Voordat ik me in de wereld van babybenodigdheden begaf, had ik er nog nooit van gehoord, maar nu wil ik niet meer anders. Toen ik zwanger was van Suus kochten wij ons eerste exemplaar van de Stokke Tripp Trapp stoel. Met de komst van baby nummer twee kregen we een tweede exemplaar van Stokke en vandaag vertel ik waarom ik deze stoel aan iedere (soon to be) mom aanraad!

First time mom: de zoektocht naar een kinderstoel

Volgens mij is er geen enkele ouder die nog nooit van de Stokke Tripp Trapp stoel heeft gehoord. Toen ik 14 weken zwanger was van Suus, ging ik samen met mijn moeder en zusje ‘babyshoppen‘. We dompelden ons onder in de pracht en praal van drie verschillende babywinkels en ik leerde die dag de beroemde stoelen van Stokke kennen. De Stokke Tripp Trapp stoel is één van de populairste kinderstoelen in Nederland en toen ik meer informatie vroeg aan een medewerker, bleek dat dit vooral te maken heeft met de fijne zithouding en het ideale gegeven dat dit een meegroeistoel is. De Stokke Tripp Trapp is verkrijgbaar in verschillende kleuren en doordat zowel voetensteun als zithoogte kunnen worden aangepast, is deze stoel geschikt vanaf de geboorte tot op volwassen leeftijd.Eigenlijk was het vooral mijn moeder die me op het idee bracht om toch zeker deze stoel aan te schaffen, vooral in combinatie met de Stokke Tripp Trapp Newborn Set. Ze refereerde naar het feit dat ik als baby in een wipstoeltje op tafel werd gezet, terwijl mijn ouders zaten te eten. Huiluurtjes kwamen namelijk altijd tijdens de warme maaltijd en zo stond ik dus stipt om half 6 tussen de warme aardappels, de groenten en het vlees op de eettafel. Niet echt ideaal dus, al vond mijn moeder dat een betere optie dan op de grond. Al snel daarna kochten we een witte Tripp Trapp stoel (al was het kiezen van een kleur wel een uitdaging) en toen Suus eenmaal was geboren, kochten we in de eerste maand de Newborn Set erbij. De beste keuze ooit!

De Stokke Tripp Trapp stoel heeft een (advies)prijs van €195. 

Stokke TrippTrapp

De Stokke Tripp Trapp Newborn Set: onze beste aanschaf ooit!

Of het baby-eigen is weet ik niet, maar Suus vond het rond etenstijd welletjes en wilde niet graag in de box liggen. Dat liet ze luid en duidelijk horen en dus zetten we haar in de Stokke Tripp Trapp Newborn Set bij ons aan tafel, terwijl wij onze warme hap aten. Ideaal, ik merkte ook dat ze vanaf de leeftijd van vijf weken behoefte had aan ‘meekijken‘ en daarvoor is deze set echt de beste aanschaf. Ze zat op dezelfde hoogte (dus niet in een wipstoeltje op tafel of op de grond) en doordat ze dichtbij ons was en kon zien wat wij deden, werd ze vanzelf rustig. De Newborn Set is een comfortabel zitje, geschikt vanaf de geboorte en voorzien van een veiligheidstuigje, waarvan de riempjes verstelbaar zijn. De bekleding kan van het zitje worden afgehaald en in de wasmachine worden uitgewassen. De Newborn Set wordt geleverd met een speelgoedhanger waar je een speeltje aan kunt hangen ter vermaak voor je kleintje. De set is makkelijk te monteren op alle Stokke Tripp Trapp stoelen die zijn geproduceerd na mei 2003 (goed om even te checken als je een tweedehands exemplaar aanschaft). Ook worden er extra geleiders bijgeleverd, zodat de stoel nog stabieler staat. Zo kan je kleintje zich bij het afzetten met de voetjes tegen de tafel niet zomaar omver duwen. Net zoals bij een autostoeltje, is het niet aan te raden om je kindje heel lang in de Newborn Set te laten liggen. Bij de Newborn Set zijn hoezen in verschillende designs verkrijgbaar, zodat je de stoel nog beter bij je interieur kunt laten passen. Wij ontvingen van Stokke de Tripp Trapp Newborn Textiel Set Pink. Deze set is reversible: aan één zijde is de hoes voorzien van een roze design, aan de andere van een grijs design. Tevens wordt er een slabber bijgeleverd in matchende prints.

De Stokke Tripp Trapp Newborn Set heeft een (advies)prijs van €89. De Tripp Trapp Newborn Textiel Set Pink is verkrijgbaar voor de (advies)prijs van €29. 

Stokke TrippTrapp1

Een kinderstoel die meegroeit met je kindje

De Newborn Set hebben we ruim een half jaar gebruikt, waarna we besloten om de Tripp Trapp Baby Set aan te schaffen. Alhoewel Suus zelfstandig rechtop kon zitten, heeft de Baby Set zeker bijgedragen aan het verbeteren van haar zithouding. Ze zat vanaf het begin stevig, mooi rechtop en zakte niet onderuit. Dit in tegenstelling tot de kinderstoel bij opa en oma: dan hing ze als het ware in het tuigje omdat ze makkelijk onderuit zakte. Later besloten we om ook het Stokke Tuigje erbij aan te schaffen: onze kleine wijsneus wilde namelijk uit de stoel klimmen en om te voorkomen dat ze daardoor uit de stoel zou vallen, kochten we voor de extra veiligheid dit tuigje erbij. Deze is in combinatie met de Baby Set te gebruiken. Inmiddels hebben we de Baby Set weer opgeborgen, maar gebruiken we het tuigje nog wel. Van Stokke kregen we een mooie kussenset: Pink Stripes. Deze is gewatteerd en kun je zowel mét als zonder de Baby Set gebruiken. Makkelijk schoon te maken en zorgt naast comfort ook voor extra ondersteuning.

De Tripp Trapp Baby Set heeft een (advies)prijs van €50. Het Stokke Tuigje is verkrijgbaar voor de (advies)prijs van €40 en de Tripp Trapp Classic Kussenset Pink Stripes voor de (advies)prijs van €39.

SAM 5290

 

Stokke TrippTrapp2

Twee zusjes aan tafel: room for two!

Over een ruime maand ben ik uitgerekend van ons tweede babymeisje. Vanaf het begin van de zwangerschap wist ik dat er een tweede exemplaar van de Tripp Trapp stoel moest komen. Dus toen ik van Stokke deze geweldige aanvulling op onze baby stash ontving, sprong ik een gat in de lucht (voor zover dat kan met een bolle babybuik ;) ). Naast de stoel en de matching roze hoezen (je bent een meisjesmama of je bent het niet), kregen wij ook het Stokke Tafelblad in de kleur Storm Grey. Deze kan worden gebruikt in combinatie met de Baby Set en tovert daarmee de Tripp Trapp stoel om in een vrijstaande kinderstoel. Ik ben erg benieuwd hoe dit ons gaat bevallen, over een tijdje zal ik daar zeker nog eens een blog aan wijden. Voor nu ben ik vooral erg benieuwd hoe het straks zal zijn: onze meisjes naast elkaar aan de eettafel, beide in hun eigen Stokke stoel. Suus oefent alvast met Nijntje, mama dagdroomt er nog maximaal twee maanden van…

Het Stokke Tafelblad Storm Grey heeft een (advies)prijs van €44. 

Stokke TrippTrapp3

SAM 5245

Wat vind jij van de Stokke Tripp Trapp stoel? Heb je misschien één van de uitbreidingen zelf aangeschaft en hoe bevalt dit? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin 1

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking