Het ultieme verwenmomentje: zo ervaar ik een bezoekje aan de pedicure. Dat had ik van te voren nooit verwacht, want als er iemand aan mijn voeten zat, werd ik helemaal kriegel. Niets is minder waar: tegenwoordig ga ik iedere twee maanden naar de pedicure en vandaag neem ik jullie mee tijdens een bezoekje: wat gebeurd er allemaal als je in de behandelstoel zit?

Voetproblemen door ingroeiende teennagel

Wist je dat je in je leven gemiddeld 4 x de wereld rondloopt? Onze voeten zijn harde werkers. Maar toch wordt er niet altijd de juiste aandacht aan besteed in de vorm van verzorging en ontspanning. Ik deed ook nooit iets extra’s voor mijn voeten, totdat ik klachten kreeg en er een teennagel ingroeide. Die moest eruit gesneden worden en dat wil ik dus nooit meer opnieuw meemaken. Daarom laat ik eens in de twee maanden mijn voeten verzorgen door de pedicure en inmiddels ben ik vaste klant. In mijn omgeving zijn vrij weinig mensen die dat ook doen. Daarom leek het me leuk er een blog over te schrijven.

SAM 1234 001

Vast adres: Extra-care in Haaksbergen

Mijn pedicure, Evelien van Extra-care in Haaksbergen, vond dit ook een leuk idee dus ik heb foto’s gemaakt bij mijn laatste bezoekje! Zo kun je eens zien wat er gebeurd tijdens een pedicure behandeling. Ook heb ik mijn nagels laten lakken met CND Shellac. De lak van de vorige keer zat er nog op, dus die werd als eerst verwijderd:

Pedicure blog

Wat gebeurt er tijdens een behandeling bij de pedicure?

Om mijn grote teen zat een zilverfolie gewikkeld met nagellakremover. Daarop zit een klemmetje om de folie goed op zijn plek te houden. Dit zat verder niet strak of zo, dus geen pijn! Omdat de remover even moest intrekken, knipte ze eerst de rest van mijn nagels. Daarna werd van de grote teen de lak afgehaald met een soort krabbertje. Van de kleinere teentjes werd dit met een elektrisch vijltje gedaan.

Pedicure blog1

Daarna werden mijn nagelriemen bijgewerkt en verwijderde Evelien het eelt op de zijkant en de hak van mijn voet. Ik heb bij mijn grote tenen heel snel last van drukplekken, vooral nu ik weer dichte schoenen en laarzen draag. Dus die plekken werden extra gecontroleerd, omdat de nagel niet mag ingroeien. Daarna werden mijn voeten schoongemaakt en met een dingetje mijn nagelriemen naar achter geduwd.

Een kleurtje op mijn teennagels

De pedicure behandeling zit er nu op, dus is het tijd voor de CND Shellac! Dit is een lak die minimaal 14 dagen lang op de nagels blijft zitten met een prachtige glans. Op de voeten blijft het zelfs langer zitten, zo’n 6 tot 8 weken! Er zijn superveel kleurtjes waaruit ik kan kiezen:

Pedicure blog4

Eerst wordt er een Base Coat aangebracht. Vervolgens moet dit even uitharden onder de LED-lamp.

Pedicure blog2

Daarna volgen er 2 laagjes Color Coat, na ieder laagje moet het even uitharden onder de LED-lamp. Ik kies voor een donkergroene kleur en laat de nagels van mijn grote teen stempelen, zo komt er een patroontje op de lak! Daarna volgt een Top Coat, die ook even onder de lamp moet en dan is het klaar!

Pedicure blog3

Vervolgens worden mijn voeten nog ingemasseerd met een fijne crème en dan kan ik mijn schoenen weer aandoen. Vind het altijd een heel verschil en kan echt merken dat ik veel minder last heb van drukplekken, nagelproblemen en zere voeten. Tijdens de zwangerschap vond ik het helemaal geen straf, vooral toen ik zoveel vocht vast hield in mijn voeten! Dus ik zou iedereen aanraden om eens een bezoekje aan de pedicure te brengen. Je voeten gebruik je immers heel intensief en eigenlijk worden ze heel vaak vergeten. Zonde! Je moet er je hele leven nog mee ;)

Heb je wel eens voetproblemen (gehad)? Ga jij wel eens naar de pedicure? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin 1

 

 

 

 

Wil je zeker weten dat je naar een kundige pedicure gaat? Op de website van ProVoet kun je checken of de pedicure die je wilt bezoeken, is aangesloten bij deze brancheorganisatie. Alle pedicures die bij ProVoet zijn aangesloten zijn gediplomeerd en op de hoogte van actuele ontwikkelingen in hun vak. Zij staan dus voor kwaliteit en hygiëne.