Je krijgt me niet snel geïrriteerd, maar traag internet staat zeker in de top 3 van dingen waardoor ik ontplof… Hoe we dat oplosten? Lees maar mee!

Irritatie door traag internet

Op het punt staan om je laptop door het raam naar buiten te gooien? Ik durf wel toe te geven dat het mij weleens overkomen is. Er is niets zo irritant als traag internet en helaas spreek ik uit ervaring… In de eerste jaren van ons samenwonen, toen ik pas begonnen was met mijn blog, zat ik avond na avond te typen. Ik wilde mijn verhaal kwijt, stroomde over van inspiratie en vond het bloggen heel leuk. Met een website die nog maar kort bestond en dus from scratch werd opgebouwd, was mijn doel om deze op korte termijn te vullen met leuke blogs, zodat mijn eventuele bezoekers iets te lezen hadden. Zeg nou zelf: het zou toch een beetje gek staan als het maar bij een artikel of tien zou blijven? En dus maakte ik zogenaamde ‘meters’ maar het kwam regelmatig voor dat ik helemaal in een flow zat en dat internet dan haperde. Dat je dus net 300 woorden getypt hebt, vervolgens ontdekt dat internet eruit ligt en dat je dan niets hebt opgeslagen… Nou, ik ben niet snel chagrijnig te krijgen, maar op dat punt is het snel gebeurd hoor!

Thuiswerken Het leed dat traag internet heet - Mama's Meisje blog

Glasvezel

Op mijn blog heb ik al eerder verteld dat wij buitenaf wonen, op een boerderij. Waar in vele woonwijken al redelijk snel glasvezelaansluitingen mogelijk waren, duurde dat bij ons een tijdje. In de tussentijd blogde ik door en dat ging niet altijd zonder slag of stoot. Het internet presteerde vaker onder dan boven de maat en vooral als Erik ook een dag vanuit huis werkte, betekende dat voor mij nul komma nul verbinding. Het leek dan alsof zijn laptop het gehele signaal oppikte en er geen signaal meer door mijn laptop werd opgepikt. De vlag ging uit de op de dag dat we de ‘gewone’ kabel konden vervangen voor glasvezel en ons konden oriënteren op de mogelijkheden. Weg met traag internet! Dankzij de glasvezel check kun je heel makkelijk zien of jouw adres ook uitgerust is met glasvezel!

Thuiswerken

Het klinkt anderen misschien wat overdreven in de oren, maar ik weet zeker dat de komst van glasvezel onze redding is geweest tijdens de periodes van thuiswerken. De naam glasvezel zegt het al: de kabel is gemaakt van vezels van glas waardoor razendsnel internet heen en weer wordt gestuurd. Die snelheid is mogelijk door lichtsignalen: dit is veel sneller dan stroomsignalen. Ook wordt gezegd dat glasvezel meer dataverkeer aankan. Nu werk ik natuurlijk altijd vanuit huis en gelukkig behoort traag internet voor eens en voor altijd tot het verleden. Wie herinnert zich niet de tijd dat je met je computer moest inbellen om te internetten en het pak ‘m beet 5 minuten duurde voordat een simpele website geladen was op je scherm? Daar zouden we vandaag de dag heel wat laptops voor uit het raam hebben gegooid, haha. Snel en stabiel internet betekent door kunnen werken en daardoor blijft er meer tijd over voor Netflix series of een leuk uitje met het gezin!

Heb jij al glasvezel? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer