Als de postbode aan de deur komt met een pakketje van The Body Shop, dan maak ik altijd een klein vreugdedansje… Een paar weken geleden ontving ik een geweldig pakket met nieuwe producten uit de sheaboter lijn van The Body Shop. Ik heb de producten uitgebreid getest en vertel er vandaag meer over! Lees je mee?

Shaeboter uit Ghana

Sinds 1994 werkt The Body Shop al samen met de Tungteiya Women’s Shea Butter Association in Ghana. Ieder jaar wordt daar door middel van een eeuwenoud proces 390 ton sheaboter gemaakt door 640 vrouwen. De stappen uit dit proces worden al generaties lang doorgegeven van moeder op dochter. Dankzij de samenwerking met The Body Shop verdienen deze vrouwen een inkomen en ondersteunen zij hun gemeenschap. Omdat de Shea Butter lijn dit jaar is uitgebreid, zal The Body Shop nog meer sheaboter afnemen, wat voor een toename van 30% van de financiering van de Tungteiya projecten zal zorgen!

The Body Shop vernieuwde nieuwe sheaboter shea butter producten review beoordeling ervaring - Mama's Meisje blog

Sheaboter en producten van The Body Shop

Sheaboter wordt gemaakt van kariténoten die groeien in de karitéboom. De noot bestaat voor een groot gedeelte uit vet en de sheaboter die ervan gemaakt wordt, is bij kamertemperatuur vast van vorm. Bij aanraking met de huid wordt de sheaboter smeuïger en is ideaal voor lichaam, gezicht, lippen en haar. The Body Shop had al een sheaboter lijn met o.a. handcrème, eau de toilette, lippenbalsem en body mist, maar de lijn is vernieuwd en uitgebreid! Daarom kreeg ik een heerlijk perspakket en heb ik de afgelopen weken de inhoud ervan uitgebreid getest.

LEES OOK: MIJN ERVARING MET CETAPHIL HUIDVERZORGING

The Body Shop sheaboter shea butter shampoo conditioner haarmasker hair review - Mama's Meisje blog

Sheaboter voor je haar

Helaas heb ik niet vooraan in de rij gestaan toen de bossen haar werden uitgedeeld en ben ik gezegend met dun, sluik en snel vet wordend haar. Daarom was ik wat huiverig om de nieuwe shampoo en conditioner met sheaboter van The Body Shop te gebruiken. Sheaboter wordt vooral gebruikt voor het verzorgen van droog, pluizig en beschadigd haar en het stylen van krullen. Wat dat betreft komt het als geroepen, want in de winter heb ik nogal statisch haar en ook de zwangerschap heeft zijn sporen nagelaten. Maar zal mijn haar er niet vet van worden, of verzwaard? De geur van deze producten is heerlijk: zoet, met een frisse ondertoon, maar tegelijkertijd heel ‘warm’ en ‘rijk’. Ik kan het moeilijk omschrijven, maar ik ben echt dol op deze geur! Ik heb de eerste keer iets teveel gebruikt, vooral van de conditioner. Maar de keer erna heb ik mijn haar met een kleinere hoeveelheid van de shampoo gewassen en de conditioner iets minder lang laten intrekken. Goed uitspoelen is key! Mijn haar voelde daarna zijdezacht en om het helemaal af te maken, heb ik nog een haarmasker aangebracht. Deze kon ik op handoekdroog haar inmasseren, 5 minuten laten inwerken en daarna goed uitspoelen. Omdat dit masker vrij romig is, heb ik het niet te grondig ingemasseerd, zodat mijn hoofdhuid niet te vet zou worden. Na goed uitspoelen ben ik positief en tevreden!

The Body Shop Shea Butter shampoo (250 ml, €7), conditioner (250 ml, €7) en haarmasker (240 ml, €15) zijn vanaf eind februari verkrijgbaar in de winkel en online

The Body Shop sheaboter shea butter body lotion review ervaring - Mama's Meisje blog

The Body Shop Shea Body Lotion

De Shea Body Lotion bevat nu drie keer zoveel sheaboter als voorheen en heeft daardoor een nieuwe, romige structuur. Ik kan het niet vergelijken omdat ik het oude product niet heb gebruikt, maar ik kan wel vertellen wat ik van deze nieuwe bodylotion vind. Zoals gezegd ben ik echt dól op de geur van de hele sheaboter lijn. Deze bodylotion ruikt zo heerlijk, smeert zuinig en trekt enorm snel in. Je leest het: ik ben fan! Ik heb al snel een droge, trekkerige huid, maar na het insmeren met dit fijne smeersel heb ik daar geen last van. Aanrader!

The Body Shop Shea Body Lotion (200 ml, €12) is vanaf eind februari verkrijgbaar in de winkel en online

The Body Shop pure sheaboter shea butter review ervaring - Mama's Meisje blog

100% pure Shea Butter

Naast de bovenstaande ‘kant en klare’ items met sheaboter, zat er ook 100% pure Shea Butter in het pakket. ‘Wat kan ik hiermee doen?’, vroeg ik me af. Natuurlijk heeft The Body Shop daar iets leuks op bedacht: je kunt namelijk zelf aan de slag met deze pure sheaboter. Er zijn een aantal DIY recepten, zodat je zelf lippenbalsem, scrub, haarverzorging en shower cream kunt maken. Daarnaast kun je een kleine hoeveelheid in een potje doen, zodat je onderweg altijd wat sheaboter bij je hebt om droge lippen of plekjes mee in te smeren. Het is zuinig in gebruik en het smelt wanneer het in contact komt met je huid.

The Body Shop 100% pure Shea Butter (150 ml, €16) is vanaf eind februari verkrijgbaar in de winkel en online

Ik ben fan! Heb jij de nieuwe (of eerdere) Shea Butter lijn van The Body Shop al ontdekt? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence