Zon en een fijn briesje: het perfecte weer voor een verjaardagsfeestje in de tuin! Zaterdag vierden we de tweede verjaardag van Suus en vandaag laat ik in een uitgebreid fotoverslag alles zien! Van Sweet Table (taart tafel in roze, wit en goud) tot cadeautjes, een bomvolle plog! Kijk je mee?

Een verjaardagsfeestje in de tuin

Aangezien wij thuis allemaal in de lente of zomer jarig zijn, vieren we onze verjaardagen meestal in de tuin. Perfect, want geen troep binnen en veel meer ruimte! We zijn natuurlijk wel afhankelijk van het weer, maar gelukkig was het op het verjaardagsfeestje van Suus per-fect! Een graad of 26, een fijn briesje: let’s get this party started! Ik neem jullie vandaag door middel van foto’s mee terug naar zaterdag, naar het gezellige feestje van Suus! Met als eyecatcher de prachtige taart tafel…

Taart tafel (Sweet Table)

Op de eerste verjaardag van Suus maakte ik al een taart tafel en dit jaar kon ik dat natuurlijk niet overslaan! Een zogenaamde Sweet Table is overgewaaid uit Amerika, maar ik heb het vooral leren kennen toen ik op Curaçao woonde. Ik vind het geweldig om dit stukje cultuur mee te nemen in de opvoeding van mijn meisjes en dus ging ik dit jaar weer lekker los op het pronkstuk van de verjaardag. Vind ervan wat je ervan wilt vinden: ik hou d’r van ;) Al snel stond vast dat ik iets wilde in de kleuren goud, roze en wit! Lucky me dat dat dé trendkleuren zijn voor álles wat je nodig hebt om je verjaardagsfeestje Pinterest Perfect te krijgen, dus ik had keuzemogelijkheden genoeg! De taart tafel is in mijn ogen echt geweldig geworden, kijk maar:

Taart tafel sweet table roze wit goud verjaardag voorbeeld low budget happy birthday - Mama's Meisje blog

Hoe maak ik de perfecte taart tafel?

Vrijdagavond postte ik een sneak peak van de taart tafel op Insta Stories en gelijk stroomden de vragen binnen: waar heb ik alles gekocht? Ik vertel het allemaal, zodat je zelf ook de perfecte taart tafel kunt maken!

Taart tafel cupcakes bordjes cijfertaart cijfer taart roze wit goud - Mama's Meisje blog

Allereerst kocht ik een papieren tafelkleed en matching servetten in wit met gouden stippen bij Hema! Daar hebben ze trouwens nog veel meer leuke kleuren en prints, dus als goud, wit roze niet zo jouw ding is, zou ik zeker even kijken of er iets anders is dat wel aansluit bij jouw wensen! Het tafelkleed heb ik op het dressoir gelegd, dus de decoratie die daar normaal gesproken staat heb ik tijdelijk op een andere kast gezet. Ik heb het kleed met tape aan de zijkanten vastgeplakt, zodat het niet kon gaan schuiven. De basis voor mijn taart tafel is gelegd!

Taart tafel sweet table gebak cupcakes taart roze zoet soorten voorbeelden roze wit goud - Mama's Meisje blog

Vervolgens kocht ik bij Xenos bordjes en bekers in goud, wit en roze met zwarte wimpers. Ze zijn ook in een blauwe variant verkrijgbaar, dus ook superleuk voor een babyshower of kraamfeest! Ik kocht er ook snackbakjes, waarin ik nootjes deed om op tafel te zetten en chips voor de kleintjes. Buiten stonden twee tuintafels waar ik deze tafelkleden voor kocht. De slinger met ‘happy birthday‘ bestelde ik bij AliExpress. Daar heb je ook leuke vlaggetjes, ballonnen en kwastenslingers in dezelfde stijl! Ideaal voor als je zelf aan de slag wilt met een bepaald thema voor je taart tafel.

Benodigdheden taart tafel sweet table slingers servetten gebak taart sweets thema roze goud wit - Mama's Meisje blog

Op het letterbord maakte ik een toepasselijke quote (helemaal passend bij deze cakelicious sweet table ;) )en ik zette een etagère neer met spekjes. De prinsessentaart bestelde ik bij Hema en daarnaast wilde ik iets speciaals! Dus besloot ik een koektaart bij Nienke’s cupcakes in Enschede te bestellen, aangevuld met cupcakes. Ik ben superblij met het resultaat, want het ziet er niet alleen fantastisch uit: het smaakte geweldig! En de aanwezige visite was erg enthousiast over de taart tafel, evenals de jarige Jet!

Voorbeeld taart tafel sweet table verjaardag bruiloft feest partij party roze wit goud - Mama's Meisje blog

Welke cadeaus kreeg Suus voor haar 2e verjaardag?

Nadat iedereen een lekker gebakje van de sweet table had gekozen, was het voor de jarige tijd om cadeautjes uit te pakken. Ik had er dit jaar zelf de grootste moeite mee om iets leuks voor Suus te verzinnen, laat staan om een goed antwoord te geven op de vele vragen: wat staat er op het verlanglijstje van Suus? Doordat de blog zo groeit, mogen we steeds vaker speelgoed reviewen en de laatste tijd had Suus dus allerlei nieuws gekregen. We besloten haar daarom een dekbedhoes van Pusheen en een speelkleed van H&M Home cadeau te geven. Op dat speelkleed staat een ouderwets hinkelblok afgebeeld, superleuk! De kleuren passen ook helemaal in ons interieur, niet geheel onbelangrijk. Daarnaast kreeg Suus een loopfiets, een Baby Born pop, boekjes, My Little Pony, Sesamstraat, cadeaubonnen, Duplo, geld, een zwembad en een verkleedjurk!

Cadeautjes taart tafel tweede verjaardag meisje - Mama's Meisje blog

Een buffet om alles compleet te maken

De verjaardag van Suus begon om 14:30 uur, omdat ze eerst zelf nog ging slapen. Omdat ik veel familie en vriendinnen heb die van ver moeten komen, leek het ons handig om een buffet te bestellen. Rond 16:00 uur werd alles kant en klaar gebracht en konden we gelijk genieten van het lekkere eten. Stokbrood met kruidenboter, salades, broodje beenham met honing-mosterd saus, gehaktballetjes, aardappeltjes, saté en keuze uit verschillende sauzen. Zo ging er niemand met een lege maag naar huis én, daar waren wij dan wel weer blij mee, geen zorgen om hapjes! Lekker makkelijk, no stress. Iedereen vond het heerlijk!

Taart tafel buffet slager Haaksbergen centrum heerlijk voor herhaling vatbaar supergoed - Mama's Meisje blog

Buffet slagerij Haaksbergen geslaagd smaakvol review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

Het was een gezellig feestje!

Mooi weer, lekker eten en een blije jarige: het was een geslaagd feestje! Het grootste voordeel van kinderverjaardagen: ze zijn op tijd afgelopen, dus ’s avonds konden we alles opruimen en nog even tv kijken met leftover Nibbits. Dit keer geen stress om hapjes en alle voorbereiding wat betreft eten uit handen gegeven, dus papa en mama konden ook genieten van het feestje! Wat een zwaar leven ;)

Wat vind jij van de taart tafel / sweet table die ik maakte? En hoe zorg jij dat je zelf ook kunt genieten van een kinderverjaardag? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin

 

 

 

 

 

diy taart tafel taarttafel sweet table tips thematafel taart cake pie mamas meisje

img 4432

img 4446

img 4449 2