Wat gebeurt er eigenlijk met al dat heerlijke brood en gebak dat de bakker aan het einde van de dag overhoudt? Op Facebook had ik het al eens voorbij zien komen: Too Good To Go. Met deze app tegen voedselverspilling kun je een zogenaamde ‘Magic Box’ redden, bijvoorbeeld van de bakker. Toen een vriendin foto’s toestuurde van de inhoud van haar Magic Box, besloot ik me er eens verder in te verdiepen. Ik downloadde de app en kocht twee verschillende Magic Boxen. Vandaag vertel ik over wat Too Good To Go inhoudt, welke producten ik ophaalde en wat mijn ervaring is. Lees je mee?

Voedselverspilling

Eerlijk gezegd ben ik niet de meest duurzame persoon, maar ik probeer op bepaalde vlakken wel steeds bewuster met dingen om te gaan. Als het op voedsel aankomt, zijn we best goed bezig. Al zeg ik het zelf ;) Door een weekmenu te maken en de juiste hoeveelheden te kopen, gooien wij hier maar weinig weg. Blijft er een kliekje over? Dan verdwijnt dat bijna standaard in de vriezer of wordt het de volgende dag als ‘lunch’ opgegeten. Voedsel weggooien gebeurt hier eigenlijk alleen als iets bedorven is en dan gaat het meestal om verse producten zoals zuivel, vleeswaren, fruit of (smeer)kaas. Via Facebook had ik Too Good To Go al eens voorbij zien komen. Tot voor kort had ik er nog niet verder kennis mee gemaakt, totdat een vriendin via de app foto’s stuurde van haar Magic Box. Mijn interesse was gewekt en ik besloot de Too Good To Go app te downloaden. For the record: ik word niet betaald of iets dergelijks om dit te schrijven. Ik heb goede ervaringen met deze app en besloot er daarom eens over te schrijven. Ik denk namelijk dat er nog veel meer mama’s zijn die hier iets aan hebben!

Magic Box besteld via app van Too Good To Go - Mama's Meisje blog

Too Good To Go app

Stap een willekeurige bakkerij binnen en je wordt verblijd met de heerlijkste geuren. Iedere dag worden er verse broodjes, gebakjes en wat-al-niet-meer gebakken. Maar er blijft aan het einde van de dag natuurlijk altijd iets over. Wat zonde om weg te gooien! Maar dat hoeft niet meer, want nu is er een app: Too Good To Go. De Too Good To Go app kun je downloaden op je telefoon. Vervolgens kun je aangeven op welke locatie je je bevindt. Na het invoeren hiervan zoekt de app automatisch naar adressen in de buurt. Bij deze adressen kun je, indien voorradig, een Magic Box ‘redden’. Dit houdt in dat er ondernemers (bijvoorbeeld de bakker) in de buurt zijn die voedsel, dat anders aan het einde van de dag wordt weggegooid, voor een lagere prijs toch nog kunnen verkopen. Dit draagt dus weer bij aan het voorkomen van voedselverspilling. De Magic Box heeft een waarde van ongeveer €14,99, maar je betaalt minder. Ik heb tot nu toe €4,99 per box betaalt, maar zie ze ook wel eens staan voor €3,99. Je kunt favorieten aangeven door op het hartje te klikken. Onder het kopje favorieten staan nu de winkels die je dit label hebt gegeven, zodat je snel een overzicht hebt. Bij ‘ontdek’ (mand-icoontje) staan niet alleen je favorieten, maar ook andere ‘opties’ in de buurt. Met labels op de verschillende foto’s wordt regelmatig aangegeven dat er nog 1 (of 2, 3, 4…) box te redden is, dat dit je laatste kans is of dat er bij die winkel helaas geen boxen meer te redden zijn voor die dag. Je kunt ook kiezen voor weergave in een ‘lijst’ (dan staan alle aanbieders onder elkaar) of op een ‘kaart’ (met rode en groene stippen, refererend naar of er nog boxen beschikbaar zijn).

collage uitleg Too Good To Go app 1 - Mama's Meisje blog

Wanneer je een box bestelt, klik je op ‘koop nu’. Vervolgens krijg je een pop-up, waarin uitleg staat dat de inhoud van de Magic Box afhankelijk is van de voorraad en locatie. Deze is dus niet te voorspellen, maar een verrassing! Als je hiermee akkoord gaat, klik je op ‘ik snap het’. Vervolgens zie je de locatie van je keuze, de ophaaltijd, je kunt de hoeveelheid selecteren en daarna klikken op ‘koop nu’. Hierna wordt je naar de betaalmogelijkheden geleid, waarbij ik tot nu toe gebruik heb gemaakt van de iDeal-optie. Vervolgens ga je op de afgesproken dag en tijd naar de betreffende winkel en kun je, na het tonen van de ‘bon’ die in de app staat, je Magic Box ophalen! Wel even je eigen tas meenemen, dat wordt ook vermeld in de app ;)

collage uitleg Too Good To Go app 2 - Mama's Meisje blog

Mijn ervaring met Too Good To Go

Na al die foto’s en goede verhalen kon ik natuurlijk niet anders dan zelf testen. Heel vervelend! Als eerst kocht ik een Magic Box bij Bakker Bart. Deze haalde ik op een dinsdag op en ik was behoorlijk verrast over de inhoud. Ik kreeg 1 brood, een zak met triangels, een zak met 2 harde broodjes, 1 zak met 2 zoete broodjes, 2 croissant, 2 kaasstengels en een zak bolletjes. Het brood en de bolletjes heb ik dezelfde avond ingevroren. De kaasstengels aten we ’s avonds als snack en de broodjes aten we de volgende dag als ontbijt en lunch. Ook nam Erik er nog wat mee naar het werk. De harde broodjes zijn iets taaier na een dag, maar echt nog prima te eten! Het brood uit de vriezer hebben we pas later gegeten en was nog heerlijk vers.

Unboxing Magic Box Too Good To Go wat zit er in Bakker Bart - Mama's Meisje blog

De inhoud van onze Magic Box die ik bestelde via de Too Good To Go app - Mama's Meisje blog

Mijn tweede Magic Box haalde ik op bij Bakkerij Nollen in Hengevelde. Ik ben groot fan van deze bakker, maar qua prijs ligt deze wel iets hoger. Af en toe trakteren we onszelf op lekkere bolletjes of een gebakje. Ik was dus erg benieuwd wat er in deze box zou zitten! Ik kreeg 1 zak bolletjes, 2 bakkerstompoucen en een monchoutaartje. Op het eerste gezicht leek dat, vooral in vergelijking met Bakker Bart, een beetje weinig. Maar reken eens uit wat een monchoutaartje alleen al zou kosten bij de bakker. En eerlijk: die tompoucen waren to die for! Net als dat heerlijke taartje trouwens. Wederom waren wij blij verrast!

Too Good To Go app inhoud Magic Box bakkerij Nollen Hengevelde - Mama's Meisje

Mijn ervaring met Too Good To Go is tot nu toe erg positief. Je weet van te voren niet wat er in een Magic Box zit, maar dat verrassingseffect vind ik wel leuk. Wel merk ik dat er nog weinig gevarieerd aanbod in onze omgeving is. Maar er komt binnenkort een vestiging van de Broodbode in Haaksbergen en ik heb een flauw vermoeden dat ik daar ook nog wel eens een Magic Box vandaan zal halen, als zij zich (net als vestigingen in omliggende steden) besluiten aan te melden voor Too Good To Go. Ook hoorde ik via mijn vriendin dat een pakket van de supermarkt een beetje tegenviel. Het blijft een gokje en zoveel mensen, zoveel wensen. Een ding is zeker: wij gaan nog regelmatig gebruik maken van deze app!

Ken(de) jij de Too Good To Go app al? Zo ja: hoe is jouw ervaring hiermee? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

 

Pinterest Pin Onze ervaring met de Too Good To Go app voedselverspilling budgettip - Mama's Meisje blog