Heb je ook weleens van die dingen waar je vreselijk tegenop ziet? In mijn geval gaat het om werkzaamheden achter de schermen van mijn blog. Ik geef je een kijkje in mijn tijdrovende-klusjes-lijst… Lees je mee?

Dingen die bij een blog horen

Vorig jaar rond deze tijd zag de wereld er nog heel anders uit. Ik was op de helft van mijn zwangerschap en nog vol in de veronderstelling dat ik ‘straks’ met mijn verlof een heleboel nuttigs kon doen. Daarbij doelde ik niet alleen op het botvieren van mijn smetvrees op de keukenkastjes en het uitmesten van de gangkast, maar óók op belangrijke dingen die bij een blog horen. Ik zal je niet vervelen met allerlei technische shizzle, maar het komt er op neer dat het hebben van een eigen website, in mijn geval blog, zóveel meer voorstelt dan alleen stukjes typen. Er gaat een heleboel tijd in zitten maar het moet tóch even gebeuren en dat ging dus helaas even níét gebeuren toen de landelijke maatregelen van kracht gingen. Ik val nog eens in herhaling: in plaats van me bezighouden met de laadsnelheid van mijn website, stortte ik me als volleerd knutselmoeder op de laadsnelheid van de bekertjes ranja en de bakjes chips.

Tijd om op te ruimen!

Op dat moment baalde ik al stevig, maar inmiddels zijn we bijna een jaar verder en baal ik stiekem nog meer. Want zo’n zwangerschap, keizersnede, kraamweek, herstel en bijzondere eerste periode als gezin met 3 kinderen wilde ik voor geen goud missen, neem dat maar van mij aan. Maar nu de storm weer is gaan liggen en ik de balans opmaak, kom ik erachter dat ik best wel veel te doen heb in te weinig tijd. En dan omschrijf ik het nog summier, want die to do list van toen lijkt nu te zijn uitgegroeid tot een eindeloze lijst met dingen die ik toch nooit af ga krijgen. Huul’n, janken, snotteren: ik heb gewoon zin om lekker onder m’n dekbed te kruipen en er niet meer onder vandaan te komen als het om deze lijst gaat. Maar ja, daar schiet ik niks mee op he… En dus heb ik mezelf een schop onder m’n kont gegeven en ben ik er gewoon aan begonnen. Tijd om op te ruimen!

Achter de schermen van mijn blog mijn tijdrovende-klusjes-lijst - Mama's Meisje blog

SEO-proof

Misschien heb je er weleens van gehoord, al is de kans groter van niet: zoekmachineoptimalisatie. Heerlijk woord voor Scrabble, maar ook erg belangrijk als je wilt dat je website goed gevonden wordt in Google. Google is my best friend, want via deze zoekmachine komen er dagelijks duizenden mensen lezen op Mama’s Meisje. Supertof natuurlijk, maar ook iets wat ik graag zo wil houden én als het even kan zelfs nog wel een beetje meer en beter! Om daarvoor te zorgen is het goed om oude blogs te optimaliseren en de SEO (andere woord voor zoekmachineoptimalisatie) in orde te hebben. Zoals gezegd: ik ga je niet uitleggen hoe dat allemaal in elkaar zit, maar ben sinds een paar weken wél bezig met een toffe cursus. Voor mijn werk als virtueel assistent wil ik namelijk óók teksten schrijven voor anderen. En om kwaliteit te leveren, ben ik begonnen aan deze cursus die mij haarfijn uitlegt en leert hoe ik SEO-proof blogs en teksten schrijf. Niet alleen nuttig voor de teksten die ik voor anderen schrijf, maar óók voor mijn eigen blog.

Pinterest en urenregistratie

Daarnaast staat Pinterest op een te laag pitje. Vorig jaar volgde ik een Pinteresttraining en zette ik een plan op om dit eens goed aan te pakken. Maar door het gebrek aan tijd is dit weer op de achtergrond geraakt, terwijl dat zonde is. Dus staat er op mijn to do list met hele dikke letters, onderstreept: Pinterest! Ik moet een heleboel pins gaan maken en inplannen, nieuwe borden maken en oude borden bijwerken of verwijderen. Verder moet ik mijn urenregistratie nog helemaal aanvullen vanaf het moment dat Linn geboren is. Voor de snelle rekenaar: van ruim een half jaar dus… Oeps! Gelukkig heb ik links en rechts nog wel wat in mijn agenda gekriebeld, maar echt handig is het niet.

Inspiratiedip blogger bloggen Mamas Meisje blog

Tijdrovende klusjes

Al met al is dit een opsomming van behoorlijk tijdrovende klusjes. Ondertussen ben ik ook nog bezig met de Luiertest, wat echt een gigantisch werk is maar bíjna gepubliceerd kan worden. Plus de ‘gewone’ blogplanning en samenwerkingen die ik wel door wil laten gaan, want ik vind het zonde als Mama’s Meisje stil komt te liggen én ik heb weer een heleboel inspiratie die ik graag gebruik. Dat betekende de afgelopen weken al vele avonden (lees: tot na middernacht) doorwerken, maar het is soms even niet anders. Ik haal me weer van alles op de hals, maar denk ook aan het resultaat. Want als ik die vreselijke lijst straks helemaal afgestreept heb, weet ik zeker dat ik weer dóór kan: dat mijn blog weer een stapje hogerop komt en dat er weer nieuwe plannen voortvloeien uit alles wat ik nu aan tijd en moeite investeer. Dat is in het verleden ook steeds zo gebleken, dus even doorzetten en straks genieten van wat het oplevert!

Welke tijdrovende klusjes zou jij liever negeren? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1