Knoopjes en klitten in het haar: niets is vervelender dan dat. In deze blog deel ik de tips met je die wij zelf toepassen en waardoor het haren kammen een stuk soepeler verloopt. Lees maar mee!

Bad hairday

Nooit gedacht dat ik een meisjesmama zou zijn, maar zie hier: ik heb gewoon drie dochters! Het leuke vind ik dat ik in alle drie iets van mezelf terugzie: een stukje karakter, maar ook in het uiterlijk. Zo hebben twee van de drie meiden mijn haar: fijn, dun haar. Zelf heb ik inmiddels allerlei tips en tricks ontdekt waardoor ik meer volume in mijn haar kan creëren en een bad hairday vaak niet meer van toepassing is. Bijvoorbeeld met behulp van een krulborstel, stylingproduct of droogshampoo. Ook ben ik erin geslaagd om mijn haar minder vaak te hoeven wassen. Dat heeft wel eventjes geduurd, want het werd altijd snel vet, maar inmiddels was ik het om de dag en dat bevalt prima. Ook het haar van de kinderen wassen we niet iedere dag, want dat is helemaal niet nodig. Toch zijn knoopjes en klitten in het haar hier dagelijkse kost. Gelukkig hebben we in de loop der tijd hele fijne tips ontdekt die we zelf toepassen en die ervoor zorgen dat het haren kammen zonder ruzie verloopt. Ik deel ze graag met je!

Anti klit haarborstel

Eerlijk gezegd borstelde ik mijn haar al jaren met de eerste de beste borstel die ik bij de lokale drogisterij scoorde en ik kocht destijds een mini variant toen mijn oudste dochter lang haar kreeg. Dat leverde al wat gedoe op, want haren kammen stond niet op het favorietenlijstje van mijn dames. Nadat ik ‘m meermaals op social media spotte én getipt kreeg door een familielid, besloot ik een speciale anti klit haarborstel aan te schaffen. Een Tangle Teezer om precies te zijn en hoewel ik sceptisch was (‘maakt dat nou zoveel verschil?’), raad ik zo’n borstel nu aan iedereen aan. Ook kreeg ik de tip om onderaan te beginnen met het uitkammen van knoopjes. Als je namelijk bovenin het haar begint, duw je met de haarborstel de knoop naar beneden en wordt deze alleen maar groter en stugger.

LEESTIP: TANGLE TEEZER REVIEW

Klitten in het haar deze tips passen wij toe! - Mama's Meisje blog

Leave in conditioner

Hoewel met de anti klit haarborstel en de manier van knoopjes uitkammen al veel winst geboekt is, is er meer. Klitten in het haar worden namelijk een stuk zachter en makkelijker uit te kammen dankzij een leave in conditioner. En wat ben ik blij met de ontwikkelingen die in de afgelopen jaren op dit gebied hebben plaatsgevonden. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat leave ins jaren geleden echt rampzalig waren voor dun en fijn haar. Het werd er alleen maar vet van en dan moest ik het opnieuw wassen om weer met een frisse coupe rond te lopen. Gelukkig hebben wij enkele merkjes gevonden die we naar volle tevredenheid gebruiken. Ik zeg ‘we’, want ik smeer het niet alleen in de kapsels van mijn dochters, maar gebruik het zelf ook! Standaard staat er in ons badkamerkastje een fles Silk Therapy van Biosilk. Zo’n fles is qua prijs even een investering, maar doordat je maar een klein druppeltje nodig hebt om over het haar te verdelen, doe je er ontzettend lang mee. Ook Miracle Hair Treatment van Eleven Australia is hier favoriet: dat is meer een crèmeachtige substantie die je ook heel goed kunt verdelen in het haar. Beide producten maken je haar lekker zacht, waardoor klitten in het haar er makkelijker uit gaan!

Bamboe kussensloop tegen klitten

De laatste tip om klitten in het haar te voorkomen, passen we eigenlijk nog maar enkele maanden toe. Na grondig speurwerk las ik dat een bamboe kussensloop tegen klitten en knopen van het haar kan helpen. Ik nam de proef op de som en bestelde er eentje voor mijn dochter. En ik ben heel blij dat ik die keuze maakte, want wij zijn ontzettend tevreden met de werking. De gedachte erachter is dat de bamboe kussensloop van zijdezacht materiaal is gemaakt; door de gladde textuur van de stof gaat het haar ’s nachts minder pluizen of klitten. Geen hysterische perikelen meer tijdens de schoolrun, maar een enkel knoopje dat met gemak kan worden weg geborsteld. Wij willen niet meer anders!

Ken jij nog meer tips om klitten in het haar te voorkomen? Ik lees ze graag in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer