Het hoogtepunt van 2018 is natuurlijk de geboorte van Niene. Hoewel ik maar drie van de twaalf maanden van 2018 zwanger was, schreef ik er een heleboel artikelen over. Ik zette de 6 (sorry, kon niet kiezen) best gelezen blogs over ‘Zwanger’ voor je op een rijtje!

Het derde trimester

Het derde trimester van mijn zwangerschap viel in 2018 en op 20 maart was ik uitgerekend van Niene. Ze kwam ook precies op die datum, wat verder niet heel bijzonder is aangezien ik werd ingeleid. In 2017 schreef ik ook al veel over zwangerschap en dan met name over het ontbreken van de roze wolk. Ik voelde me in de eerste helft van mijn zwangerschap namelijk verre van happy en vond het erg belangrijk om daar open over te zijn. Wat achteraf een hele goede keuze was, want ik kreeg (en krijg nog steeds!) ontzettend veel berichten van vrouwen die zich net zo voel(d)en tijdens hun zwangerschap. Gelukkig ging het in het laatste gedeelte van mijn zwangerschap een stuk beter en kon ik, ondanks allerlei lichamelijke ongemakken, echt nog heel erg genieten. Natuurlijk deelde ik dat ook! Het voorbereiden van de komst van ons meisje, het verzinnen van dé naam en natuurlijk het geboortenieuws… Dit zijn de best gelezen artikelen in de categorie ‘Zwanger‘.

6. De charme van een kraampakket

Eind december vorig jaar werd het kraampakket bij ons thuis bezorgd. Omdat dit mijn tweede zwangerschap is, schrik ik inmiddels niet meer van de inhoud. De eerste keer was dat echt wel anders: ik zag al mijn charme en sexappeal zo de goot in verdwijnen toen ik het pakket uitpakte. Ik blik in dit artikel terug naar een kleine twee jaar geleden!

5. Mijn vluchttas: wat zit er in? (+ vluchttas baby, grote zus en papa!)

Voordeel van zo’n tweede zwangerschap: ik wist veel beter wat ik wel en juist niet in mijn vluchttas (correctie: koffer) moest stoppen. Ook pakte ik een tasje voor baby en papa in én een vluchttas voor de grote zus! Ik liet in deze blog uitgebreid zien wat ik allemaal meenam.

4. Unboxing: Kiekeboebox van PLUS (gratis babydoos!)

Speciaal voor zwangere mommy’s to be en mama’s van kindjes die minder dan twee maanden geleden geboren zijn, deelde ik een leuke tip op mijn blog. Ik haalde bij de PLUS supermarkt in ons dorp een Kiekeboebox op en liet zien wat er allemaal in deze gratis babydoos zit.

img 0624 2

3. Deze meisjesnamen werden het NET NIET!

Hoe makkelijk en snel we de naam ‘Suus’ bedachten, zo lang duurde het voordat we besloten dat baby number two Niene zou gaan heten. Er zijn vier serieuze opties de revue gepasseerd en bij de vijfde was het dan eindelijk zeker: dit wordt ‘m! Welke meisjesnamen het niet zijn geworden? Ik deelde ze in deze blog en het liep die dag storm op mamasmeisje.com!

2. Je weet dat je hoogzwanger bent als…

Met zo’n 36 weken op de teller schreef ik een artikel over de term ‘hoogzwanger‘. Want hoogzwanger, vanaf wanneer ben je dat eigenlijk volgens de geleerden? Nou, het aantal weken is in mijn ogen maar een getal! Ik zette 10 ‘kenmerken’ voor je op een rijtje: je weet dat je hoogzwanger bent als… Over scheren down under met een dikke buik en snurken als je op je rug slaapt.

1. Geboortenieuws | Ons meisje is geboren!

Zij laat het hartjes regenen… Op 21 maart, na ons middagdutje, besloten we met de rest van de wereld te delen dat Niene was geboren. De korte update die ik op de blog deelde, werd duizenden keren gelezen. Geweldig om te zien dat er zoveel mensen meeleefden en ons feliciteerden!

Met het afsluiten van 2018 gaat ook het boekje zwangerschap dicht, maar ik zal vast weer inspiratie hebben om over mijn zwangerschappen te schrijven. Waarover zou jij nog meer willen lezen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram

liefs karin 1