Wat worden die meiden van ons snel groot! Steeds vaker laten we de duo kinderwagen staan en wandel ik mijn rondjes met Linn in de buggy. In deze Thule Spring review vertel ik je alles over onze nieuwste aanwinst in de prachtige kleur Misty Rose. Lees je mee?

Thule duo kinderwagen

Niene was een klein half jaartje toen we de kans kregen om de Thule Sleek te testen. Van tevoren dacht ik dat we dit echt niet nodig hadden, maar deze duo kinderwagen bleek een schot in de roos. We wonen namelijk buitenaf en om een flinke wandeling te maken is het niet alleen handig om peuter én baby tegelijkertijd mee te kunnen nemen, het is bovenal erg veilig. Op landweggetjes waar tractors voorbij razen hebben we heel wat kilometers afgelegd en maakten wij op een prettige manier kennis met de degelijkheid van Thule kinderwagens. Sinds een paar maanden is ons wagenpark uitgebreid met de Thule Spring: een buggy die niet alleen sportief oogt, maar in de kleur Misty Rose absoluut perfect aansluit bij ons meisjeshuis. In deze Thule Spring review vertel ik je uitgebreid over onze ervaring met deze buggy!

Thule Spring review buggy roze drie wielen sportief ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

Thule Spring buggy

Inmiddels shinet de Thule Spring buggy al enkele maandjes in huize Mama’s Meisje maar voordat ik daarover uitweid, vertel ik je graag eerst meer over de specificaties van deze sportieve buggy. Tevens zie je in onderstaand filmpje alle features terug.

 • Wij ontvingen een exemplaar in de prachtige kleur Misty Rose, maar er zijn nog 6 andere mooie varianten verkrijgbaar. Dit betreft de kleur van de zonnekap, die je apart kunt uitkiezen. Het frame is in twee varianten verkrijgbaar: zilverkleurig of black on black. Wij hebben die tweede: een geheel zwartkleurig frame.
 • De buggy heeft 3 wielen en is uitgerust met lekvrije foambanden die geschikt zijn voor in de stad, maar ook voor andere terreinen. Het zwenkende voorwiel is tevens vast te zetten voor ritjes op een ruwere ondergrond.
 • De duwbeugel is met één hand te verstellen en is voorzien van een polskoord als extra veiligheidsoptie.
 • Opvouwen gaat gemakkelijk met één hand en de buggy blijft in opvouwen stand rechtop staan. Dat is makkelijk bij het dragen en neemt minder ruimte in bij het vervoeren en opbergen.
 • De zitting heeft een verstelbare vijfpuntsgordel en is verstelbaar van rechtop tot in ligstand
 • De zonnekap (die dus in verschillende kleuren apart uit te zoeken is) heeft een ingebouwde UPF 50+ UV-bescherming. Tevens is de zonnekap verstelbaar met een ingebouwd verlengstuk én zijn er ventilatiegaten en een kijkvenster van gaas aanwezig.
 • Er is een ruime boodschappenmand met een inhoud van 21 liter, een boodschappennetje aan het rugpand én de mogelijkheid om een boodschappennetje op te hangen aan speciale uitstulpingen op de duwbeugel.
 • Oudere kinderen kunnen door middel van een opstapvoetsteun makkelijk in en uit de buggy klimmen
 • Afmetingen: in opgevouwen stand is deze buggy 32 x 45 x 76 cm (inclusief wielen). De wielen kunnen eenvoudig worden losgekoppeld.
 • De buggy weegt 9,5 kilo en heeft een draagvermogen van 29 kilo.
 • De Thule Spring buggy is met diverse accessoires uit te breiden: voetenzak, seat liner, regenhoes, maxi-cosi adapters, reflecterende wielkappen, muskietennet, snack tray en bekerhouder.
 • De Thule Spring buggy is verkrijgbaar voor €399,95.

Aan de wandel

Sinds ik besloot mijn focus te leggen op het kwijtraken van de zwangerschapskilo’s, heeft onze Thule Spring al heel wat kilometers gemaakt. Het eerste wat mij opviel, is dat deze buggy licht rijdt. Dat is erg prettig, aangezien ik nog kamp met bekkenklachten (die zich ook in mijn nek en schouders uiten). Daarmee komen we op het volgende punt, want niets is zo vervelend als een verkrampte houding tijdens het duwen van de buggy. Thule heeft vanuit ergonomisch oogpunt meegedacht om dit te voorkomen: doordat de duwbeugel verstelbaar is, kan ik ‘m precies aanpassen op een hoogte die prettig is tijdens het lopen. Zo fijn! Die combi van licht rijden en een verstelbare duwbeugel maakt dat ik ‘m erg graag meeneem. Want aan de wandel, dat zijn we de afgelopen tijd veel geweest, ook naar het bos! Hoewel het niet het belangrijkste is, vind ik het echt heel tof dat de buggy aan te passen is qua kleur. Nu is roze natuurlijk een kleur waar niet iedereen van warmloopt, maar ik ben helemaal gelukkig met de combi van een roze zonnekap, roze inlegger op de zitting en het zwarte frame. Doordat de buggy drie wielen heeft, oogt deze sportief en de kleuren geven er een hele stijlvolle, zoete touch aan. Dat past precies bij ons!

Thule Spring buggy review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

Ons eindoordeel

Of we nu een rondje door het dorp wandelen, langs de landweggetjes voor ons wandelrondje of een boswandeling maken: de Thule Spring scoort prima qua stabiliteit en wendbaarheid. Dit is onze eerste ervaring met een buggy met 3 wielen en dat is een hele positieve. De buggy stuurt makkelijker en is flexibeler dan de 4-wielers die we tot nu toe in gebruik hadden. Dat geldt ook voor het inklappen, het verstellen van de duwbeugel en het loskoppelen van de wielen: hij past zelfs in de achterbak van mijn koekblik. Het inklappen doe ik door onder de zitting een speciaal deel omhoog te trekken, waardoor de buggy in één beweging opvouwt. Om ‘m rechtop te zetten, moet ik de duwstang wel een stukje naar boven versteld hebben maar als je dat eenmaal weet, is dat geen punt. De vijfpuntsgordel is verstelbaar en dat is in ons geval ideaal. Vaak plan ik mijn wandelingetjes op het moment dat Erik thuis is, zodat ik makkelijker weg kan. Meestal neem ik Linn mee, maar als Niene een keertje mee wil, kan ik de gordel snel op haar formaat aanpassen. Dat geldt ook voor boswandelingen waarbij Linn in de draagzak meegaat en we de buggy ‘voor het geval dat’ meenemen. Kleine beentjes zijn nu eenmaal snel moe! Er komt ook weleens een drup regen of modder op de stof terecht, maar uit ervaring weet ik dat dat makkelijk weggepoetst is. De Thule Sleek kinderwagen is van hetzelfde materiaal en heeft inmiddels al 3 seizoenen wind, regen, zon en sneeuw overleefd zonder een centje pijn. Al met al pronk ik graag met mijn roze nieuwe eyecatcher en is het geen verrassing dat ons eindoordeel positief is. Ik heb er echt goed over nagedacht, maar kan geen minpunt bedenken. Linn wordt bijna 1, dus we hebben nog even te gaan voordat ze zelf de wandelingetjes vol kan houden. Van mij mag dat stiekem nog wel even duren… Wij gaan nog heel lang plezier hebben van deze prachtige buggy!

Heb je na het lezen van deze Thule Spring review nog vragen of opmerkingen? Ik lees ze graag in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer