Elke dag opnieuw ben ik enorm nieuwsgierig: wat gebeurt er allemaal in die groeiende babybuik van mij. Ik mocht een week lang de Babywatcher uitproberen, waardoor ik gewoon thuis echo’s kon maken. Vandaag vertel ik meer over mijn ervaringen én mag ik iets geweldigs weggeven!

Gemiddeld drie echo’s bij een zwangerschap

Een vrouw krijgt tijdens de zwangerschap gemiddeld drie echo’s: bij ongeveer 10 weken, de bekende 20-weken echo en een groei-echo rond 30 weken. Natuurlijk zijn er vele uitzonderingen op die regel. Ik ervaar ze deze zwangerschap ook, omdat ik onder controle sta van de gynaecoloog. Daar wordt net even wat vaker gekeken, maar vaak duurt het maximaal twee minuten en checken ze vooral de essentiële dingen. Heel fijn natuurlijk, maar wat gebeurt er allemaal in mijn bolle buik? Beweegt mijn kindje alleen als ik het voel schoppen en hoe ziet dat er dan uit? Ik maakte een vreugdedansje toen ik het bericht ontving dat ik een week lang de Babywatcher mocht uitproberen: gewoon thuis, op de bank, echo’s maken van ons minimensje!

SAM 4505

Mijn ervaring met de Babywatcher

Via de website bestelde ik de Babywatcher en daarbij kon ik zelf bepalen op welke datum ik deze thuis wilde ontvangen óf ophalen bij een ophaalpunt. Er zijn verschillende pakketten verkrijgbaar met gebruik variërend vanaf 3 dagen (9 echo’s) tot 3 maanden (279 echo’s). Het is zelfs mogelijk om een giftbox te bestellen, zodat je een mommy-to-be met een uniek cadeau in het zonnetje kunt zetten! Ik mocht de Babywatcher gedurende 7 dagen uittesten, wat inhoudt dat ik 21 echo’s kon maken. De pakketbezorger leverde het apparaat in een stevig verpakte doos bij mijn huisadres af. In deze doos zit de gele koffer met daarin alle benodigdheden voor het maken van de thuisecho’s: de Babywatcher, een fles met scangel, een usb-kabel om de Babywatcher aan te sluiten op de bijgeleverde tablet en adapters om alle apparatuur van stroom te voorzien.

Babywatcher

Thuis een echo maken

In de koffer zit uiteraard ook een handleiding en eigenlijk spreekt alles voor zich. Na het aansluiten van de stekkers en kabels zaten we klaar voor het grote moment: ons kindje bekijken! Je kunt dit gewoon doen op de bank of, net zoals wij, op bed. Ik had ter ondersteuning wat kussens om me heen, zodat ik lekker ontspannen zat. De bijgeleverde scangel mag je royaal aanbrengen op de scankop en na op ‘start‘ te hebben geklikt, kan de echo beginnen! De eerste keer was het wel even goed zoeken en kijken of we nou armpjes of beentjes zagen zwaaien, maar we hadden het al vrij snel onder de knie en dat leverde leuke beelden op. Per dag kun je maximaal 3 echo’s maken met een duur van 10 minuten. Tussendoor kun je steeds beelden opslaan zodat je deze later terug kunt kijken. Om deze beelden van de geleverde tablet naar je eigen pc te exporteren, gebruik je een USB-stick of WeTransfer (dit heb ik ook gebruikt). De Babywatcher is geschikt voor gebruik tussen 14 en 34 weken zwangerschap. Ik was op het moment van gebruik in de 23e week van mijn zwangerschap.

SAM 4469

De Babywatcher: ik ben enthousiast!

Degene die mijn Insta Stories bekijken, hebben het al een paar keer voorbij zien komen en ik herhaal het nog eens: de Babywatcher is zó leuk! Bij een controle door de arts ben ik altijd wel gespannen en is het echomomentje heel kort. Nu konden we ontspannen genieten van een héél beweeglijk minimeisje en het was ook geweldig om te zien hoe Suus erop reageerde. Natuurlijk wilde Erik zijn echoskills ook even uitproberen en, mede dankzij de voorbeelden in het scherm, herkenden we al snel de armpjes, beentjes, het kloppende hartje en het gezichtje van onze baby. Verbazingwekkend wat er allemaal in mijn buik gebeurt en de meeste bewegingen voel ik nog helemaal niet, terwijl ze écht enorm actief is! Kortom: ik ben héél enthousiast en zou zeggen: ‘bij twijfel: doen!‘. Voor jezelf maar ook als kado voor een zwangere vriendin, zusje of noem maar op!

SAM 4498

WIN: De Babywatcher bij jou thuis!

Ik ben niet de enige die mocht genieten van deze geweldige uitvinding… Ik mag namelijk één van jullie verblijden met de Babywatcher! Als je deze mooie prijs wint, ontvang je de Babywatcher gedurende 3 dagen thuis en kun je 9 echo’s maken. Wil je kans maken? Lees dan even goed wat je moet doen:

  • Like Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten dat je meedoet aan deze winactie
  • Extra winkans: deel of repost het bericht over deze winactie op social media

IMG 8336
Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt op zondag 3 december op de blog bekend gemaakt. Meldt de winnaar zich niet binnen 48 uur na bekendmaking, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. 

Liefs Karin

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking