Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en het heeft elke dag heel wat te doorstaan. Je huid vormt een belangrijke beschermingslaag tegen invloeden van buitenaf zoals zon en hitte, maar ook wondjes en infecties. Het is daarom belangrijk om extra aandacht te besteden aan je huid en deze goed te verzorgen. Hoe doe je dat? Er bestaat geen standaard huidverzorgingsroutine, want elke huid is anders. Wel heb ik een aantal handige tips voor je die je elke dag kan toepassen. Zo blijft jouw huid er altijd stralend uitzien.

Welk huidtype heb jij?

De producten die u gebruikt moeten geschikt zijn voor uw huidtype. Daarom is het belangrijk te weten welk huidtype u heeft. De normale huid voelt zacht en soepel aan en heeft een matte glans. Zijn poriën zijn niet erg zichtbaar. De droge huid is meestal fijn en de poriën zijn nauwelijks zichtbaar. U kunt sneller rimpels krijgen en uw huid kan ruw en strak aanvoelen. Soms is een droge huid ook rood en schilferig. Een vette huid vertoont vergrote poriën en heeft vaak last van mee-eters en puistjes. Bovendien glimt uw huid vooral op de neus, het voorhoofd en de kin. Als je een gecombineerde huid hebt, zijn je wangen vaak droog en glimmen je voorhoofd, neus en kin. Kies producten zoals die van CeraVe die bij uw huidtype passen.

skincare routine huidverzorging - Mama's Meisje blog

Huidverzorging in de ochtend

Tijdens het slapen verlies je veel afvalstoffen via je huid. Je begint ’s ochtends dan ook met het reinigen van je huid. Zo wordt ook het serum of de dagcrème die je gebruikt beter opgenomen. Breng wat van de huidreiniger aan op je handen en masseer dit een minuut in. Vergeet ook je neusplooien niet en de huid rondom je kaak- en halslijn. Op deze plekken ontstaan vaak onzuiverheden. Hierna spoel je je gezicht goed af met water en droog je je huid voorzichtig af met een handdoek. Heb je een droge huid, gebruik dan CeraVe Moisturizer. Deze hydraterende crème kan je ook voor de rest van je lichaam gebruiken. Voor een vette huid gebruik je een dagcrème op waterbasis.

Voordat je gaat slapen: eerst je huid verzorgen

Kom niet in de verleiding om ’s avonds als je moe bent meteen in bed te stappen en je huidverzorgingsroutine voor de avond over te slaan. Voordat je gaat slapen reinig je huid met gezichtsreiniger zodat alle restjes crème, make-up en vuile stoffen van je huid verdwenen zijn. Een nachtcrème voedt en herstelt je huid en heeft een andere werking dan een dagcrème. Gebruik je dagcrème dus niet ’s avonds, maar schaf een speciale nachtcrème aan. Twee tot drie keer per week verwen je je huid extra met een gezichtsmasker. Kijk goed naar je huid en voel wat je huid nodig heeft. Deze grote beschermer van je lichaam verdient dagelijks een goede behandeling.

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer / afbeelding