Begin het jaar Slim: in deze blog deel ik supermarkt bespaartips! Ik was al goed op weg, maar het kan altijd beter. Dit ga ik in 2023 anders doen op het gebied van besparen op boodschappen!

Besparen op boodschappen

Dat de boodschappen in 2022 een stuk duurder zijn geworden, is je waarschijnlijk niet onopgemerkt gebleven. We schrokken ons allemaal regelmatig te pletter aan de kassa en besparen op boodschappen is daardoor actueler dan ooit. Zelf schreef ik al eens een uitgebreide blog bomvol boodschappen bespaartips en ik hield ook al eens een boodschappen dagboek bij waarin ik inzicht gaf in onze boodschappen uitgaven in een maand. Aangezien de prijsstijgingen nog niet tot het verleden lijken te behoren en we voorlopig nog flink moeten waken over ons boodschappenbudget, boog ik me over aanvullende supermarkt bespaartips. In samenwerking met Coop Supermarkten inspireer ik je graag voor een slim begin van het nieuwe jaar en deel ik wat ik in 2023 anders ga doen op het gebied van boodschappen!

Supermarkt bespaartips dit ga ik in 2023 anders doen! - Mama's Meisje blog

Boodschappenbudget aanpassen

Zoals je eerder hebt kunnen lezen op mijn blog, houden wij een huishoudboekje bij om inzicht te blijven houden op onze inkomsten en uitgaven. Het heeft er in 2022 voor gezorgd dat we grip hielden op ons geld en onze buffer minimaal hebben hoeven aanspreken. Toch maak ik me regelmatig zorgen over de stijgende prijzen van onder andere boodschappen: we redden het, maar sparen gaat lastiger in deze dure tijden. Het eerste dat ik in 2023 ga doen, is me buigen over het geld dat we uitgeven in de supermarkt en ons boodschappenbudget daarop aanpassen. Ik wil daarin rekening houden met ruimte om scherpe aanbiedingen in te kunnen slaan. Ik ben vooral dol op 1+1 aanbiedingen van houdbare producten of producten die je kunt invriezen. Op dat moment is de uitgave in het budget wel wat hoger, maar later spaart het zich weer uit. Bijvoorbeeld koffiebonen, vlees, brood, wasmiddel en gesneden groenten.

Koken voor twee dagen

We leven met het idee dat we iedere dag moeten variëren, maar als je het puur financieel bekijkt, is het superslim om voor twee (of meer) dagen te koken. Grootverpakkingen zijn in verhouding veelal goedkoper en in het kader van voedselverspilling hoef je nu niets weg te gooien. In ieder lijstje met supermarkt bespaartips kom je deze tegen en in 2022 pasten wij deze bespaartip al regelmatig toe. Op de website van Coop vind je tips en recepten om te mealpreppen. Ons is het in ieder geval supergoed bevallen om pastasauzen, stamppotten en dergelijke ruim te koken en de volgende dag nog een keer te eten óf in te vriezen! Ook vind je op de website van Coop bespaarinspiratie over wat je kunt doen met de restjes uit je koelkast, bijvoorbeeld een heerlijke smoothie maken. Weggooien is zonde!

Too Good To Go Brood Box Coop Supermarkt - Mama's Meisje blog

Too Good To Go

Dat ik fan ben van Too Good To Go, heb ik in het kader van supermarkt bespaartips al eerder op de blog en via mijn stories op Instagram gedeeld. Ik scoor regelmatig een pakket en heb daar al behoorlijk mee bespaard! Coop doet ook mee aan Too Good To Go, ik scoorde er vlak na de kerstdagen een Brood Box die gevuld was met maar liefst 4 broden en 4 zakken bolletjes en die slechts €2,99 kostte. Dankzij Too Good To Go bespaar je niet alleen: je gaat ook voedselverspilling tegen. De producten zijn nog kort houdbaar, maar je kunt ze gelijk invriezen of eerst bereiden en dan invriezen. De inhoud van de box is altijd een verrassing, wij zijn daarom vooral fan van de Brood Box: daar hebben we goede ervaringen mee!

Minder flitsbezoekjes

Vorig jaar kwam het nog geregeld voor dat we iets vergaten en dan tóch voor een klein ding in de supermarkt kwamen. De verleiding is dan groot om meer mee te nemen dan nodig is… Qua supermarkt bespaartips heb ik me voor 2023 voorgenomen om beter op te letten bij het maken van de boodschappenlijstjes. Een bezoekje tussendoor = geld uitgeven en dat willen we juist beperken! Meer lezen over besparen op boodschappen? Check ook de bespaarblog van Coop!

Is besparen op boodschappen bij jou nodig? Welke supermarkt bespaartips pas jij al toe? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer