Nog op zoek naar inspiratie voor de decembermaand? Ilse ging helemaal terug in de tijd toen ze voor dochter Elin de Trolls haar in de lucht Poppy ontving. Ze vertelt vandaag meer over dit vrolijke figuurtje!

Trolls: brings back old memories

Ergens moet er nog een foto zijn van mij, begin jaren ’90, samen met mijn trollenverzameling. Van heel klein tot heel groot, op een skateboard of met een jurkje, de trollen hadden in ieder geval allemaal een ding gemeen en dat was hun haar. Allerhande kleuren, hoe gekker het kapsel hoe beter. Hoe leuk is het daarom dat deze figuurtjes met hun kleurrijke kapsels weer terug zijn (of misschien nooit helemaal weg geweest)? Oké, wel in een iets moderner jasje maar toch. Tijd om zo’n modernere versie eens te introduceren aan mijn oudste dochter. Kijken of zij net zo gecharmeerd is van de Trolls als haar moeder destijds was.

Trolls Haar in de lucht Poppy: gekke kapsels en magische geluiden

Hasbro DreamWorksHaar in de lucht Poppy’ of ‘Hair in the Air Poppy’ (de Engelse variant klinkt toch een beetje pakkender, vind je niet?). Trolls Poppy is een van de figuren uit de moderne Trolls serie van DreamWorks. Ze heeft lang roze haar met lampjes die oplichten als je het haar kamt of als je er mee speelt. Haar haren kan je in allerhande vormen buigen om zo de meest gekke kapsels te creëren en als je op het knopje op haar jurkje drukt, maakt Poppy magische geluiden en klinkt er een vrolijk deuntje.

Review Trolls Poppy door Ilse
Het pakket bestaat uit een pop (22 cm inclusief haar), een kam en een tiara. Ook zijn er 2 demo- batterijen (2x AA) inbegrepen. Erg fijn. Daar zouden meer speelgoedfabrikanten een voorbeeld aan moeten nemen. Het is altijd zo’n teleurstelling als een cadeautje uitgepakt wordt, er batterijen nodig zijn en er uiteraard in het hele huis niet een batterij te vinden is. Nee, dat was bij Haar in de lucht Poppy geen probleem. Zodra we haar uit de verpakking haalden (schaar bij de hand, stevig verpakt!) en het aan/uit knopje verschoven lichtte het haar op en klonk er geluid. Punten gescoord bij zowel moeder als dochter!

Poppy en Elin: onafscheidelijk!

Elin was direct verliefd op het mooie roze haar (‘dat is mijn lievelingskleur!‘) en heeft er heerlijk mee lopen freubelen. Ik was even bang dat het haar toch wat kwetsbaar zou zijn omdat er lampjes in zitten maar dit viel reuze mee. En hoewel een klein beetje voorzichtigheid geboden is met het kammen, kon Elin het haar zelf kammen, buigen en de bijgeleverde tiara er in doen en uit doen zonder dat Poppy of haar haren beschadigd raakten. Ik zou het niet hufterproof willen noemen maar zolang er een beetje ‘normaal’ mee wordt omgegaan is er niks aan de hand.

20171106 094801 resized

Poppy is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar (echt niet jonger, onder andere in verband met de kleine kam en tiara) maar ik denk persoonlijk dat de iets oudere kinderen (leeftijd 4 tot en met een jaar of 10) er de meeste lol aan zullen beleven. Helemaal als ze de film ‘Trolls’ leuk vinden (na het zien van de trailer staat deze film ook nog op Elin haar lijstje, lees: mijn lijstje ;) ). Voor de kids die Trolls leuk vinden en wel van een beetje tutten, freubelen en muziek houden een leuk stuk speelgoed dus en voor de ouders in mijn leeftijdscategorie (‘90’s kids) leuk ‘oude tijden herleven’ speelgoed in een modern jasje. Wie weet is Poppy wel het begin van Elin haar verzameling Trolls, for old times sake

Trolls Haar in de lucht Poppy is o.a verkrijgbaar bij bol.com voor €39,99

Ken jij de figuren van Trolls al? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Ilse