van alle voorjaarsklusjes vind ik dit eerlijk gezegd de minst leuke, maar het is altijd weer fijn als het achter de rug is. En dit klusje herhaalt zich regelmatig, want lente en zomer betekenen ook: insecten! En die maken de ramen snel weer vies, dus ramen wassen doen we helaas nog wel vaker dan één keer, haha.

Tuinset naar buiten

Het straatwerk dat schoon is, de ramen die weer shinen en de overkapping die er weer gezellig bij staat: tijd om terras nummer twee ook weer in te richten! De tuinset, barbecue, het kinderspeelgoed en de bloempotten die niet tegen vorst konden, worden weer uit de schuur gehaald. En als we dan toch bezig zijn, ruimen we gelijk de hele schuur op. De boel even opnieuw indelen, de vloer vegen en zorgen dat de spullen waar de kinderen niet aan mogen zitten, op de bovenste planken staan. Het buitenleven kan beginnen! Stiekem tel ik al af, maar voor nu: nog heel even doorbijten.

Welke voorjaarsklusjes staan er op jouw lijstje? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer