Ken jij de Stepler app al? Ik wandel bijna dagelijks en besloot ‘m te downloaden toen ik las dat je beloond wordt voor iedere stap die je zet. Is het écht zo’n aanrader of is het te mooi om waar te zijn? Lees maar mee!

Leefstijl verander goals

Al een tijdje ben ik bezig met het creëren van een gezonde leefstijl. Ik begon daar vorig jaar februari mee, was goed op dreef en zag ook resultaat. Top, zou je zeggen, ware het niet dat ik in de wintermaanden alle teugels losliet en weer aankwam. Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten en dat heb ik gemerkt: het duurde nu weer even voordat ik weer resultaat begon te zien, me weer fitter voelde en mijn leefstijl verander goals weer meer vanzelf gingen. Eenmaal de routine weer te pakken ging ik best lekker, maar ik merkte dat ik een tandje bij moest zetten. Vorige maand is onze jongste drie jaar geworden en nog steeds kamp ik met fysieke klachten na drie zwangerschappen. Dat is enerzijds pech hebben, maar anderzijds ook wel aan mezelf te wijten. Dat ik me bijvoorbeeld niet goed aan mijn ‘huiswerk’ van de fysio heb gehouden en mijn oefeningen niet regelmatig deed, daar merk ik nu de gevolgen van. En dus besloot ik mezelf een spreekwoordelijke schop onder mijn kont te geven: ik gun het mezelf en mijn lijf om fitter te worden, maar dat gaat niet vanzelf! Ik pakte het dagelijks wandelen weer op, wat absoluut geen straf is nu het mooie voorjaar volop gaande is. Via Instagram volg ik @budget.stuff.girl en via haar story’s zag ik een hele leuke tip voorbij komen: de Stepler app. Ik downloadde ‘m, heb ‘m nu een klein maandje op mijn telefoon en vertel er in deze blog graag meer over!

punten sparen tijdens wandelen shoptegoed korting sparen - Mama's Meisje blog

Stepler app ervaringen

De Stepler app is een gratis app die je zowel in de App Store als via Google Play kunt downloaden. Je moet het eigenlijk zien als een soort stappenteller: door te wandelen, spaar je punten. Je wordt dus eigenlijk beloond voor elke stap die je zet, al ligt dat natuurlijk iets genuanceerder. Na het downloaden van de app kun je kiezen waaraan je de app wilt koppelen zodat de stappen worden bijgehouden. Ik heb een iPhone en koppelde de Stepler app aan de app Gezondheid, maar ik had ook voor mijn Fitbit kunnen kiezen. Als je die koppeling hebt gemaakt, dan gaat de rest al bijna vanzelf. Door te wandelen spaar je punten en die kun je inzetten voor shoptegoed of korting bij veel bekende merken. Omdat ik nog weinig Stepler app ervaringen las, besloot ik de proef op de som te nemen, de app te downloaden en mijn ervaringen te delen in de blog. Is het de moeite waard of is het te mooi om waar te zijn?

Stepler app ervaringen review beoordeling betrouwbaar - Mama's Meisje blog

Punten sparen tijdens wandelen

Punten sparen tijdens het wandelen met de Stepler app: dat klinkt als een win-win situatie! Naast de punten voor de stappen kun je ook allerlei bonussen aanklikken voor extra punten, zoals een dagelijkse bonus of een bonus bij een bepaald aantal stappen. En daar komt (naar mijn mening) meteen het grootste nadeel van de app om de hoek: om die bonuspunten te claimen, komt er een reclame in beeld die je niet weg kunt klikken. Deze duurt maximaal 30 seconden, waarna je punten worden bijgeschreven. Je krijgt dus standaard een vrij laag aantal punten, maar als je bijvoorbeeld 10.000 stappen hebt gezet, verschijnt er een pop up in beeld als je de Stepler app opent. Wandelen met de Stepler app is dus vooral de moeite waard als je die bonussen dagelijks claimt en dus reclamefilmpjes kijkt (je kunt je telefoon ook even wegleggen totdat het kruisje in beeld komt en je het weg kunt klikken). Maar dan: welk shoptegoed of welke kortingen staan daar tegenover? Denk aan: 30 dagen gratis Storytel of Bookbeat, korting bij Adidas, Puma of Ideal of Sweden. Dat zijn geen heel spannende dingen en eerlijk gezegd zie ik dit soort acties ook weleens voorbij komen bij influencers. Máár je kunt ook sparen voor een Netflix cadeaubon t.w.v. €15 óf een IKEA cadeaubon t.w.v. €100. En als je 30.000 Stepler punten bij elkaar hebt gewandeld, dan wissel je die natuurlijk gelíjk in voor een Dyson Airwrap multi-styler! Die laatste lijkt me haast een onhaalbaar doel, maar ik heb mijn zinnen gezet op de Netflix cadeaubon. Wandelen doe ik toch wel en ik vind het leuk om de app uit te proberen. De teller staat vandaag al op 192, dus nog maar 1808 punten te gaan! Eyes on the price en doorrrr! Mocht je de app gaan downloaden en je doet dat via dit linkje, dan krijg ik weer extra punten. Thanks!

Shoptegoed en korting sparen: heb jij de Stepler app al gedownload? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog