Toen Niene twee weken geleden jarig was, moest er natuurlijk getrakteerd worden op de opvang. Aangezien ik weinig tijd (en toegegeven: weinig zin) had om groots uit te pakken, maakte ik een makkelijke traktatie. Vandaag deel ik deze als traktatie tip met je: wil je simpel en snel kleurrijk trakteren? Kijk dan even mee! Ik vond ook nog foto’s van de eerste traktatie van Suus! Ook deze laat ik je zien :)

Traktatie tip

Op Pinterest en via social media zie ik regelmatig de mooiste traktatie-kunstwerken voorbij komen. Knap, mooi, bijzonder, maar heel eerlijk? Daar heb ik dus echt geen tijd voor en ook geen zin in. Ik vind het leuk als een traktatie er mooi uit ziet, maar vind het nog veel leuker als deze in een poep en een scheet geregeld is. Omdat Niene twee weken geleden jarig was, moest ik mijn hoofd er weer over buigen en natuurlijk is dat weer gelukt! In een paar uurtjes maakte ik bijna 40 traktaties die er kleurrijk uitzien, maar ook simpel en snel te maken zijn. Ik ben de beroerdste niet, dus hierbij deel ik mijn traktatie tip met jullie!

snelle simpele kleurrijke traktatie - Mama's Meisje blog

Benodigdheden:

  • gekleurd dik papier óf kant-en-klare labels
  • perferator
  • cadeaulint (tenzij er lint aan je labels zit)
  • stickerdoosjes, verkrijgbaar bij Action
  • rozijntjes
  • washi tape
  • schaar
  • pen of potlood
  • lineaal

snelle simpele kleurrijke traktatie tip benodigdheden - Mama's Meisje blog

Stap 1: labels maken

Indien je kant-en-klare labels hebt, hoef je bij deze stap alleen de labels te schrijven. Ik kon geen geschikte labels vinden, omdat deze veelal groter waren dan de traktatie zelf. Dus besloot ik ze gewoon zelf te maken met gekleurd, iets dikker papier van de Action. Dit heb ik met behulp van potlood en lineaal verdeeld in vakjes van 3 x 3 centimeter, vervolgens uitgeknipt en met de perferator voorzien van een gaatje. Daarna schreef ik de tekst (Niene 1 jaar), knipte ik korte stukjes lint af en haalde deze door het labeltje.

Labels maken traktatie tip simpel snel makkelijk kleurrijk rozijntjes - Mama's Meisje blog

Labels schrijven traktaties rozijntjes simpel snel makkelijk kleurrijk - Mama's Meisje blog

Stap 2: washi tape plakken

Leg het doosje met rozijntjes op het stickerdoosje, plaats daarop de lintjes van het label en plak dit allemaal aan elkaar vast met washi tape. Zoals je ziet, heb ik allerlei verschillende kleurtjes washi tape gebruikt. Ook had ik allerlei verschillende varianten van de stickerdoosjes: Mickey Mouse, emoji’s, Frozen, Cars en ik vergeet er vast nog een paar ;) De rozijntjes kocht ik in eerste instantie bij Jumbo (rode doosjes), maar nadat ik erachter kwam dat ik tekort had, nam ik bij Albert Heijn nog een zak rozijntjes mee (witte doosjes). Die witte doosjes staan wel wat vrolijker, maar het geheel is in ieder geval erg kleurrijk!

collage snelle makkelijke kleurrijke traktatie tip diy ideeën - Mama's Meisje blog

Klaar! Trakteren maar!

Mijn kinderen zijn dol op rozijntjes en de meeste kindjes (waaronder mijn oudste) vinden stickers plakken ontzettend leuk om te doen. Deze traktatie is snel, makkelijk, simpel én kleurrijk, plus er zit een gezonde lekkernij in en een leuke mini activiteit. Hoeveel vliegen wil je in één klap? Deze traktatie tip was snel klaar, dus trakteren maar! En hij viel enorm in de smaak :D

traktatie tip snel en simpel kleurrijk trakteren - Mama's Meisje blog

Nog meer traktatie inspiratie nodig? Check deze traktaties voor luie moeders!

Ook kwam ik nog oude foto’s tegen van de traktatie die ik destijds voor de eerste verjaardag van Suus maakte. Het is alweer wat langer geleden, maar het blijft een leuke traktatie tip! Als eerst ging ik op zoek naar een afbeelding van een hartje en drukte deze via Word af. Het kostte even wat inschattingsvermogen, maar na een paar keer aanpassen was het hartje groot genoeg om op de rijstwafel te plakken. Dit ‘voorbeeldhartje’ trok ik met potlood over op het gekleurde dikke papier. Ik knipte toen gekleurde hartjes uit en plakte deze met dubbelzijdige tape op een rijstwafel die verpakt was in huishoudfolie. Op het gekleurde hart plakte ik een foto van de cake smash met allerlei vrolijke kleurtjes textieltape van Action. Super simpel, maar erg schattig en vrolijk!

Traktatie idee rijstwafel hartje - Mama's Meisje blog

Traktatie rijstwafel hartje idee tip makkelijk snel - Mama's Meisje blog

Wat vind jij van deze traktatie tip? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence

 

 

 

 

rijstwafel traktatie mamas meisje blog

rozijntjes traktatie mamas meisje blog

trakteren rijstwafel traktatie tip met pastelkleurige hartjes verjaardag mamas meisje blog

trakteren rozijntjes traktatie tip met disney stickers mamas meisje blog