Nu het einde van het jaar in zicht is, vind ik het een goed moment om terug te blikken. Dit doe ik gedurende 3 dagen en iedere dag licht ik een andere categorie uit. Vandaag laat ik zien welke artikelen in over het onderwerp ‘Baby & Kind’ het afgelopen jaar goed gelezen werden. Onder andere over het spitsuur, hoe mijn huishouden veranderde sinds de kinderen en mama zijn van een grote baby! 

Van één naar twee kinderen

2018 was het jaar waarin we van één naar twee kinderen gingen. Daarnaast ging Suus van dreumes naar peuter, dus een heleboel ontwikkelingen die ook weer een heleboel inspiratie met zich meebrachten ;) Begin dit jaar liep ik nog met een dikke babybuik rond, terwijl Suus net een paar maandjes kon lopen. Wat is ze snel gegroeid en wat is ze een lieve grote zus voor Niene! Ik heb er een heleboel over geschreven, maar stelde een top 5 samen met best gelezen artikelen in de categorie ‘Baby & Kind’.

5. Hoe maak je een babybedje op?

Het opmaken van een babybedje: hoe doe je dat? Een vraag die ik vooral had voordat Suus geboren werd en daarom schreef ik er tijdens de zwangerschap van Niene een artikel over. Ik vertel onder andere waarom Suus ruim een jaar zonder dekens sliep en vooral het gedeelte over hydrofiele doeken leidde tot discussie…

img 7570 2

4. Je weet dat je mama van een grote baby bent als…

In maart werd Niene geboren en sindsdien vliegen me er regelmatig termen om de oren als “Hollands welvaart”, “wat is ze groot!” en ga zo door. Mama zijn van een grote baby: je loopt nogal tegen wat dingetjes aan en daarom schreef ik een artikel dat ontzettend veel gelezen is en herkenbare reacties opriep!

3. 7x Typisch #momlife met een baby in huis

Tussen Suus en Niene zit 20 maanden leeftijdsverschil. Dat lijkt weinig, maar ik was alweer even vergeten hoe het is om een baby in huis te hebben. Daarom schreef ik over typische #momlife momentjes met een baby in huis. Wereldrecordhouder ‘heel snel’ douchen, koude thee all day every day en alles met één hand doen, omdat je met die andere je baby vasthoudt… Herkenbaar voor de babymama’s?

Chaos huishouden met kinderen moederschap moeder mama taken verdelen ballen hoog houden - Mama's Meisje blog

2. Spitsuur: kunnen we dat niet gewoon overslaan?!

Spitsuur, wie de hek heeft dat bedacht en waarom heb ik er zo’n moeite mee om die uren van de dag normaal door te komen? Hou je vast, want ik klaag er even uitgebreid over in deze blog! Nog meer liefhebbers?

1. Home is where de vloer plakt | 12 x Dit is veranderd in ons huishouden sinds de kinderen

Dit is by far één van de best gelezen blogs op Mama’s Meisje in 2018, mede doordat Loedermoeder ‘m deelde op haar Facebookpagina. Sinds de komst van de kinderen is er in ons huis een heleboel veranderd. Eigenlijk is niets meer hetzelfde en is het voldane gevoel van een schoon huis iets uit een ver, ver verleden… Ik zette op een rijtje wat er allemaal veranderde in ons huishouden sinds de komst van de kinderen, want bij ons in huis plakt de vloer, is opruimen mission impossible en draait de wasmachine 347 keer per week… Het is wel duidelijk dat het gras aan de overkant echt niet groener is, want er kwamen ontzettend veel reacties van medemama’s die net zo’n chaotisch huishouden hebben :D

lisette lubbers 1147

Ik ben niet de enige

En dat is dus precies waarom ik het schrijven van blogs over mijn kinderen, de opvoeding en de struggles van ‘alle balletjes hoog houden‘ zo geweldig vind om te doen: door de vele reacties en de herkenning die andere mama’s erin vinden. Ik ben niet de enige: de meeste mama’s lopen precies tegen dezelfde dingen aan en doen eigenlijk ook maar wat. In 2019 gaan we vast nog een heleboel van zulke situaties meemaken waar dan weer pareltjes van blogs uit voortkomen. Ieder nadeel heeft z’n voordeel, zal ik maar zeggen ;)

Welke artikelen in de categorie ‘Baby & Kind’ spreken jou het meeste aan? Waarover zou je graag willen lezen op Mama’s Meisje? Om in 2019 weer iedere dag met een waardevolle, inspirerende of leuke blog te komen, heb ik veel aan jullie input! Laat je reactie achter in de comments of op Facebook of Instagram

liefs karin 1