Voor de derde verjaardag van Suus dook ik niet alleen de keuken in om een glutenvrije sweet table en bijbehorende baksels te maken, maar moest er ook een glutenvrije traktatie komen. Ik ging voor een glutenvrije stroopwafel traktatie met glazuur en spikkels en laat vandaag stap voor stap zien hoe simpel dit is! Kijk je mee?

Glutenvrije traktatie

Voor de derde verjaardag van Suus maakte ik een glutenvrije dripcake en een glutenvrije sweet table in het thema regenboog. Maar dat was niet het enige, want op de kinderopvang moest natuurlijk ook getrakteerd worden! En dus stond ik voor de uitdaging om een leuke, glutenvrije traktatie te verzorgen. Ik had me er makkelijk vanaf kunnen maken met rozijntjes, maar Suus moet vrijwel iedere traktatie overslaan en krijgt dan een alternatief koekje uit haar trommel. Dat hoort er nu eenmaal bij, maar leuk is natuurlijk anders. En dus besloot ik iets speciaals te maken, wat toevallig ook nog aansloot op het feestelijke thema van de taart en sweet table. Ik maakte glutenvrije stroopwafels met glazuur en spikkels en laat je stap voor stap zien hoe stroopwafels versieren is! Als je niet aan een dieet gebonden bent, dan kun je de glutenvrije stroopwafels natuurlijk vervangen voor de ‘gewone’ variant.

Glutenvrije stroopwafels in uitdeelzakjes glutenvrije traktatie tip idee recept foto voorbeeld - Mama's Meisje blog

Stroopwafel traktatie maken

Ingrediënten en benodigdheden om de stroopwafel traktatie te maken:

  • glutenvrije stroopwafels (ik kocht ze bij AH)
  • glazuur (ik kocht kant en klaar wit glazuur van dr. Oetker)
  • FunCakes Confetti XL Pastel strooisel
  • FunCakes Suikerdecoratie Eenhoorn & Regenboog
  • uitdeelzakjes (ik bestelde deze bij AliExpress, er zijn ook andere dierenvarianten)
  • lepel
  • deegschraper
  • 2 pannetjes voor au bain-marie
  • groot bord om de stroopwafels op te laten drogen

collage traktatie maken met stroopwafel glazuur en confetti - Mama's Meisje blog

Feestelijke koekjes

Als je alle benodigdheden en ingrediënten verzameld hebt, kun je aan de slag met het maken van deze feestelijke koekjes! Maak het glazuur warm volgens de aanwijzingen op de verpakking. Omdat glazuur snel opdroogt en het even duurt voordat je alle stroopwafels hebt versierd, maakte ik gebruik van een au bain-marie systeem: ik gebruikte een kleine pan om het glazuur in te doen en zette deze in een pan die gevuld was met heet water. Hierdoor kon ik iets makkelijker te werk gaan.

stroopwafels versieren makkelijke traktatie ideeën glutenvrij - Mama's Meisje blog

Ik heb ervoor gekozen om de stroopwafel niet te dippen. Glutenvrije producten zijn meestal wat brozer dan ‘gewone’ en ik wilde niet dat het zou afbreken. Daarnaast is het op deze manier makkelijker qua drogen én om het in de uitdeelzakjes te verpakken zonder dat het een kleefbende wordt ;) Leg een stroopwafel op een schoon bord en dek deze gedeeltelijk af met een deegschraper. Zo voorkom je dat het glazuur per ongeluk op het onderste gedeelte van de koek komt. Schep met de lepel wat glazuur uit de pan en maak hier een half rondje mee op de bovenzijde van de stroopwafel.

Stroopwafels versieren

Je kun het beste de stroopwafels versieren als het glazuur nog vloeibaar is, zodat het strooisel mooi blijft plakken. Leg alle versierde stroopwafels op een bord, laat dit 30 minuten drogen en verpak ze hierna in de uitdeelzakjes. Die uitdeelzakjes zijn ideaal als je een glutenvrije traktatie maakt: eenmaal ingepakt is de kans op kruisbesmetting vele malen minder, doordat deze zakjes goed afsluitbaar zijn. Ik ben ongeveer een uur bezig geweest met het versieren en inpakken van 16 stroopwafels.

stroopwafel of oreo versierd met glazuur confetti spikkels trakteren lollies tip - Mama's Meisje blog

Wat een feestelijk geheel, vind je niet? Met het overgebleven glazuur heb ik nog wat glutenvrije Oreo-koekjes versierd! Je zou als kers op de taart nog stokjes kunnen gebruiken en er stroopwafel (of Oreo) lollies van kunnen maken. Dit heb ik niet gedaan, vanwege de breekbaarheid van glutenvrije koeken. Mijn dochter was er helemaal gelukkig mee en de kindjes van haar opvang hebben er enorm van gesmuld!

Makkelijke traktatie - Mama's Meisje blog

Ben jij al enthousiast na het zien van deze stroopwafel traktatie? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

 

Pinterest afbeelding glutenvrije traktatie - Mama's Meisje blog

 

Pinterest afbeelding trakteren makkelijk snel origineel - Mama's Meisje blog