Wishlisted: een industriële vitrinekast! Maar hoe richt je die nou mooi en stijlvol in? Ik deel mijn tips in deze blog met je!

Op het wensenlijstje: een zwarte vitrinekast

Een tijdje geleden vertelde ik al dat ik aftelde naar het moment dat de box eindelijk uit de woonkamer zou verdwijnen. Inmiddels is het zover en nee, we zijn niet van plan om gelijk een extreme home make-over te doen… Máár ik heb wel wat ideeën de revue laten passeren met het oog op de toekomst. Niet alleen zullen we met de tijd een groter bankstel nodig hebben, op het wensenlijstje staat ook een zwarte vitrinekast! Je ziet ze nu vrij veel, een strakke of juist meer industriële vitrinekast als statement piece in de woonkamer of keuken. Op de plek waar nu nog het brocante buikkastje staat, zie ik het wel voor me. Maar hoe richt je zo’n vitrinekast nou het beste in? Ik deel mijn tips met je!

industriële vitrinekast - Mama's Meisje blog

Wat zet je in een industriële vitrinekast?

Een industriële vitrinekast kan van verschillende materialen gemaakt zijn en ook qua afmeting enorm verschillen. Zo zijn er smalle, langwerpige kasten verkrijgbaar of juist zeer brede kasten die de muur helemaal opvullen. Soms wordt er zelfs voor gekozen om twee vitrinekasten naast elkaar te zetten, zoals ik op de website van Cavetown spotte. Het materiaal, hout of metaal, is heel bepalend voor de look. Een metalen kast oogt stoerder, ‘koeler’ en strakker, hout wordt vaak gekoppeld aan een warmere, meer natuurlijke of landelijke vibe. Wat je in de industriële vitrinekast zet, is afhankelijk van hoe de kast is ingedeeld. Is deze geheel uitgerust met een glazen deur of bijvoorbeeld voor de helft dicht? Die laatste optie heeft mijn voorkeur, zodat ik in de onderste helft spulletjes kan opbergen. Dat is met een groot gezin geen overbodige luxe! En ik ga er nu eenmaal goed op als rommeltjes netjes verborgen zijn achter een deur. Dan blijft het gedeelte dat we kunnen zien over om te vullen met decoratie.

LEES OOK: MET WEINIG BUDGET JE HUIS INRICHTEN

Voorbeeld budgetproof decoratie in huis budget mamablogger - Mama's Meisje blog

Decoratie tips

Hoe richt je een industriële vitrinekast in? Je wilt natuurlijk niet dat het een rommeltje wordt, maar dat de spulletjes die je in de kast zet een stijlvol geheel vormen. Dit zijn mijn tips:

  • Maak groepjes van items die elkaar versterken, bijvoorbeeld die leuke HK Living kopjes die je eigenlijk niet wilt verstoppen in een keukenkastje.
  • Varieer, afhankelijk van de hoogte tussen de planken, met hoogtes. Kijk maar eens naar de foto van mijn buffetkast: ik zette een gegraveerde snijplank achterin en plaatste daar weer wat dingetjes voor.
  • Let op dat er voldoende ruimte tussen de spulletjes blijft en keur af en toe even van een afstandje hoe het oogt. Over afstand gesproken: laat bewust wat lege plekjes zodat de items die in de kast staan, goed tot hun recht komen.
  • Zelf vind ik het belangrijk dat de spulletjes ‘in balans’ in de kast staan. Niet alle houten spulletjes op één plank, maar verdeeld over de kast. Ook qua vorm, materiaal en grootte wil ik niet teveel van hetzelfde, maar verschillende dingen die goed bij elkaar passen. Mix en schuif, net zolang tot je tevreden bent! Past niet alles dat je mooi vindt in één keer in de kast? Zet dan wat dingetjes weg en wissel eens om, bijvoorbeeld bij de start van een nieuw seizoen.
  • Zoals het een echte budget mamablogger betaamt: de items die in mijn buffetkast staan, komen van winkels zoals Action, Xenos, Wibra en Blokker, maar ook van Primark, Trekpleister of Kruidvat. Søstrene Grene is ook een aanrader als je op zoek bent naar decoratie voor in je industriële vitrinekast!

Hoe zou jij een industriële vitrinekast inrichten? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer