Dagdromen over de tijd dat de kinderen opgegroeid en uit huis zijn? Stiekem doe ik dat weleens… Deze reizen zouden we dan wel met z’n tweeën willen maken!

Met z’n tweeën op vakantie

De tropenjaren zijn keihard gaande hier: voorlopig zitten we nog lang niet in de fase waarin iedereen zichzelf aankleed, zelf ontbijt maakt en alleen op de fiets naar school stapt. Ja, ik ben die moeder die enerzijds vindt dat álles te snel gaat. Is ook wel zo, want je knippert een keer met je ogen en je kind is twee en begint kleine zinnetjes te spreken. Maar stiekem kijk ik best weleens uit naar de tijd dat ze groot zijn. Groot genoeg om zichzelf te redden en alleen thuis te blijven. Eigenlijk ben ik ook wel benieuwd hoe ik er op dat moment over denk, maar ik en Erik hebben onszelf voorgenomen om met z’n tweeën op vakantie te gaan als de kinderen oud genoeg zijn om alleen thuis te blijven. Oh, dat lijkt me echt heerlijk! Ik kook de vriezer vol met maaltijden, stel me erop in dat het huis ontploft is van wasgoed en rommel als we terugkomen, maar ga in de tussentijd echt even genieten van quality time met z’n tweeën. En een goede voorbereiding is key: je kunt het maar vast op papier hebben, want de opties zijn ook al besproken, onze travel wishlist is duidelijk. Dit zijn de reizen die we met z’n tweeën zouden willen maken:

Travel Wishlist Reizen met z'n tweeën die we willen maken - Mama's Meisje blog

Schotland

Misschien heb ik iets teveel naar Outlander gekeken, maar Schotland is een bestemming die ik sowieso nog eens wil bezoeken. Natuurlijk zouden we Edinburgh niet overslaan: deze karakteristieke stad is toch een belevenis op zich als je ziet wat wij in Nederland gewend zijn. Maar Isle of Skye staat ook hoog op ons lijstje en ook de oude kastelen en ruïnes die Schotland rijk is, zouden we graag bezichtigen.

Roadtrip door Canada

Waar sommigen bij een roadtrip door Canada denken aan een motorhelm, backpack en overnachten in motels, gaan wij liever voor de campervariant. Canada is enorm veelzijdig en van de reizen die we met z’n tweeën willen maken, is dit er eentje waarvoor we veel tijd zouden moeten uittrekken. Ik denk dat we in een week of 6 heel veel van dit prachtige land zouden kunnen bewonderen, al zie ik wel op tegen de beren die er rondlopen. Dat lijkt me best eng!

samen op vakantie als de kinderen uit huis zijn - Mama's Meisje blog

Citytrip naar Wenen

Historische hotspot nummer drie, want er staat een citytrip naar Wenen op onze travel bucketlist! Deze staat iets hoger in de top 4 als je kijkt naar haalbaarheid, want ik denk dat een lang weekend reizen met z’n tweeën al moet lukken vóórdat de kinderen het huis uit zijn. Wij zijn sowieso dol op citytrips, zijn al eens samen in Londen en in Kopenhagen geweest en vinden het heerlijk om een stad te verkennen. Voor een strandvakantie moet ik niet bij mijn man zijn, daarvoor heb ik mijn vriendinnen, haha! Wenen heeft een rijke historie, imposante gebouwen en het ademt er romantiek. Reken maar dat ik me hier prima vermaak, camera mee en plaatjes schieten maar!

Luxe relaxen in Griekenland

Dat tripje dat ik laats naar Mallorca maakte, smaakte naar meer. Ik ben echt een zonliefhebber, maar als je partner niet zo van een strandvakantie is, dan moet je op zoek naar een middenweg. Ik zag via Instagram een hotel dat op een Grieks eiland ligt en waar je luxe kunt relaxen. Je weet wel; zo’n hotel waarbij je vanaf je kamer zo het zwembad induikt. Je waant je haast op de Malediven (onbereikbaar travel wishlist puntje!) maar op dat eiland is ook genoeg te zien. We hoeven dus niet de hele dag aan het zwembad of het strand te liggen, maar kunnen ook het eiland verkennen met een huurauto. Zon, zee en sightseeing: yes please!

Lijkt het jou een goed idee, reizen met z’n tweeën? En welke bestemmingen staan er op je travel wishlist? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer