Nog dik anderhalve week zomervakantie en dan start Suus in groep 4! Nog even, dan zitten we volop in de keersommen en Deltas heeft een perfect oefenboek om het stampen van de rijtjes met tafels leuker te maken. Tafels oefenen op muziek: ik vertel er in deze blog meer over én mag 2 oefenboeken weggeven!

Op naar groep 4!

Enerzijds wil ik er nog even niet aan denken, want we hebben nog dik anderhalve week zomervakantie en we genieten nog volop! Maar stiekem ben ik er ook wel weer klaar mee, zes weken zomervakantie is écht lang en dus zwaai ik de meiden op hun eerste schooldag vól enthousiasme uit. Terug naar het ritme en de regelmaat! Niene begint in groep 2 en dat is natuurlijk bekend terrein, maar Suus gaat naar groep 4 en dat is weer even nieuw: zowel voor haarzelf als voor ons als ouders. Aan het einde van het vorige schooljaar kreeg ze een kennismakingsboekje mee naar huis en er gaat best veel op haar afkomen in groep 4. Natuurlijk niet allemaal in één keer, maar ik zag dat de schrijfletters veranderen en dat ze op het gebied van rekenen naar de tientallen gaan werken. Ook gaat ze kennismaken met de tafels van vermenigvuldiging en dat doet me denken aan mijn eigen basisschooltijd. De posters in de klas met daarop de tafels tot en met 10 en dat je dan voor de klas de tafel foutloos moest opdrommen om een krul achter je naam te krijgen… Sommige klasgenootjes draaiden hun hand daar niet voor om, terwijl anderen écht heel hard moesten oefenen. Daar bestaan gelukkig allerlei trucjes en hulpmiddelen voor, zoals tafels oefenen op muziek. Laat Deltas daar nu het perfecte oefenboek voor ontwikkeld hebben!

Ik oefen de tafels van vermenigvuldiging op muziek Deltas keersommen oefenen - Mama's Meisje blog

Hoe tafels oefenen?

Op het moment dat ik door het oefenboekje bladerde, realiseerde ik me dat het échte schoolleven nu begonnen is. Suus gaat in groep 4 de tafels leren en dat houdt in dat we thuis ook gaan oefenen. Maar hoe oefen je de tafels zonder dat het een kwelling wordt? Wat is een prettige manier om deze rijtjes in je hoofd te automatiseren en het eigen te maken? Deltas komt met het perfecte hulpmiddel om onze toekomstige groep 4 leerling hierin spelenderwijs te ondersteunen, namelijk tafels oefenen op muziek! De tafels leren gaat namelijk maar op één manier: herhalen, herhalen en nog eens herhalen. Rijtjes stampen en opnoemen is natuurlijk lastig vol te houden, maar je kunt het oefenen een stuk leuker maken door dit al zingend op muziek te doen! In ‘Ik oefen de tafels van vermenigvuldiging op muziek’ van Deltas staan allerlei leuke oefeningen om de tafels vlot onder de knie te krijgen. Maar dat is niet het enige: bij de tafels van 2 tot en met 10 staat ook een QR-code die met een smartphone of tablet gescand kan worden. Deze code leidt naar een tafelliedje waarin eerst de hele tafel wordt voorgezongen, daarna volgt een test en kan je kind zelf het antwoord zeggen. Daarna zingt een kinderkoor nogmaals de tafel. Het enige puntje dat me opviel, is dat het in de liedjes gaat over bijvoorbeeld ‘2 maal 2’ terwijl wij het in Nederland volgens mij over de ‘keersommen’ hebben. Maar het boek staat evengoed vol met spelletjes en oefeningen die ondersteunen bij het oefenen met de tafels!

Ik oefen de tafels van vermenigvuldiging op muziek (Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044764727), adviesprijs: €14,95 en zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.

Hoe tafels oefenen - Mama's Meisje blog

WIN: ‘Ik oefen de tafels van vermenigvuldiging op muziek’ van Deltas (2x)

Niet alleen Suus ontving dit perfecte boek om tafels te oefenen op muziek: ook jij maakt kans op één van de twee exemplaren van ‘Ik oefen de tafels van vermenigvuldiging op muziek’ van Deltas. Wil je kans maken op deze handige prijs? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten dat je meedoet
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 1 september 2023. De winnaars krijgen uiterlijk 4 september bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer