De feestdagen zijn nog maar net achter de rug of de eerste verjaardag in huize Mama’s Meisje komt er alweer bijna aan. Terwijl ik me buig over een verlanglijstje voor mijn soon to be 1-jarige, zijn er ook gezinnen waar armoede heerst. Heb jij er wel eens bij stilgestaan dat er kinderen zijn die géén cadeautje krijgen op hun verjaardag? Gewoon helemaal niks? Vandaag deel ik een tip met je, zodat er hopelijk nooit meer een kind zonder verjaardagscadeautje zit. Ik vertel je meer over Stichting Jarige Job. Lees je mee?

Ze hebben al zoveel

Als ik terugdenk aan vroeger, aan mijn verjaardagen, dan herinner ik me de opwinding. Ik werd natuurlijk letterlijk midden in de nacht wakker en stond te trappelen om naar beneden te mogen. Nadat het ein-de-lijk een redelijk acceptabele tijd was om op te staan (sorry, mam!) stormde ik van de trap af en gooide de woonkamerdeur open. Wauw: slingers, ballonnen en een cadeautje en dat allemaal voor mij! Ik mocht kiezen wat we gingen eten en natuurlijk kwam er ook visite. Mijn verjaardagen als kind, daar bewaar ik echt toffe en warme herinneringen aan. Dat hoop ik ook aan mijn eigen kinderen mee te geven en ik pak dan ook altijd groots uit, met een taart tafel en noem het maar op. Maar de reality check doet me echt wel beseffen dat ze omkomen in het speelgoed. Ze hebben al zoveel, ook doordat we vanwege mijn werk als blogger regelmatig nieuwe speelgoed toegestuurd krijgen. Toen ze tijdens de feestdagen weer ultra verwend werden, zocht ik een goede bestemming voor deze overvloed. Helaas strandde mijn poging om cadeautjes uit te delen via de plaatselijke verkoophoek, maar gelukkig heb ik alsnog een mooi doel gevonden.

Stichting Jarige Job verjaardag zonder cadeautjes kinderen armoede geen feestje goed doel cadeaus over - Mama's Meisje blog

Stichting Jarige Job

Door een reclame én door vele reacties via Facebook en Instagram werd ik namelijk gewezen op Stichting Jarige Job. Omdat er in Nederland meer dan 61.000 kinderen zijn die hun verjaardag niet kunnen vieren wegens gebrek aan financiële middelen, helpen zij deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox. Hier zit alles in wat nodig is voor het vieren van een verjaardag, zowel thuis als op school. Denk bijvoorbeeld aan versiering, traktaties voor de klas en leraren, wat lekkers voor de visite en een mooi cadeau. Meer informatie over Stichting Jarige Job vind je hier!

Stichting Jarige Job blog ervaring hoe werkt het wat doen cadeautjes gratis opsturen met PostNL actie januari informatie - Mama's Meisje blog

Een cadeautje opsturen

In januari heeft PostNL in samenwerking met Stichting Jarige Job een actie opgezet. Heeft jouw kindje, net als die van mij, cadeautjes gekregen tijdens de decembermaand en heb je een nieuw cadeautje over? Je kunt in de maand januari gratis een verzendlabel uitprinten en het cadeautje gratis meegeven aan de PostNL pakketbezorger of afgeven bij een PostNL punt. De cadeaus zijn bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar die het minder breed hebben. Het cadeau moet nieuw zijn omdat dit echt het cadeau is en het dus als een feestje moet voelen. Wil je een steentje bijdragen? Lees dan de uitgebreide informatie, eventuele cadeautips en andere manieren om te helpen op deze pagina. Zoals je op de foto ziet, heb ik inmiddels een aantal cadeautjes verzameld die ik volgende week meegeef aan de pakketbezorger. Want er zou toch geen enkel kind zonder mogen zitten op zijn of haar eigen verjaardag?

Ken jij Stichting Jarige Job al? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1