Nu Niene ruim drie weken bij ons is, besloot ik op een hele mooie manier een blijvende herinnering te maken van alle lieve geboortepost die we mochten ontvangen. Omdat ik het jammer vind dat ik dit niet eerder wist, deel ik mijn tip vandaag zodat andere mommy’s (to be) er iets aan hebben! Kijk je mee?

Lieve felicitatiekaarten na geboorte baby

Ik weet nog goed hoe overdonderd wij waren toen we na de geboorte van Suus wekenlang felicitatiekaartjes bleven ontvangen. Die geboortepost is zo’n leuk momentje van de dag en dat merkten we nu ook weer. Natuurlijk bewaar ik van beide dames alle ontvangen kaarten, maar het is ook leuk om er een iets compactere herinnering van te maken. In dit geval bedoel ik: door het maken van een foto. Waarschijnlijk heeft iedereen zo’n soort foto wel eens voorbij zien komen in haar tijdlijn op social media, maar ik wist dit dus niet toen Suus geboren was. Achteraf vind ik dat wel jammer, want hoe leuk is het om alle ontvangen kaartjes in de vorm van een hart neer te leggen en te vereeuwigen met je baby in het midden? Héél leuk en daarom deel ik mijn tip met jullie. Want als je nu zwanger bent of je bent kortgeleden bevallen, dan is het toch geweldig om zelf die foto te kunnen maken?

IMG 1632

Blijvende herinnering aan geboortepost

Echte post is gewoon heel cool. In een tijd van social media, app, internet en noem het maar op, is het bijna niet meer normaal om een ouderwetse kaart te versturen. Daar merkten wij de afgelopen weken helemaal niets van, want we ontvingen superveel felicitatiekaartjes na de geboorte van Niene. Aangezien ik er nu wel genoeg had verzameld om deze blog te schrijven, ging ik los om die geweldige foto te maken. Ik vind het zo leuk dat deze dan in haar fotoalbum kan en de kaartjes stoppen we in de lege “Blije Doos” die ik tijdens de zwangerschap ophaalde. Ideaal toch?

IMG 1655

Felicitatiekaartjes in de vorm van een hart leggen

Zo’n foto maken is niet moeilijk, eigenlijk behoeft het weinig tekst en uitleg. Ik heb eerst een omslagdoek dubbelgevouwen en daar overheen een hydrofiele doek gelegd (wel met een leuk printje voor de foto).  Vervolgens heb ik alle kaartjes in de vorm van een hartje om die doek heen gelegd. Om de foto van een goede hoogte te maken, stond ik op een krukje. Voordat ik Niene op de omslagdoek legde, heb ik eerst gekeken of ik tevreden was met een ‘proeffoto’. Na het maken hiervan heb ik nog een paar kaartjes verschoven, zodat de vorm van het hart mooier was. Daarna heb ik Niene op de doek gelegd en klikken maar! Easy peasy maar erg leuk om te weten als je binnenkort zelf een baby’tje verwacht!

IMG 1654

Kende jij deze manier van een foto maken met felicitatiekaartjes al? Heb je misschien een ander leuk idee om zo’n blijvende herinnering te maken? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin

 

 

 

 

 

We are having a baby girl