Tijdens de kraamweek kreeg ik een superhandige tip van de kraamverzorgster: koop mandjes! Mandjes voor in de commodela (sokken, luiers, kleine dingen zoals haarbandjes enz), een mandje voor de fles en bewaarblik van de voeding èn een mandje voor de verzorgmomentjes.

Mandje met benodigdheden

Dus toog vriendlief naar de Action en kwam met een heel assortiment thuis. Het is superhandig. Wij slapen zelf op de begane grond. Omdat Suus nog bij ons op de kamer slaapt, ga ik niet steeds naar boven om haar te verschonen. We hebben beneden het aankleedkussen en het mandje met benodigdheden. Vandaag laat ik zien wat er allemaal in zit!

Naak 100%

Geurzakjes

Als we Suus verschoond hebben, doen we de luiers in geurzakjes. Daarna in de gewone vuilnisemmer. Die wordt om de dag geleegd en op deze manier hebben we nooit last van stank. Ik hoop de zakjes bij Wibra of Action. Daarnaast billendoekjes. Deze keer van Kruidvat, maar ik let gewoon op de aanbiedingen. En de Pampers (dit is de New Baby maat 3).

Zwitsal

Als ik haar ’s morgens uit bed haal, dan was ik haar met Zwitsal wasschuim (handige pompverpakking!). Daarna afdrogen en crème op haar gezicht. Ze is gevoelig voor de Op ’t Wangetje crème van Zwitsal, daar krijgt ze rode vlekjes van. Dus gebruik ik de Zarqa Sensitive Body & Face Cream en die bevalt heel goed. Voor haar lichaam gebruik ik Zwitsal Bodylotion. En in het haar doe ik baby-olie van Johnson (bij de Action). Als ik dat niet doe, dan gaat haar hoofdhuid schilferen en krijg ze weer berg-plekjes. Op deze manier blijft de hoofdhuid soepel en schoon.

Verschoonmoment

Natuurlijk heb ik dan een zachte borstel voor het haar. En een setje met nagelknippertjes en een vijl. Soms heeft ze scherpe randjes en die nageltjes groeien ook superhard. Dan knip ik ze weer kort, om te voorkomen dat ze zichzelf in het gezicht krabt. Ook heb ik altijd een thermometer en vaseline in de mand liggen, want als ik koorts wil meten doe ik dat vaak tijdens een verschoonmoment.

Dan heb ik de bekende Sudocrem voor op de billen. En ik zag laatst een billenspray van Multilind, dus die gebruik ik soms ook.

Vitamine D

En als laatst geef ik Suus ’s morgens altijd de vitamine D, om dat niet te vergeten zit het potje ook in de mand (zo kan ik er niet omheen, dat gebeurd wel als ik het flesje in het keukenkastje laat staan…). Ook heb ik zakdoekjes met eucalyptus voor ons snotje, want ze is vaak verkouden.

 

Heb jij ook een verzamelplek voor alle verschoonspulletjes? Misschien ook wel mandjes? En welke producten gebruik jij voor je kleintje? Laat het weten in de reacties of op Facebook of Instagram!