Speelt jouw kind weleens op de tablet? En kijk je dan bezorgd mee omdat je bang bent dat die kleine handjes op apps drukken die niet voor hem of haar bedoeld zijn? Zeg maar dag tegen je mailtjes… Ik spreek uit ervaring ;) Wij testten de Samsung Galaxy Tab S6 Lite: een tablet met kindermodus. Lees maar mee!

Veilig kunnen kijken

De afgelopen maanden zijn hier behoorlijk roerig geweest. Zowel in de tuin als op de bovenverdieping werd verbouwd, ik liep met een dikke buik rond en toen kwam het coronavirus ook nog eens om de hoek kijken. Ineens leefden we in een andere wereld, waren de kinderen 8 weken lang fulltime thuis en ondertussen tikte de tijd gewoon door. Met een derde baby op komst voelden we enige tijdsdruk om de nieuwe slaapkamers op tijd af te hebben, maar verbouwen met een peuter en een dreumes in je kielzog is géén aanrader. Gelukkig bestaan er diverse mogelijkheden om de dames te vermaken zonder zelf onderdeel te zijn van dit proces: de tablet! Wat een lifesaver, maar hoe fijn is het als ze zorgeloos en veilig kunnen kijken en spelen zonder dat we bang hoeven te zijn dat ze iets aanklikken dat niet voor hen bedoeld is? Wij testten de Samsung Galaxy Tab S6 Lite, een tablet met kindermodus.

collage Samsung Galaxy Tab S6 Lite review ervaring beoordeling tablet - Mama's Meisje blog

Tablet voor kinderen

Op mijn blog heb ik wel vaker verteld dat wij regelmatig lange afstanden rijden om familie te bezoeken. Een tijdje geleden stond er weer zo’n autorit op de planning en besloot ik om Suus de tablet te geven, zodat ze Nijntje kon kijken. Helaas wist ze ook in mijn mailbox te komen en verdwenen er een paar mailtjes. Niet zo handig dus! We overwogen een tijdje om een tablet voor kinderen aan te schaffen, maar kwamen er even later achter dat dit helemaal niet nodig is. Je kunt namelijk ook je eigen tablet geschikt maken voor je kind en de Samsung Galaxy Tab S6 Lite beschikt over die mogelijkheid. Door de tablet in de Kids Mode te zetten, kun je als ouder toezicht houden op wat je kind op de tablet ziet en doet. Wat een uitkomst! Op deze manier hoef je geen extra tablet voor kinderen aan te schaffen én je kunt even door. Kind op de tablet, mama de was ophangen, eten koken of mijn werkmail even in alle rust kunnen beantwoorden. Win-win!

Tablet met kindermodus - Mama's Meisje blog

Samsung Kids Mode

Allereerst is de Samsung Galaxy Tab S6 Lite een tablet van 10,4 inch die stijlvol is vormgegeven en wordt geleverd met een S pen stylus. Hiermee kun je nauwkeurig schrijven, tekenen en de tablet bedienen. Dit is tevens beter voor de fijne motoriek van kinderen. De tablet heeft een werkgeheugen van 64 GB, maar dit is met een geheugenkaart uit te breiden tot 1 TB. De tablet is licht qua gewicht en wij kregen er een mooie hoes van Samsung bij, waardoor de tablet goed beschermd is. De batterij gaat zeker een dag mee, dus er kan ongestoord gebruik gemaakt worden van alle functies. Mijn mail checken, even snel iets opzoeken, maar vooral Netflixen als ik iets anders wil kijken dan Erik: dat is waar ik de tablet vooral voor gebruik. Het fijne vind ik dat ik mijn kinderen gerust even een half uurtje (soms langer) op deze tablet met kindermodus kan laten spelen. In de Samsung Kids Mode heb ik onder ‘ouderlijk toezicht’ de instellingen namelijk aangepast aan wat wij als ouders wel en niet toestaan. Zo hebben de kinderen geen toegang tot onze contacten, afbeeldingen en camera en heb ik controle over welke apps zij wel en niet mogen gebruiken. Ik heb voor Suus en Niene ieder een apart account aangemaakt met verschillende opties. Wij geven ze bijvoorbeeld geen toegang tot YouTube, maar wel tot Netflix en Disney+. Ook kan ik instellen hoeveel minuten zij dagelijks op de tablet mogen, waarbij je verschillende tijdsvakken kunt aangeven voor week- en weekenddagen. Daarnaast is schematisch terug te zien hoeveel minuten de tablet in de afgelopen weken is gebruikt.

Samsung Kids Mode op de tablet 2 - Mama's Meisje blog

 

Alles onder controle

In de Google Play Store zijn diverse leuke apps voor kinderen te downloaden, waarna je via ouderlijk toezicht toegang kunt verlenen tot deze apps. Nadat je de app hebt toegevoegd aan de kidsstand, verschijnt er in het overzicht een icoontje in de vorm van een cadeautje. Extra feestelijk, want die kan je zoon of dochter vervolgens ‘uitpakken’! Stel je voor dat je toegang tot een bepaalde app tijdelijk wilt uitschakelen, dan kun je dit heel makkelijk en met één druk op de knop regelen. In het account van Niene heb ik de apps van Nijntje toegevoegd, bij Suus staan wat meer opties omdat zij de tablet al iets beter begrijpt. In de Samsung Kids Mode is het onder ‘mijn browser’ mogelijk om je kind toegang te geven tot bepaalde websites die je zelf kunt invoeren. Om de kidsstand te verlaten, dien je opnieuw de pincode in te voeren. En dat is precies wat ik prettig vind aan deze tablet met kindermodus: de Samsung Galaxy Tab S6 Lite zorgt ervoor dat de kinderen even genieten van een filmpje of spelletje, terwijl ik in dezelfde tijd mijn drukke momlife in goede banen probeer te leiden. Door de kinderen op deze manier op de tablet te laten spelen, hebben we alles onder controle en kunnen we met een gerust hart even gebruik maken van de gelegenheid!

De Samsung Galaxy Tab S6 Lite is o.a. verkrijgbaar bij Coolblue voor de adviesprijs van €349.

Speelt jouw kindje weleens op de tablet? En wat is zijn of haar favoriete app? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1