Iedere donderdag verschijnt er een bevallingsverhaal op Mama’s Meisje. Dankzij jullie deelname kon ik het afgelopen jaar iedere week een nieuw verhaal plaatsen, een écht bevallingsverhaal, door jullie verteld! Vandaag zet ik de best gelezen bevallingsverhalen voor jullie op een rijtje. De geboorte waarbij zelfs papa op de kraamafdeling belandde, een inleiding die eindigt in een spoedkeizersnede en een bevalling met ondersteuning van politie, brandweer en ambulances. Lees je weer mee? 

Iedere week een bevallingsverhaal

In 2016 begon ik, vrij snel nadat ik mijn blog startte, met het plaatsen van bevallingsverhalen. Sindsdien krijg ik wekelijks berichtjes van vrouwen die iedere donderdag weer klaar zitten voor een nieuw verhaal. Ik heb in al die tijd maar één verhaal geweigerd, omdat het te kort en zo slecht geschreven was dat ik er helemaal niets mee kon. Verder werk ik op volgorde van binnenkomst en is er geen voorselectie op ‘horrorgehalte‘.  Mijn doel: iedere week een écht bevallingsverhaal plaatsen. Door mijn lezeressen verteld en daardoor dus een bevallingsverhaal zoals het echt gegaan is. Het enige dat ik doe, is het verhaal leesbaar maken. Ik verander dus niets aan de inhoud. Dat dit zo’n succes zou worden, had ik echt niet durven dromen. De bevallingsverhalen worden iedere week goed gelezen en ik krijg regelmatig privéberichten en mailtjes van vrouwen die het zo ontzettend fijn vinden om deze verhalen te lezen. Toch zijn er verhalen die extra goed gelezen worden, waar ik een top 5 van heb gemaakt.

Best gelezen bevallingsverhalen 2018 bevallingsverhaal - Mama's Meisje blog

5.De Bevalling van Wendy

Wendy ligt volop in de weeën als haar man flink ziek wordt. Ze komen samen in het ziekenhuis terecht en liggen samen op de kraamafdeling, waarmee ze zelfs de krant én LindaNieuws haalden. In de categorie ‘doet het goed op verjaardagen‘ staat dit bevallingsverhaal qua originaliteit op eenzame hoogte ;) Deze móét je echt even lezen!

4.De Bevalling van Renate

Renate* (gefingeerde naam) is 40 weken zwanger als haar vliezen breken. Na een lange nacht wordt haar baby geboren, maar daarna wordt het zwart voor haar ogen.

3. De Bevalling van: Lisanne

Lisanne is twee maanden samen met haar vriend als ze zwanger blijkt te zijn. Er volgt een zware zwangerschap en een ingeleide bevalling met een heftige nasleep.

2. De Bevalling van Christy

Het bevallingsverhaal van Christy heb ik met open mond gelezen toen ik het binnenkreeg… Christy kijkt erg op tegen de bevalling van haar tweede kindje door de eerste bevallingservaring. Wanneer ze in bad ligt beginnen de weeën en voordat ze het weet, worden er twee ambulances, politie en brandweer opgeroepen om haar te ondersteunen.

1. Mijn bevallingsverhaal: de geboorte van Niene

Niet geheel verrassend, maar yours truly beviel dit jaar ook van haar tweede kindje en natuurlijk schreef ook ik mijn bevallingsverhaal uit. Ik vertel hoe ik ’s avonds werd opgenomen om te worden ingeleid en hoe ik van een natuurlijke bevalling met 10 centimeter ontsluiting toch nog op de OK belandde voor een spoedkeizersnede.

Beschuit met muisjes - Bevallingsverhalen - Mama's Meisje blog

Nieuwe verhalen zijn welkom!

Een heel jaar gevuld met bevallingsverhalen: zo’n 52 verhalen en in 2018 plaatste ik het 100e bevallingsverhaal. Wát een aantallen! Nu staat 2019 voor de deur en natuurlijk wil ik jullie ook in het nieuwe jaar een bevallingsverhaal aanbieden. Daarvoor heb ik jullie hulp nodig. Lijkt het je mooi om jouw ervaring te delen? Wil je eerst meer informatie ontvangen? Heb je vragen? Mail me! Via info@mamasmeisje.com kan ik je meer informatie toesturen over het (eventueel) plaatsen van je verhaal. Het anoniem plaatsen van je verhaal is ook mogelijk! Laat je niet tegenhouden door de gedachte dat jouw verhaal misschien ‘te saai‘ is: alle verhalen zijn welkom, juist om te benadrukken dat iedere bevalling uniek en anders is. Ik hoop op veel reacties zodat ik jullie in het nieuwe jaar weer wekelijks een verhaal kan aanbieden.

Wil je reageren op deze top 5 of op de bevallingsverhalen in het algemeen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram! Mailen mag ook: info@mamasmeisje.com

liefs karin 1