Een uit Amerika overgewaaide trend, maar ik hou d’r zo van: de taart tafel die je steeds meer ziet op verjaardagen! Tijdens mijn jongere jaren op Curaçao was de taart tafel al de eyecatcher van het feest en dit stukje cultuur neem ik mee in de opvoeding van Suus. Voor haar eerste verjaardag wilde ik iets speciaals, maar niet te prijzig natuurlijk. Gelukkig was Ali my man en vandaag laat ik zien hoe je voor een prikkie zo’n prachtige taart tafel kunt regelen! 

Taart Tafel: kennismaking op de Antillen

Zoals ik op de blog al eens vertelde, heb ik als kind op Curaçao gewoond. Een taart tafel is in Nederlandse ogen misschien een overgewaaide hysterie uit Amerika, maar ik ken het al vanuit mijn jeugd. Op verjaardagen van mijn Antilliaanse neefjes en nichtjes was die tafel altijd het pronkstuk. Prachtige taarten in allerlei smaken en vaak met één themakleur. Maar ook de versiering was daar helemaal op afgestemd. En wat dacht je van een doopsel of heilige communie? Dan werd er helemaal uitgepakt en waren er vaak kleine doosjes met een zoete traktatie om mee naar huis te nemen. Ik keek mijn ogen dan uit en vond het zo kunstig! Dit stukje cultuur wilde ik dus terug laten komen op de verjaardag van mijn dochter. En zo geschiedde.

IMG 4894

Verjaardagsdecoratie bij AliExpress

Op Pinterest staan ontzettend veel ideeën voor de aankleding van een taart tafel. Heel wat opties passeerden de revue, maar ik besloot voor de combinatie goud, roze en wit te gaan. Vervolgens opende ik de AliExpress app, die ik al een tijdje op mijn telefoon heb staan. Dit zou mijn allereerste bestelling worden! Ik bestelde ballonnen, vlaggetjes, kwastenslinger (a.k.a. tassel guirlande), vlaggetjesslinger, slingers en nog meer slingers. Een tafelkleed had ik nog liggen, net zoals allerlei etagères, schalen en dergelijke. We gebruikten de hoge bartafel en ik was ontzettend blij met het resultaat. Een feestelijk geheel!

Instagram POSTS1

Een eyecatcher op de verjaardag

Mét taart was het natuurlijk nog mooier! Mijn zusje had een prachtige regenboogtaart gemaakt en mijn vriendinnen hadden geweldige unicorn cupcakes gemaakt. Daarover lees je binnenkort meer. Ik maakte de taartslinger, die je op onderstaande foto ziet, zelf. Hoe jij dat makkelijk kunt doen, lees je hier! Ook had ik wat gebak besteld bij Hema. Onder andere de schattige fototompoucen! Het geheel zag er perfect uit en we kregen veel complimenten over de taart tafel.

IMG 5054

Ali Express Shoplog

Heb jij wel eens gedacht aan een taart tafel op een verjaardag of andere feestelijke gelegenheid? Wat vind je van onze taart tafel? En vind je het overdreven of juist niet? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin 1

 

 

 

 

taarttafel sweet table ali