Momenteel zit ik in between jobs, zoals ze dat zo mooi zeggen. Maar dat betekent niet dat ik mij verveel. Want als mama is Tijd voor Mezelf soms moeilijk te realiseren. En dat vind ik helemaal niet erg, ik heb het er graag voor over!

#TijdVoorMezelf

Op de valreep krijg ik een mailtje in m’n inbox over een leuke actie van Thuisbezorgd.nl
Ze zijn een bloggerscampagne begonnen onder de hashtag #TijdVoorMezelf. Ik doe graag mee, want ik ben wel te porren voor een challenge! Speciaal voor bloggers heeft Thuisbezorgd.nl deze actie opgezet. ‘Tijd’ is een onderwerp dat we veel om ons heen horen. We zijn allemaal druk, hebben weinig tijd. Wel proberen we allemaal een balans tussen inspanning en ontspanning te vinden. Thuisbezorgd.nl heeft vragen opgesteld rondom het thema ’tijd’, waarop ik antwoord heb gegeven.

Leuke prijzen

En de deelnemende bloggers maken ook kans op leuke prijzen! Degene die het mooiste, leukste en meest inspirerende artikel heeft geschreven, wint een voucher ter waarde van €100. Daarnaast maak je als deelnemer kans op een verrassingsvoucher van een ander leuk bedrag. Dus mocht je nog twijfelen, doe nog snel mee ;)

Vragen voor #TijdVoorMezelf

 1. Waar besteed je het liefst tijd aan?
  Ik besteed het liefst tijd aan mijn gezin! Sinds onze dochter er is, besef ik pas hoe snel de tijd gaat. Het klinkt heel cliché, maar het lijkt al weer zo lang geleden dat ze geboren werd. Ik wil herinneringen maken met mijn gezin, dus quality time staat nu bovenaan mijn lijstje van favoriete tijdsbesteding.
 2. Aan welke minder leuke dingen ben je de meeste tijd kwijt?
  Het huishouden is minder leuk en ik ben er in verhouding veel tijd aan kwijt. En als alles weer klaar is, dan herhaalt het hele riedeltje zich opnieuw…
 3. Als ik tijd voor mezelf maak, dan doe ik het liefst …
  … een beauty-ritueeltje. Ik laat het bad vol lopen, neem een tijdschrift en een wijntje mee en sluit mezelf een uur op in de badkamer. Heerlijk!
 4. Hoeveel tijd per dag spendeer je aan jezelf (mentaal, fysiek)?
  Ik vind het lastig om dit in tijd uit te drukken. Fysiek ben ik dagelijks bezig, omdat ik moet herstellen van een zware zwangerschap en bevalling. Ik ben dus sowieso iedere dag een half uur op de crosstrainer te vinden. Mentaal verschilt het per dag. De ene dag kom ik wel een uurtje aan ontspanning toe, de andere dag ben ik blij dat ik gedoucht in bed lig :)
 5. Wat zou je doen als je één uur extra vrije tijd had op een dag?
  Dan zou ik alle ongelezen tijdschriften willen lezen en ongekeken series op Netflix gaan kijken.
 6. Wat zou je doen als het weekend vier dagen duurde?
  Op dit moment is er voor mij geen verschil tussen doordeweeks en weekend, omdat ik geen baan heb. Maar in de toekomst zou ik mijn tijd zo willen indelen dat ik maximaal 1,5 dag met huishoudelijke taken bezig ben, om de rest van de tijd er op uit te gaan met en te genieten van mijn gezin.
 7. Als je alle tijd van de wereld had, wat zou je dan doen?
  Een enkeltje boeken naar Curaçao, een handdoek en een bikini (dat lieg ik, badpak) in mijn koffer drukken en gaan! Dag regen, hallo zon, zee, strand en familie!
 8. Als je terug zou gaan in het verleden naar een moment waarop je wilde dat je meer tijd had, welk moment zou dat zijn?
  Dat zou zijn op het moment dat een hele goede vriendin en buurvrouw ziek werd. We wisten dat ze binnen afzienbare tijd zou overlijden en dan heb je altijd tijd te kort. We hebben er toen het maximale uitgehaald, maar als ik terug kon gaan naar het verleden had ik haar kunnen vertellen hoe belangrijk ze was voor me. Dat heb ik niet voldoende gedaan, ook al denk ik dat ze het wel wist. En we hadden nog meer kunnen lachen, huilen en genieten van elkaar!
 9. Jouw favoriete quote over tijd.
  tijd-quote1
 10. Wat is jouw ultieme tip om tijd te besparen?
  Plannen en loslaten. Plannen omdat het inzicht biedt in hoe je met tijd kunt omgaan. En loslaten wat onbelangrijk is, dus prioriteiten stellen. Dan maar drie wasmanden vol was, als er vandaag iets komt wat meer prioriteit heeft, dan gaat dat voor!

Hoe doe ik mee aan deze actie?

Schrijf tussen 26 september en 27 oktober een blogpost met de vragen van Thuisbezorgd.nl over dit thema #TijdVoorMezelf. In je artikel tag je een andere blogger en je laat een reactie achter op deze pagina van Thuisbezorgd.nl

tijd-quote2