Mama worden is een bijzonder moment in je leven. De dagelijkse zorg voor je kindje is een natuurlijk proces dat intuïtief verloopt. Maar naast het voeden en verzorgen van je baby, zijn jullie beiden ook toe aan momentjes om te ontspannen. Enkele suggesties om nog meer moeder-dochtermomentjes in te lassen.

Samen sporten

Wil je graag aan sport (blijven) doen maar lukt dat niet met de kleine ukkepuk in huis? Dan zijn er vandaag de dag heel wat filmpjes met oefeningen online te vinden. Je kan op die manier gewoon thuis aan de slag met een work-out die jou de nodige beweging geeft en je baby positief stimuleert in de ontwikkeling. Ga zeker eens online snuisteren. Er zijn zowel cursussen die online aangeboden worden als momenten in een lokale sportschool waar je terecht kan en ondertussen ook andere mama’s ontmoet.

Samen spelen

Wil je graag een leuk en leerrijk spelmoment voorzien voor je baby, dompel je dan onder in de vele mogelijkheden van speelgoed voor 1jarige kinderen. Denk hierbij aan het opbouwen van een diertje met blokjes tot een leuke set om samen muziek te maken. Kies vooral speelgoed binnen een thema dat je zelf ook leuk vindt. Op die manier kun je zelf meespelen en dat zorgt dan weer voor heerlijke momenten waar je nog lang met veel plezier aan terug zal denken.

Tips & tricks voor onvergetelijke momenten samen met je kind - Mama's Meisje blog

Samen groeien

Het is een vaak gehoorde quote van mama’s: ‘Ze worden zo snel groot’. Tegen de tijd kun je niet vechten maar je kan er wel volop van genieten. Doe dat door een aantal tradities in het leven te roepen. Leuk is om bijvoorbeeld elke maand een polaroidfoto te nemen om te kijken hoe je baby opgroeit tot peuter en kleuter. Wanneer je kind wat ouder wordt, kun je overschakelen op een maandelijks meetmoment. Hang een meter op in de slaapkamer van je kind en breng zo de groei van je kind in kaart.

Samen kiezen

Waar je de eerste jaren nog zelf het speelgoed uitkiest, kun je er ook een leuk moment van maken om samen speelgoed per leeftijd uit te kiezen. Op die manier raak je vertrouwd met wat je kind leuk vindt en zie je hoe ze evolueren naar eigen keuzes maken naarmate ze ouder worden. Neem hierin vooral zelf het voortouw, door te kiezen voor educatieve spelletjes die gaan van bouwspeelgoed tot logische spelletjes die je kind de nodige uitdaging geven om zich verder te ontwikkelen.

Heb jij nog meer leuke tips & tricks voor onvergetelijke momenten samen met je kind? Ik lees het graag in de comments of op Facebook of Instagram!

Liefs Karin 2

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer